De ce sa alegi o usa din lemn masiv pentru casa ta?

0 Shares
0
0
0

O usa din lemn adauga un aspect indraznet, dar si invechit la intrarea casei tale. Caldura lemnului ofera un farmec istoric, fie ca intentionezi sa vinzi casa si doresti sa cresti atractivitatea sau doresti doar sa faci o prima impresie buna vizitatorilor. Cunoasterea avantajelor acestor usi lemn masiv  sau a usilor din lemn cu sticla te poate ajuta sa iei decizia care se potriveste cel mai bine casei si stilului tau de viata.

 Specii de lemn

Usile din lemn – cu sau fara sticla – vin intr-o varietate de specii de lemn, stiluri arhitecturale si forme. Materialele din lemn masiv includ: brad Douglas, arin, cires, stejar, nuc, artar, mahon si vopsea. Vopseaua de calitate a lemnului este un lemn cu suprafata plana – de obicei plop sau un placaj, care nu contine modele detaliate de lemn și noduri mari, ceea ce face ca suprafata sa fie mai usor de pictat. Vopseaua de calitate a lemnului ofera cele mai bune rezultate pentru usile vopsite perfect si netede. Mahoganul sau lemnul tropical poate costa mai mult, dar are o rezistenta mai mare la intemperii si la lumina soarelui, dar sunt si un tip de lemn mai greu si mai dens decat alte specii din cauza uleiurilor naturale din padure. Acest lucru face ca o usa sa fie mai durabila,de pana la de doua ori mai mult decat alte usi din lemn, atunci când sunt intretinute.

Usi din lemn masiv

Lemnul natural adauga caldura si frumusete intrarii oricarei case. Ai posibilitatea sa selectezi usile pre-suspendate care sunt mai usor de instalat, precum si usile nefinisate sau finisate. Usile din lemn costa mai mult decat cele din fibra de sticla si otel si sunt mai mult supuse putregaiului si intemperiilor daca nu sunt intretinute in mod regulat. Dar usile din fibra de sticla si otel nu aduc cu ele acea bogatie, caldura si frumusete naturala a lemnului si de aceea este totusi alegerea potrivita pentru proprietarii de case care doresc un aspect de lux care adauga atractivitate în casele lor. Cu exceptia cazului in care esti un pictor experimentat, cumpararea unei usi prefabricate ofera o acoperire de calitate si rezistenta, care necesita putina intretinere. Usile din lemn masiv includ stile, piese verticale si sine, cele orizontale din lemn masiv, cu exceptia cazului in care usa este sculptata dintr-o singura bucata de lemn. Beneficiile usilor din lemn realizate bine includ usurinta de siguranta, securitate si design pe usi din fibra de sticla sau din otel datorita greutații, rezistentei si frumusetii lor.

O usa din lemn cu sticla nu este la fel de eficienta ca si o usa din lemn masiv, cu exceptia cazului in care geamul este dublu, dar poate fi mai atragator decat o usa din lemn masiv. Fii pregatit sa platesti mai mult pe o usa cu sticla in ea, caci adaosul de sticla poate dubla costul, in functie de cantitatea sticlei. Ai posibilitatea sa alegi dintre sticla patata, maruntita, clara sau mata, in functie de aspectul pe care il urmaresti. Ia in considerare nevoile tale de securitate atunci cand optezi pentru plasarea sticlei in  usa din lemn.

Casa ta, stilul tau

Usile din lemn natural adauga bogatie casei tale, atata timp cat alegi un stil care sa fie compatibil cu arhitectura generala a casei. Poti instala usile cu sidelite, care sunt panouri subtiri adezive langa usa. Daca nu iti place ideea de sticla in usa, dar vrei sa te bucuri de aspectul unei usi mai largi, adauga o insertie de sidelita din lemn, pe o parte sau pe fiecare parte a usii . Aceste sidelite pot contine de asemenea vitraliu, fier forjat pe sticla sau sticla mata pentru lumina slaba in interiorul casei. In cele din urma, selectati o usa din lemn – cu sau fara sticla – care se potriveste stilului arhitectural al casei si nevoilor tale de securitate.

0 Shares
You May Also Like