Lucruri pe care trebuie sa le stii atunci cand iti planifici casa inteligenta

Lucruri pe care trebuie sa le stii atunci cand iti planifici casa inteligenta

0 Shares
0
0
0

Investitia intr-o casa inteligenta implica multe alegeri. Ca viitor utilizator de Smart Home Salus, trebuie sa decizi ce sistem sa alegi, ce functii iti vor fi utile sau ce dispozitive din casa ta ar trebui sa fie incluse in sistemul tau. Pentru a fi gata sa investesti intr-o casa inteligenta, trebuie sa fii pregatit corespunzator. Mai jos ai cateva sfaturi pentru a te ajuta in acest sens. Daca doresti sa fii sigur de alegerile tale in timpul implementarii casei inteligente, continua sa citesti

Citeste, educa-te, cauta inspiratie

Din pacate, in prezent nu exista multe surse pe piata din care sa obtii cunostinte despre casele inteligente, functionalitatea acestora sau solutiile disponibile. Cauta articole legate de o casa inteligenta, precum si despre dispozitive interesante legate de tendinta aceasta. Desigur, o multime de informatii utile pot fi gasite pe site-urile web ale integratorilor si producatorilor de dispozitive pentru case inteligente.

Ia-ti ceva timp pentru a te familiariza cu conceptul unei case inteligente si cu posibilitatile acesteia si cu siguranta vei gasi raspunsuri cu privire la ce sistem de automatizare sa alegi si ce functionalitati vor fi potrivite pentru tine si familia ta.

Vei avea nevoie de ajutorul specialistilor

In timp ce utilizarea si controlul unei case inteligente trebuie sa fie simple si intuitive pentru utilizatori, proiectarea si implementarea intregului sistem necesita cunostinte de specialitate. Deci, ia legatura cu profesionistii din industrie. Cu siguranta, iti vor risipi multe indoieli si te vor sfatui cu privire la selectarea functionalitatilor compatibile cu nevoile tale.

Vezi singur cum functioneaza totul

Cel mai simplu mod de a afla daca „automatizarea este ceva pentru tine” este verificand ce iti poate oferi. Din fericire, exista din ce in ce mai multe companii care au showroom-uri.

In astfel de locuri, oricine este interesat sa investeasca intr-un sistem inteligent de casa poate testa diverse solutii pe cont propriu. Deci, toata lumea are ocazia sa verifice daca i se potriveste si, in cele din urma, sa vada daca confortul oferit de o casa inteligenta le va fi de folos.

Casa inteligenta este sa iti rezolve problemele

O casa inteligenta trebuie sa fie raspunsul la multe dintre problemele si preocuparile tale. In timp ce reflecti asupra nevoilor tale, lista de dorinte se va schimba, se va extinde cu noi posibilitati sau va deveni din ce in ce mai personalizata.

Vei fi adesea foarte surprins de functiile pe care le poate avea viitoarea casa inteligenta. Cel mai bun mod de a crea lista de dorinte perfecta, cu posibilitatile unei case inteligente, este sa te intrebi: ce fel de solutii de automatizare ai nevoie pentru a-ti usura viata, astfel incat sa te ingrijorezi mai putin de activitatile zilnice?

Asteapta beneficii la care s-ar putea sa nu te fi gandit inainte

Odata ce locuiesti in casa ta inteligenta, vei observa multe oportunitati care iti vor permite sa reduci consumul de energie, reducand in acelasi timp facturile la electricitate. Iata cateva exemple ale acestora, pot exista mult mai multe astfel de posibilitati:

  • sistemul inteligent pentru casa poate controla obloanele, ventilatoarele si intrerupatoarele de lumina, scazand intensitatea luminii in toata casa. Membrii familiei nu vor observa diferenta, dar aceasta schimbare aparent mica poate avea un impact semnificativ asupra facturilor ulterioare de energie electrica.
  • termostatele automatizate pot controla eficient incalzirea in toate incaperile, astfel incat temperatura din ele sa fie in continuare optimizata in functie de necesitati (temperatura diferita pe timp de noapte si in timpul zilei cand mergi la serviciu etc.),
  • multe sisteme iti permit sa monitorizezi energia consumata, aceasta optiune poate arata nu numai camerele care consuma cel mai mult electricitate, ci si ce dispozitive consuma cel mai mult.
0 Shares
You May Also Like