Lumini de Craciun durabile

Lumini de Craciun durabile

0 Shares
0
0
0

A inceput luna noiembrie. Vremea este innorata, zilele sunt din ce in ce mai scurte, iar Craciunul se apropie. Ei bine, cel putin primele case cu instalatii luminoase de Craciun au aparut pe strada. Primele luminite de Craciun sunt cele mai emotionante pentru ca au un farmec aparte. Tuturor le plac luminile de Craciun care se vad peste tot in aceasta perioada. Oamenii atarna un sir de lumini pe balustrada balconului, oferind un fel de aer confortabil.

Cu toate acestea, unele lumini sunt rareori activate pentru ca sunt aprinse manual, deoarece luminile de Craciun, ca orice alta iluminare artificiala, au un impact asupra mediului. Prin urmare, inainte de a cumpara lumini de Craciun, trebuie facute cateva cercetari cu privire la cele mai potrivite lumini de Craciun.

Cel mai evident lucru despre faptul ca unii oameni nu vor sa-si aprinda luminile de Craciun, poate fi consumul de energie. Datorita tehnologiei moderne LED, acesta a fost redus semnificativ, dar economiile de costuri pentru un singur LED vor fi de obicei compensate de mai multe LED-uri. Casa este apoi luminata, mai colorata si mai stralucitoare. Concluzia este aducerea economiilor reduse de energie.

Multi oameni au vazut solutii de iluminat solar. Dar aceasta sunt adesea o minciuna. Fabricarea celulelor solare consuma multa energie si utilizeaza o multime de substante chimice si metale grele. Eliminarea lor este, de asemenea, problematica. Acest lucru poate fi acceptabil pentru sistemele solare de inalta calitate, dar datorita duratei de viata scurte a iluminatului solar de gradina, acestea nu sunt in niciun caz mai ecologice decat electricitatea conectata.

Cele mai eficiente lumini de Craciun sunt LED-urile „alb-rece”, dar consumul de energie al LED-urilor „alb cald” este doar putin mai mare. LED-urile cu o temperatura de culoare sub 3000 Kelvin (adica „alb cald”) sunt mai prietenoase. Pentru o senzatie de lumanare reala, cel mai bun mod este sa se poata obtina un LED portocaliu chihlimbar cu maximum 2200 Kelvin. Lumina nu numai ca are un efect de culoare calda, dar nu are nici un efect asupra ochilor si nu este atat de enervanta pentru vecini.

Multi oameni cunosc probabil scena in care Chevy Chase aprinde luminile in casa si siguranta arde. Chiar daca iluminarea extinsa a casei este un motiv de fericire, prea multa lumina este neplacuta pentru vecini si pentru mediu, mai ales pentru consumul de energie.

In plus, mai multe lumini, nu sunt intotdeauna mai frumoase. In loc sa acopere casele si gradinile sub lumina, focusul va fi setat, iar accentul se va baza pe fiecare zona, in special pe zona frumoasa.

Noile tendinte sunt proiectoarele care proiecteaza modele de Craciun pe peretii caselor. Dar acest lucru aduce multe probleme. Proiectorul este foarte luminos, de obicei nu numai ca poate ilumina peretele exterior, dar poate si ilumina intreaga casa.

Acest lucru creste foarte mult poluarea luminoasa si poate deveni o povara mare pentru vecini. In niciun caz proiectorul nu trebuie sa ilumineze strada, deoarece acest lucru poate provoca o stralucire periculoasa si poate provoca in cele mai rele cazuri, accidente.

0 Shares
You May Also Like