De ce sa alegeti produse si produse cosmetice fara parabeni?

De ce sa alegeti produse si produse cosmetice fara parabeni?

0 Shares
0
0
0

Cu totii am auzit deja despre produsele si produsele cosmetice fara parabeni sau fara parabeni. In zilele noastre, orice marca doreste sa o specifice pe eticheta produsului sau. Dar ce sunt ele de fapt, ce functie au si cum a aparut acest termen?

Cel mai probabil ati auzit ca parabenii sunt daunatori sanatatii tale si ca sunt legate de diferite afectiuni medicale. Astazi descoperim ce este adevarat si cum ne putem proteja fara a renunta la produsele noastre preferate.

Ce sunt parabenii?

Parabenii sunt compusi chimici utilizati in cosmetice si produse de igiena personala, dar si in produse alimentare si medicamente. Functia lor este de a pastra produsul mai mult timp. Acestea servesc la prevenirea contaminarii produsului de catre bacterii, ciuperci si microorganisme. De fapt, o modificare ar putea fi daunatoare pentru sanatatea consumatorului.

Parabenii sunt motivul pentru care sampoanele, produsele cosmetice, cremele si asa mai departe nu se deterioreaza nici dupa o perioada lunga de inactivitate, garantand efectiv o durata lunga de valabilitate. Atunci cand cumperi tratamente faciale alegele pe cele mai bune, asa cum sunt .

De ce sa alegeti produse si cosmetice fara parabeni

Unele studii au aratat ca parabenii sunt toxici pentru oameni, deoarece nu sunt eliminati de organism, dar ajung sa se acumuleze. Acesta este motivul pentru care ar trebui sa cumparam intotdeauna produse si produse cosmetice fara parabeni. Totusi, este adevarat, asa cum am vazut, ca, Comisia Europeana a interzis unele, in timp ce altele pot fi prezente doar in anumite cantitati.

Dar daca acum ne gandim la toate produsele si produsele cosmetice pe care le folosim, avand in vedere ca acestea contin chiar cantitati minime de parabeni si incercam sa adunam toate aceste procente mici, ce iese? Practic, introducem in corpul nostru cantitati mai mari decat cele considerate sigure prin lege.

Tocmai din acest motiv, exista alternative valide si mai sigure pentru conservarea produselor pentru o lunga perioada de timp. Doar cautati-le pe etichetele care prezinta toate ingredientele. De exemplu, sorbati, benzoati, alcool benzilic, uleiuri esentiale si acid dehidroacetic. O alta solutie si mai sigura consta in ambalare.

De exemplu, dozatoarele sau produsele de unica folosinta nu permit contaminarea germenilor si bacteriilor din exterior sau contactul cu aerul sau orice altceva care ar putea modifica natura produsului.

In concluzie, sfatul nostru este sa cititi intotdeauna etichetele de pe produse. Cand gasim parabenii permisi, este bine sa alegem un produs fara parabeni sau formulari de unica folosinta pentru a ne proteja sanatatea.

Daca intr-adevar nu ne putem lipsi de un anumit produs, asigurati-va ca nu combinam mai multe produse care contin parabeni pentru a le reduce la minimum, pentru a evita efectul „suma dozelor mici = nesanatose”.

Reglementari in vigoare

Pe de alta parte, alti parabeni, cum ar fi propil paraben si butil paraben (si sarurile acestora), sunt permise numai in produsele care pot fi clatite cu o concentratie sub 0,14%. In plus, acesti parabeni sunt interzise in produsele utilizate pentru zona de scutec destinate copiilor sub 3 ani.

In principiu, in majoritatea tarilor europene, parabenii sunt permisi in produsele cosmetice in concentratie de 0,4% pentru fiecare paraben si 0,8% pentru combinatia de parabeni diferiti. Aceste concentratii sunt considerate sigure pentru sanatate de catre Comisia Europeana.

Nu toate produsele de infrumusetare sunt bune pentru pielea ta, dar exista cu siguranta unele care sunt mai bune decat altele.

Intr-o lume in care suntem din ce in ce mai constienti de ceea ce mancam, nu este de mirare ca suntem la fel de constienti de ingredientele din ingrijirea pielii si de ceea ce punem pe fata.

Dar ce ingrediente pentru produse sunt bune si care sunt rele? Nu trebuie sa fii dermatolog pentru a cunoaste raspunsul la aceasta intrebare. Oricine este constient de ingrijirea pielii va recunoaste unul dintre cele mai mari nume de pe lista: parabeni .

Este un mit al frumusetii pe care l-am acceptat cu totii in mod obisnuit, fara sa stim prea multe despre ele. Acesta este motivul pentru care am ajuns din urma cu profesionistii pentru a afla ce sunt de fapt parabenii si de ce ar trebui sa ii boicotam …

Michelle Scott-Lynch, fondatoarea marcii Bouclème, fara parabeni, spune: „Parabenii sunt un tip de conservant, introdus pentru prima data in anii 1950. Sunt folositi pentru a prelungi durata de valabilitate a multor produse de sanatate si frumusete, prevenind dezvoltarea mucegaiului si a bacteriilor din ele. Din pacate, nu este doar un caz de a cauta „CONTINE PARABENI” pe sticla.

Cand vine vorba de studierea etichetei serului dvs. preferat, numele care trebuie luate in considerare sunt butilparaben , metilparaben si propylparaben, alias parabeni cel mai frecvent gasiti.

„Parabenii permit produselor sa supravietuiasca luni, chiar si ani, in dulapul nostru de baie; cu toate acestea, atunci cand utilizati aceste produse, ele pot patrunde si in corpul vostru prin piele”, explica Tom Oliver, nutritionist si antrenor personal .

In 2004, un studiu britanic a gasit urme de cinci parabeni in tesutul mamar al 19 din 20 de femei studiate. Studiul nu a demonstrat ca parabenii pot provoca cancer, dar a identificat ca parabenii au fost capabili sa patrunda in piele si sa ramana in tesut.

 

0 Shares
You May Also Like