O culoare complet nouă pentru anul 2022

O culoare complet nouă pentru anul 2022

0 Shares
0
0
0

Pentru culoarea anului 2022, institutul global al culorilor, Pantone, a creat pentru prima dată o nouă nuanță: Pantone 17-3938 Very Peri, un albastru periwinkle vibrant cu subtonuri fucsia.

Leatrice Eiseman, director executiv al Pantone Color Institute, a declarat pentru CNN: „A fost important pentru noi să venim cu o nouă culoare, deoarece acum avem o perspectivă cu totul nouă asupra lumii”.

Cu senzația sa futuristă și încurajarea ingeniozității și creativității, Very Peri culoarea anului 2022 Pantone îmbină fidelitatea și durabilitatea albastrului cu energia și entuziasmul roșului. Aceasta a fost selectat datorită dorinței colective globale de a depăși pandemia de COVID-19, preocupărilor de mediu și luării în considerare mai des a nedreptăților și defectelor din țesutul nostru social actual.

Această culoare are o atitudine plină de viață, veselă și o imagine vibrantă care încurajează exprimarea creativității și a imaginației. De asemenea, reflectă ceea ce se întâmplă în cultura noastră globală și exprimă ceea ce așteaptă oamenii de la această culoare.

Pentru prima dată în istoria programului anual de educație a culorilor Pantone, dezvoltarea de noi culori reflectă inovația și schimbarea care are loc în întreaga lume.

Pe măsură ce societatea continuă să recunoască culoarea ca un mijloc important de comunicare, o modalitate de exprimare și influență, precum și angajament și conexiune, rafinamentul acestei noi nuanțe violet-albastru subliniază posibilitățile de anvergură care ne așteaptă.

După blocarea din 2020, Pantone a ales două culori, Ultimate Grey și Sunny Yellow, pentru a reprezenta calmul și rezistența în fața circumstanțelor dificile, precum și optimismul pentru viitor. Însuși Very Peri simbolizează schimbările prin care trece lumea în timp ce încearcă să depășească izolarea și incertitudinea pandemiei.

Evenimentele din ultimii ani au făcut ca majoritatea dintre noi să petrecem mai mult timp online. Așadar, este logic ca alegerea culorii anului pentru 2022 de către Institutul de culoare Pantone este parțial inspirată de Metaverse. În fiecare decembrie, compania selectează culorile despre care crede că vor fi nuanțele dominante pentru anul viitor, pe baza evoluțiilor în modă, design interior și noile tehnologii.

Cea mai recentă tehnologie are un impact major asupra viitorului culorii, depășind simplele tendințe. Odată cu progresele tehnologice precum NFT-urile, realitatea virtuală și metaversul emergent, existența umană se deplasează din ce în ce mai mult în domeniul digital, iar alegerea nuanțelor de albastru evocă și dispozitivele noastre digitale, cum ar fi computerele și smartphone-urile cu lumină albastră. În mod potrivit, Very Peri este prima nuanță Pantone creată de la zero în acest an, în loc să fie selectată dintr-un catalog existent de mii de nuanțe.

În timp ce unele companii au folosit Very Peri pentru mobilă și electrocasnice, culoarea, a avut un efect de polarizare asupra designerilor de interior și a altor creatori.

Produsul principal al Pantone este Pantone Matching System, un sistem standardizat de redare a culorilor, cu peste 2.000 de nuanțe unice, fiecare identificată printr-un număr.

Acesta servește drept ghid, permițând mărcilor, producătorilor și designerilor grafici să se asigure că culorile pe care le aleg sunt replicate în mod constant în diferite produse și medii, atât fizice, cât și digitale.

0 Shares
You May Also Like