De ce isi repatriaza romanii decedatii?
Religion, death and dolor – funeral and cemetery; funeral with coffin

De ce isi repatriaza romanii decedatii?

0 Shares
0
0
0

Se stie faptul ca exista cateva milioane bune de cetateni romani raspanditi pe tot continentul european, si nu numai. Multi dintre acestia au ales sa paraseasca tara de foarte multi ani, unii dintre ei stabilindu-se in strainatate.

Alti romani au plecat insa in tari straine imediat dupa ce tara noastra a devenit membra a Uniunii Europene, si au avut posibilitatea de a calatori fara viza. Se stie faptul ca un numar foarte mare de romani a ales sa plece din tara pentru a reusi sa isi cladeasca un viitor mai bun in alte tari, incepand cu acel moment.

Cei mai multi dintre romanii plecati din tara sunt stabiliti conform statisticilor in Italia, unde peste 1 milion de romani au ajuns sa traiasca. In Germania si Spania traiesc peste jumatate de milion de romani, insa si in Regatul Unit exista mari comunitati de romani.

Chiar si in tarile nordice exista multi romani, iar surpriza vine din Israel, unde traiesc foarte multi romani, in jur de 500.000, iar acestea sunt doar cateva exemple.

Ei bine, majoritatea celor care au plecat in strainatate, au reusit in mare parte sa isi realizeze planurile, si-au indeplinit obiectivele si nu mai doresc sa se intoarca in tara, in conditiile in care au acolo tot ce isi doresc.

Unii sunt plecati pe cont propriu, altii au ales sa isi duca si familiile in strainatate, astfel incat sa nu mai fie singuri, si sa se bucure de toate impreuna.

Au existat insa si cazuri tragice ale romanilor care si-au pierdut viata departe de granitele tarii, in timp ce acasa cei dragi asteptau vesti de la ei si ii asteptau sa se intoarca acasa sanatosi, pentru a se putea bucura de viata.

Unii romani au pierit in accidente de circulatie, datorita faptului ca au condus cu viteza foarte mare si au intrat in coliziune cu alte masini, sau cu parapetii din beton. Se stie faptul ca in tarile straine unde exista autostrazi, se circula cu o viteza foarte mare.

Apoi, alti romani si-au pierdut viata la locul de munca, si aici exista o multime de exemple. De mentionat este faptul ca unii au murit in urma unor accidente casnice care mai de care mai stupide.

Alti romani au decis ca datorita singuratatii si tristetii sa isi incheie socotelile cu viata, si sa se sinucida. Altii in schimb, au fost ucisi. Au murit romani si de batranete in strainatate.

Se poate vedea asadar, ca au existat atat de multe cazuri ale romanilor care au murit in strainatate, si care din pacate nu au reusit sa isi ia ramas bun de la cei dragi. In aceste conditii, cei ramasi in urma au fost cu siguranta sfasiati de durere, si au apelat la ajutorul firmelor care se ocupa de repatriere decedati in Romania, pentru a le repatria decedatii.

Atat romanii care se aflau alaturi de cei decedati in strainatate, cat si cei din tara, au ales aceasta optiune si si-au repatriat decedatii pentru a-si inmormanta sau pentru a-i incinera in Romania, datorita faptului ca incinerarea sau inmormantarea in tarile straine presupune costuri mult mai mari decat in Romania.

Apoi, un alt motiv pentru a face acest lucru, este acela ca familiile indoliate isi doresc sa le mai faca din cand in cand o vizita la cimitir celor decedati in strainatate si repatriati. Astfel, vor putea merge sa le aprinda o lumanare sau sa le duca o floare la mormant de florii sau luminatii.

In schimb, cei de aici ar fi reusit cu greu sa se deplaseze in acest scop in tari precum Anglia de exemplu sau in tarile scandinave, datorita distantei foarte mari.

In ceea ce priveste preturile repatrierii, probabil doriti sa cunoasteti mai multe informatii. De mentionat este insa faptul ca nu exista un pret standard al repatrierii, din diferite motive.

In primul rand, conteaza foarte mult distanta necesara pentru a repatria trupul neinsufletit, astfel ca o repatriere din Ungaria care este tara vecina Romaniei, costa considerabil mai putin in comparatie cu o repatriere din Anglia sau din tarile scandinave.

Este firesc ca, atunci cand distanta este mai mare, si costurile repatrierii sa fie mai mari, pentru ca firmele respective calculeaza carburantul consumat.

Apoi, trebuie mentionat faptul ca firmele respective se ocupa in majoritatea cazurilor si de obtinerea documentelor, iar aici amintim certificatul de deces si pasaportul mortuar. Fara acesta din urma, nu se poate realiza repatrierea.

Atunci cand firma se ocupa si de acest lucru, este firesc ca pretul sa fie mai mare, decat daca familia este deja in strainatate, si se ocupa de obtinerea actelor, iar cei de la firma de servicii funerare doar preiau sicriul cu trupul neinsufletit si il repatriaza.

Acestea sunt in mare parte informatiile de baza cu privire la repatrierea decedatilor pe care trebuie sa le cunoastem cu totii, mai ales daca avem rude in strainatate.

0 Shares
You May Also Like