Importanta vizitei la psiholog

Importanta vizitei la psiholog

0 Shares
0
0
0

Problemele pe care oamenii le intampina in viata pot depasi uneori spectrul propriu de intelegere a situatiei. In acest sens, permanentizarea unor emotii sau a unor trairi intense poate genera sentimente profunde de tristete, de resemnare sau chiar anxietate. Gestionarea relatiei cu sinele interior dar si cu oamenii din jurul nostru sunt elemente importante pentru integrarea sociala si automultumire. Insa nu de fiecare data acestea sunt incununate de un succes rasunator.

Daca simti constant stari si ganduri negative, anxietate si depresie, o incapacitate de a realiza cu succes anumite activitati, cu siguranta ai nevoie de un ajutor de specialitate. Cu ajutorul unui psiholog Cluj adulti poti programa o intalnire initiala pentru a discuta despre problemele pe care le ai si despre solutiile pe care le-ai implementat.

Aceasta prima terapie este portretizata de un proces de cunoastere din partea specialistului in vedere identificarii celor mai bune practici de conversatie, dar si solutii adaptate. Daca doresti sa te documentezi mai multe despre ceea ce inseamna vizita la psiholog, ramai alaturi de noi pentru a afla diferite avantaje si tipologii de terapie.

Un management mai eficient al propriilor trairi

Psihoterapia este un concept des utilizat in studiile de specialitate atunci cand pacientii asuma nevoia de comunicare a propriilor stari sufletesti si a gandurilor. Prin tehnici verbale bine statuate da si prin determinarea unui nivel ridicat de incredere intre pacient si psiholog, psihoterapia isi propune sa ofera o mai buna cunoastere asupra comportamentelor dar si moduri specifice de gestionare a acestora.

Preluarea controlului asupra propriei vieti dar si gandirea unor comportamente sanatoase in diverse contexte sunt principalele deziderate asumate de psihoterapie. Climatul de comunicare care se formeaza intre pacient si psiholog trebuie sa fie in permanenta transparent, onest, totul pentru a primi spriijinul si increderea dorita.

Mai multe tipuri de terapie

Psihoterapia se poate efectua in functie de anumite directii specifice, mai concret, atunci cand exista una sau mai multe persoane sau in functie de tehnicile de abordare. Fie ca vorbim despre terapia individuala, de cuplu sau familiala, principalul rol al acesteia ramane aceleasi: rezolvarea problemelor prin intermediul comunicarii.

Tipurile de terapie care se pot realiza sub indrumarea specialistului vizeaza atatea elemente de comportament, cat si management al stresului, acceptare sau relatii interpersonale. In prima sedinta, cea care este destinata cunoasterii problemelor pacientului, specialistul indica un anumit tip de terapie care este mai potrivita.

Desi in societatea romaneasca inca mai persista anumite stereotipii legate de mersul la psiholog, aceasta activitate este special conceputa dupa ani destul pentru a oferi persoanelor o rampa de lansare in viitor. Cunoasterea sinelui si gestionarea emotiilor, a comportamentelor, dinamizeaza o viata anterior monotona, axata doar pe esecuri.

Roluri multiple ale psihoterapiei

Pentru ca principalul element fundamental al psihoterapiei este reprezentat de comunicare, acest aspect se va imbunatati progresiv in cazul pacientului atat in relationare cu familia cat si cu alte persoane. Pe langa acest element, asumarea unor modele de gandire noi, gasirea unor solutii pentru problemele deja existente dar si consolidarea unor abilitati configureaza numeroasele avantaje de care pacientii pot beneficia. Daca si tu te afli intr-o situatie dificila si doresti ajutor de specialitate, realizeaza o programare la psiholog Cluj adulti pentru inceperea terapiei.

0 Shares
You May Also Like