Echipamentul de fitness – Din ce ar trebui să fie compusă ținuta ta pentru antrenamente

Echipamentul de fitness – Din ce ar trebui să fie compusă ținuta ta pentru antrenamente

0 Shares
0
0
0

În prezent, o ținută de sală reprezintă mai mult decât un trening din bumbac și o pereche de adidași – unii oameni acordă importanță acestui aspect, iar alții îl subestimează complet. Totuși – fără îndoială –, echipamentul de fitness constituie un element important pentru desfășurarea antrenamentului. Uneori, alegerea de haine, încălțăminte și accesorii pentru sală este dificilă, iar un începător se poate simți copleșit de oferta magazinelor de sport. Deși subiectul pare a fi unul banal, ținuta neadecvată îți poate provoca neplăceri și poate rezulta într-o sesiune de fitness ineficientă. 

 

Ținuta ideală de fitness – Care sunt articolele de sport pe care să le alegi

 

În primul rând, ținuta ta trebuie să fie una confortabilă și să nu restricționeze mișcarea – indiferent dacă te antrenezi acasă sau la sală. Un echipament potrivit va permite flexibilitatea mișcărilor și te va face să te simți încrezătoare în propriile forțe. Însă, pentru multe femei, în afară de senzația de confort, un aspect îngrijit constituie un element important – mai ales atunci când se antrenează la sală. În fond, îmbrăcămintea pentru sală are rolul de a evidenția silueta. Cum să completezi o ținută sportivă?

 

Colanții fac parte din categoria articolelor de îmbrăcăminte potrivite pentru sală – nu este recomandat să alegi treninguri cu pantaloni lungi sau pantaloni scurți și largi, deoarece aceștia pot deveni inconfortabili atunci când faci anumite exerciții. Colanții ar trebui să fie pe mărimea potrivită corpului tău și, mai presus de toate, confortabili. În mod ideal, aceștia se mulează pe tine, ca și cum ar fi o a doua piele. Colanții prea strâmți vor strânge pielea și vor fi incomozi. De asemenea, talia acestora nu ar trebui să fie nici prea înaltă, dar nici prea joasă. 

 

Tricoul ar trebui să fie confortabil și să permită mișcarea liberă. Pentru antrenamente de intensitate redusă, poți alege tricouri din bumbac sau termoactive – bumbacul este un material natural, dar absoarbe rapid transpirația, ceea ce va provoca pete vizibile. Dacă faci antrenament de mare intensitate, alege poliesterul – acesta este un material apreciat în producția de îmbrăcăminte sport, cu un nivel scăzut de absorbție a umidității și care asigură o ventilație eficientă.

 

Alegerea unei bustiere pentru fitness este deosebit de importantă – sarcina sa este de a proteja și susține bustul într-un mod cât mai corespunzător și eficient. Bustiera nu trebuie să aibă multe cusături, pentru a nu provoca iritații. Mai mult decât atât, aceasta ar trebui să aibă barete largi, care să nu alunece pe umeri și să fie flexibile. Circumferința acesteia trebuie să fie bine ajustată la corp, astfel încât elasticul să nu provoace presiune.

 

În funcție de tipul de antrenament, trebuie să alegi și o pereche de adidași. Dacă ești începătoare, poți achiziționa o pereche de adidași de damă de la Kalapod, deoarece talpa acestora este una flexibilă, facilitând amortizarea piciorului. Atunci când alegi o pereche de încălțăminte pentru fitness, ar trebui să ții cont de două aspecte generale: greutatea adidașilor – aceștia ar trebui să fie ușori – și talpa acestora, care ar trebui să fie antiderapantă. 

 

Așadar, ținuta potrivită pentru antrenament trebuie să-ți ofere libertate de mișcare. Chiar dacă alegerea inițială poate părea dificilă, câteva ședințe de fitness te vor ajuta să-ți dai seama de funcțiile pe care ar trebui să le îndeplinească un echipament sportiv. 

 

Sursa foto: unsplash.com

0 Shares
You May Also Like
Ce sunt fermoarele ascunse?

Ce sunt fermoarele ascunse?

Fermoarele ascunse, cunoscute și sub denumirea de fermoare invizibile, reprezintă un tip special de fermoare utilizate în industria…