Cum găsești candidatul ideal? Top 3 pași cheie în recrutarea echipei ideale

Cum găsești candidatul ideal? Top 3 pași cheie în recrutarea echipei ideale

0 Shares
0
0
0

Orice lider de success știe că buna funcționare a companiei și atingerea obiectivelor stă în construirea unei echipe muncitoare și determinate, pe care să te poți baza la orice pas. Cu toate acestea, din numărul mare de tineri care își caută un loc de muncă în zilele noastre, poate fi destul de dificil să-l găsești pe cel mai potrivit. Pentru a ști cum să faci selecția în așa fel încât să aduci la tine în companie cei mai bine pregătiți oameni, am pregătit o listă cu sfaturi pe care ar trebui să le urmezi în procesul de recrutare.

Iată 3 sfaturi utile în selectarea candidaților pentru posturile deschise din echipa ta:

  1. Definirea clară a poziției

Primul pas crucial în recrutare este să definești cu precizie ce presupune postul vacant, în așa fel încât candidatul să înțeleagă exact care sunt așteptările și rolurile pe care le are compania pentru poziția respectivă. Realizează o descriere detaliată a postului, incluzând responsabilitățile specifice, competențele necesare și abilitățile pe care candidatul ideal trebuie să le dețină. O astfel de descriere va atrage oamenii care își doresc cu adevărat să lucreze în acest domeniu și care vor să se dezvolte într-o companie în continua creștere. Cu cât este mai clară descrierea postului, cu atât vei avea șanse mai mari să atragi tineri bine pregătiți, cu valori compatibile organizației din care faci parte.

  1. Aplicarea testelor care să evalueze competențele candidaților

Pasul următor este să efectuezi un proces de selecție și testare a competențelor potențialilor candidați. Organizează întregul proces pe etape, în funcție de nivelul de dificultate. Pe lângă interviurile tradiționale, oferă candidaților șansa să-și arate abilitățile în mod practic. Astfel, îi poți implica în testări lingvistice, operaționale, comportamentale sau legate de comunicare, în funcție de domeniul în care activează compania. Spre exemplu, poți opta pentru servicii de specialitate de evaluare lingvistică de la Eucom prin care vei vedea exact care este nivelul candidatului, deoarece aceștia oferă testări pentru 33 de limbi străine. De asemenea, ai putea implica anumiți membri cheie ai echipei în procesul de selecție pentru a observa felul în care aceștia se potrivesc sau nu în ceea ce privește cultura organizațională.

  1. Prezentarea unei oferte atractive

Odată parcurse toate etapele de selecție, este important să-l atragi pe candidat spre a alege compania ta. Salariul competitiv, beneficiile extra și perspectivele de dezvoltare profesională joacă un rol critic în captarea atenției candidaților de top și influențarea acestora spre a alege firma ta. Multe companii se luptă pe atragerea angajaților bine pregătiți și ambițioși, așa că va trebui să ai o ofertă de nerefuzat, dacă îți dorești ca cei mai buni oameni să vină la tine. Odată ce ați semnat contractul, este important să știi că aici începe investiția în dezvoltarea lor continuă prin programe de formare și mentorat, programe ce au rolul de a-i ajuta să-și maximizeze potențialul și să rămână motivați pe termen lung.

Așadar, o companie de succes se cunoaște prin angajații ei. Implică-te serios în procesul de recrutare al angajaților tăi, iar în timp vei observa că aceasta este una dintre cele mai bune investiții pe care le poți face în afacerea ta.

Sursă foto: pexels.com

0 Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

You May Also Like