Modalități  practice prin care vă puteți organiza garajul

Modalități practice prin care vă puteți organiza garajul

0 Shares
0
0
0

Mulți dintre noi ne confruntăm cu probleme enervante de organizare a garajului, care par să persiste vreme îndelungată. Fie că nu găsim loc pentru sculele pe care le folosim în mod frecvent, fie că avem nevoie de spațiu pentru depozitarea uneltelor de grădină sau avem nevoie de spațiu pentru bicicletă, iată că avem cu toții nevoie de modalități de organizare a garajului.

La urma urmei, degeaba dispunem de un garaj încăpător, dacă nu știm cum să îl organizăm pentru a depozita în ordine toate lucrurile pe care le deținem și de care avem nevoie în casă și în jurul casei.

Depozitarea sculelor mici și a cuielor

Dacă de-a lungul timpului v-ați ocupat de tot felul de sarcini domestice, de la montarea galeriilor, a baghetelor și până la montarea pieselor de mobilier, atunci cu siguranță ați adunat o multitudine de scule. Există mai multe modalități grozave pentru depozitarea sculelor, a uneltelor de toate dimensiunile și a pieselor foarte mici.

O cutie metalica Troy pentru depozitare scule cu 15 compartimente se va dovedi a fi foarte eficientă pentru organizarea sculelor care pot fi adesea atât de greu de găsit. De asemenea, puteți opta și pentru un suport magnetic pentru unelte. O altă modalitate grozavă de a organiza sculele mici în atelierul de lucru sau în garaj presupune să realizați un suport folosind țeavă din PVC.

Dacă vă doriți un spațiu deschis de depozitare, puteți instala un panou de perete cu perforații, obținând astfel un spațiu de depozitare versatil, deschis și liber. Adăugând un coș dedesubt, veți avea un loc pentru toate sculele și echipamentele care vă aglomerează garajul.

Depozitarea mingilor și a bicicletelor

Indiferent că aveți sau nu copii, dacă sunteți o persoană activă, cu siguranță ați acumulat mai multe echipamente sportive, inclusiv mingi de fotbal, de baschet, rachete de tenis, mingi de tenis și, desigur, una sau mai multe biciclete, fără a pune la socoteală și trotinetele celor mici.

Mingile de sport pot fi dificil de depozitat, deoarece se rostogolesc și ocupă mult spațiu. Din fericire, există o soluție simplă și foarte eficientă pentru depozitarea mingilor, și anume un cadru din lemn sau din alt material, prevăzut cu sfori sau cu o frânghie mai groasă care împiedică rostogolirea mingilor.

Acest suport puteți să îl realizați pe cont propriu într-o amiază de weekend. În ceea ce privește bicicletele, și acestea pot fi dificil de depozitat. Nu dorim ca bicicicleta să stea în mijlocul garajului, dar nici să fie depozitată într-un loc inaccesibil, deoarece asta ar însemna să nu o mai folosim.

Există mai multe opțiuni de depozitare a bicicletelor, de la cârlige simple la suporturi mai elaborate pentru una sau două biciclete.

Depozitare deasupra capului

Rafturile pe care le putem monta la înălțime sunt printre cele mai eficiente sisteme de organizare. Majoritatea spațiului garajului este ocupat de vehicul și, eventual, de anvelope, așa că nu ne rămâne decât spațiul superior. Există foarte mult spațiu de depozitare nefolosit deasupra capului, așa că putem opta pentru rafturi, polițe și alte sisteme de organizare.

O altă idee de organizare foarte eficientă pentru garaj presupune montarea mai multor suporturi pentru prosoape de hârtie. Aceste suporturi pot fi folosite pentru organizarea benzilor de lipit, a rolelor cu saci de gunoi, a prosoapelor de hârtie, a șervețelelor și a tuturor celorlalte accesorii în rolă.

0 Shares
You May Also Like