Importanta studiului la universitate - Iata 5 motive pentru a merge la facultate:

Importanta studiului la universitate

0 Shares
0
0
0

Iata 5 motive pentru a merge la facultate:

 • Veti putea avea acces la oportunitati mai bune de angajare.
 • Este o mare oportunitate de a face prieteni.
 • Vei fi expus la oameni cu moduri diferite de a gandi si de a trai, care te vor deschide catre lume.
 • Veti avea o alta viziune asupra lucrurilor.
 • Te vei antrena sa lucrezi la ceea ce iti place.

Orice te intereseaza, trebuie sa stii ca echipa noastra se adreseaza tuturor studentilor, masteranzilor.

Potrivit unui studiu realizat de Fundatia pentru Cunoastere si Dezvoltare, unul din trei studenti universitari apartine unei familii cu un nivel scazut de educatie. Studiul arata ca pentru fiecare euro investit in universitate, acesta revine societatii cu 1,63 euro; Cu 63% mai mult. Dar cel mai frapant fapt este ca persoanele cu studii universitare au o rata a somajului cu 40% mai mica decat media nationala si ca pot castiga cu 60% mai mult decat restul lucratorilor.

Proportia adultilor cu diploma universitara in Spania de exemplu este cu 5% mai mare decat media Uniunii Europene si, in plus, Spania este a noua tara europeana cu cele mai multe publicatii stiintifice.

Dar si universitatea spaniola are problemele sale: in medie, doar 1,7% dintre studenti provin din strainatate, fata de 6,5% din media europeana. Pe de alta parte, cercetarea efectuata in universitati are un impact foarte mic, exista un exces de grade si un sistem deficitar de responsabilitate.

Pentru a imbunatati excelenta universitatilor noastre, raportul sugereaza urmatoarele recomandari, cum ar fi atragerea investitiilor private si neavand nevoie sa finanteze totul cu bani publici. De asemenea, recomanda ca autonomia universitatilor sa fie extinsa atunci cand se decide cu privire la oferta de diplome sau angajarea de profesori si cercetatori.

Raportul subliniaza faptul ca Spania este una dintre tarile cu cele mai mari cheltuieli pentru universitate, dupa ce a crescut cu 38 % cheltuielile per student in perioada 2000-2008.

Imbunatatirea instruirii

Dincolo de “intunericul deschis”, este clar ca a avea o educatie universitara creste sansele de a gasi un loc de munca si ca acel loc de munca este bine platit. Prin urmare, este de o importanta vitala sa ne antrenam in mod corespunzator si nu numai in timpul tineretii, ci pe tot parcursul vietii. Orice moment este bine sa se reangajeze in studii, daca acestea au fost lasate abandonate, pentru ca, desi este nevoie de o multime de vointa sa stea in fata cartilor, este pasaportul pentru un viitor mai bun.

Care este cea mai buna universitate?

 Optiunile tale depind de interesele tale, de
Obiectivele tale de cariera si de palmaresul academic. Discutati cu consilierul scolar despre optiunile dvs. Cele mai multe universitati permit un anumit numar de zile pentru ei sa viziteze campusurile universitare.. Mai mult decat atat, s-ar putea sa fiti pregatiti pentru activitatea agitata si oportunitatile nesfarsite ale unei universitati mari.

Singura modalitate de a sti este sa le vizitati. Veti obtine cea mai mare valoare din investitia de patru ani, fiind deschis la multe posibilitati acum, in timp ce sunteti inca in liceu.

Ce este plagiatul pe lucrarile de licenta?

Multi oameni cred ca plagiatul este copierea muncii altuia sau imprumutarea ideilor originale ale altcuiva. Dar termeni precum „copiere” si „imprumutare” pot ascunde gravitatea infractiunii:

Conform dictionarului online Merriam-Webster, a „plagia” inseamna: A fura si a trece (ideile sau cuvintele altuia) drept proprii, a folosi (productia altuia) fara a credita sursa, a comite furt litera, a prezenta ca noua si originala o idee sau un produs derivat dintr-o sursa existenta.

Cu alte cuvinte, plagiatul este un act de frauda. Implica atat furtul muncii altcuiva, cat si mintitul despre ea dupa aceea.

Conform legii SUA, raspunsul este da. Exprimarea ideilor originale este considerata proprietate intelectuala si este protejata de legile dreptului de autor, la fel ca inventiile originale. Aproape toate formele de exprimare intra sub protectia dreptului de autor, atata timp cat sunt inregistrate intr-un fel (cum ar fi o carte sau un fisier de calculator).

Urmatoarele sunt considerate plagiat:

 • Predai munca altcuiva ca pe a ta
 • Copierea cuvintelor sau ideilor de la altcineva fara a da credit
 • Nu pui ghilime
 • Oferi informatii incorecte despre sursa unui citat
 • Schimbarea cuvintelor dar copierea structurii propozitiei unei surse fara a acorda credit
 • Copierea de cuvinte sau idei dintr-o sursa incat reprezinta cea mai mare parte a muncii dvs., indiferent daca acordati credit sau nu

Majoritatea cazurilor de plagiat pot fi evitate, totusi, prin citarea surselor. Pur si simplu recunoasterea faptului ca un anumit material a fost imprumutat si oferirea audientei dumneavoastra cu informatiile necesare pentru a gasi acea sursa este de obicei suficienta pentru a preveni plagiatul. Consultati sectiunea noastra despre citare pentru mai multe informatii despre cum sa citati corect sursele.

Folosirea unei imagini, a unui videoclip sau a unei piese muzicale intr-o lucrare pe care ati produs-o fara a primi permisiunea corespunzatoare sau a oferi citarea adecvata este plagiat. Urmatoarele activitati sunt foarte frecvente in societatea de astazi. In ciuda popularitatii lor, ele sunt inca considerate plagiat.

0 Shares
You May Also Like