La ce ajuta vinul rosu?

La ce ajuta vinul rosu?

0 Shares
0
0
0

Exista o multime de persoane carora le face placere ca in timpul liber sa bea un pahar de vin rosu. Este cat se poate de firesc acest lucru, mai ales atunci cand vine vorba despre un vin de cea mai buna calitate.

Trebuie mentionat insa un amanunt foarte important, si anume ca nici vinul rosu si nici un alt fel de bautura alcoolica nu trebuie consumate in exces, pentru ca astfel beneficiile se vor transforma in daune pentru sanatate. Mai multe detalii despre aceasta bautura insa, veti putea afla in randurile care urmeaza.

Vinurile rosii dupa cum stie toata lumea, pot varia in functie de gust si in functie de culoare. Aceste bauturi alcoolice sunt preparate prin zdrobirea si fermentarea strugurilor intregi, de culoare inchisa. Exista multe soiuri de vin rosu, insa la nivel mondial, printre cele mai cunoscute si mai apreciate se numara urmatoarele sortimente: Merlot, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Shiraz etc., iar cei carora le place sa savureze vinul rosu, cu siguranta isi vor indrepta atentia spre diferite astfel de bauturi de colectie.

De mentionat este faptul ca vinul rosul are unele beneficii importante pentru sanatate, iar acest articol va aduce la cunostinta unele dintre cele mai importante beneficii ale acestuia. Cu siguranta merita sa cititi pana la final, pentru ca informatiile pe care le veti descoperi, sunt foarte interesante.

  1. Regleaza glicemia

Resveratrolul este un compusul natural care se regaseste in pielitele strugurilor, controleaza nivelul zaharului din sange la persoanele diabetice.

Cercetarile efectuate odata cu trecerea timpului in ceea ce priveste aceasta bautura alcoolica atat de populara la nivel mondial, au aratat faptul ca participantii la studiu care au luat 250 mg de suplimente de resveratrol o data pe zi timp de trei luni au avut niveluri mai mici ale glucozei in sange, in comparatie cu cei care nu au luat.

Resveratrolul este de-asemenea deosebit de util dat fiind faptul ca acesta controleaza nivelul colesterolului si tensiunea arteriala sistolica.

  1. Reduce riscul de cancer

Consumul regulat si moderat de vin rosu poate reduce in mod eficient riscurile anumitor tipuri de cancer, cum ar fi de exemplu cancerul de colon, carcinomul prostatic, cancerul ovarian, si nu numai. Cum am mentionat insa la inceputul paragrafului, consumul moderat de vin rosu are aceste beneficii de oferit.

  1. Ajuta la tratarea racelii obisnuite

Antioxidantii pe care ii contin vinurile rosii sunt foarte utili, dat fiind faptul ca trateaza raceala obisnuita, deoarece antioxidantii protejeaza celulele impotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi, care joaca un rol puternic in raceala, cancer si alte boli.

  1. Vinul rosu poate contribui la scaderea colesterolului

Se stie ca vinurile rosii sunt eficiente si datorita faptului ca pot ajuta la scaderea colesterolului rau din sistemul dumneavoastra.

Potrivit unui studiu care a fost efectuat cu putin timp in urma, strugurii rosii cu continut ridicat de fibre Tempranillo, si care au fost folositi pentru a face anumite soiuri de vinuri rosii cum ar fi Rioja, contribuie la reducerea nivelului de colesterol rau.

  1. Vinul rosu are un continut bodat de antioxidanti

Inainte de a consuma un vin rosu, trebuie sa stii aproape totul despre un vin. Care sunt efectele negative si pozitive pe care le poate provoca asupra sanatatii dvs., deoarece este imbogatit cu puternici antioxidanti.

Strugurii mai inchisi la culoare de exemplu, in cazul in care nu aveati aceste informatii, au un continut mai ridicat de antioxidanti, cum ar fi resveratrolul, epicatechina, catechina si proantocianidinele. Dintre acesti antioxidanti, important de mentionat este faptul ca resveratrolul si proantocianidinele sunt in principal responsabile pentru a va mentine sanatos.

  1. Pastreaza inima sanatoasa

Nu numai ca este recomandat sa beti cu moderatie vin rosu pentru ca aceasta va regleaza nivelul colesterolului, dar va poate de-asemene mentine si inima sanatoasa. Polifenolii care sunt un anumit tip de antioxidanti ce se regasesc in vinurile rosii, previn printre altele coagularea nedorita prin mentinerea flexibilitatii vaselor de sange.

Cu toate acestea, este extrem de important de mentionat faptul ca bauturile abundente dauneaza inimii.

  1. Control al greutatii

Ati fi bucurosi sa stiti ca resveratrolul va ajuta sa va controlati greutatea. Compusul chimic denumit piceatanol, si care a fost convertit din resveratrol, este extrem de important pentru ca reduce celulele grase din corpul nostru.

Potrivit mai multor studii recente, piceatanolul fixeaza receptorii de insulina ai celulelor adipoase, ceea ce provoaca in cele din urma blocarea cailor necesare cresterii celulelor adipoase imature.

  1. Are efecte pozitive asupra sistemului digestiv

Natura antibacteriana pe care o au vinurile rosii, au facut ca acestea sa fie permise atunci cand este nevoie sa se trateze iritarea stomacului si alte tulburari digestive. De asemenea, consumul de vin s-a dovedit a reduce riscul de infectie cu Helicobacter pylori, o bacterie care se gaseste de obicei in stomac.

  1. Reduce riscul de depresie

Un studiu efectuat pe varstele mijlocii pana la persoanele in varsta a aratat ca consumul zilnic de cantitati moderate de alcool tine departe depresia. Oamenii care beau vin rosu sunt mai putin predispusi sa sufere de depresie, in comparatie cu cei care nu beau vin rosu. Si aici insa, trebuie mentionat faptul ca se recomanda consumul de vin rosu cu moderatie. Doar cu moderatie!

0 Shares
You May Also Like