Cum sa imi decorez casa?

Cum sa imi decorez casa?

0 Shares
0
0
0

Odata ce ai achizitionat o locuinta, poti sa o decorezi dupa bunul plac, insa acest lucru este mult mai dificil decat pare. Inainte de a incepe sa achiztionezi mobila si obiecte decorative, ar trebui sa desenezi schita casei. Intrebarea majoritatii ramane cum realizez schita unei case?

Acest lucru este extrem de simplu: mai intai masoara lungimea si latimea camerelor, folosind o ruleta. Dupa ce ai facut acest lucru, incepe sa trasezi pe o hartie milimetrica conturul camerei si adauga pe laturile trasate valorile dimensiunilor. In acest mod vei putea vedea de cat spatiu dispui.

Dupa ce ai finalizat masuratorile, ar trebui sa te gandesti la ce piese de mobilier ar trebui sa cumperi. Noi iti recomandam sa vizualizezi intotdeauna piesele de mobilier online, deoarece vei vedea si detaliile produsului cum ar fi dimensiunile. De cele mai multe ori, proprietarii de case descopera ca achizitioneaza piese de mobilier mult prea mari sau mult prea mici in comparatie cu spatiul in care locuiesc. Din acest motiv este bine sa stii atat dimensiunile camarei cat si dimensiunile pieselor de mobilier.

In cazul in care ai o camera mica, noi iti recomandam sa nu o incarci cu multe piese de mobilier. Poti crea cu usurinta iluzia unui spatiu mare, achizitionand doar cateva piese si punandu-le in anumite locuri cheie. Spre exemplu ai putea achizitiona o masuta de cafea pe care sa o pui sub fereastra, iar pe o parte si de alta ai putea pozitiona cateva scaune sau fotolii mici.

Nu mai adauga alte obiecte cum ar fi lampi de podea, deoarece acestea vor incarca spatiul vizual si il vor face sa para mult mai mic decat este in realitate. De altfel, indicat ar fi ca toate piese de mobilier sa aiba culori deschise sau asemanatoare cu nuantele peretilor, astfel incat sa dea impresia de spatiu deschis. Contrastul puternic intre culoarea peretilor si nuantele pieselor de mobilier nu arata bine intr-un spatiu mic.

Nu uita ca atunci cand realizezi schita unei camere mici sa adaugi si spatiile de trecere intre piesele de mobilier, cum ar fi intre scaune si mese. In acest mod vei economisi si mai mult spatiu.

Totusi, daca ai o camera mare si spatioasa, poti obta pentru piese de mobilier masive. In cazul in care vrei sa achizitionezi dulapuri, ar fi indicat sa masori si inaltimea camerei. In momentul in care masori peretii, nu uita sa adaugi pe schita si locurile in care sunt pozitionate prizele, comutatoarele sau cablurile pentru Internet sau TV. Cu siguranta nu vei vrea sa le acoperi. Totodata, nu uita sa marchezi si locurile unde sunt ferestrele.

Dupa ce te-ai asigurat ca toate aceste elemente sunt prezente in planul casei, poti achizitiona dulapurile pe care le doresti. In cazul in care vrei sa pozitionezi dulapurile sub ferestre, nu uita sa masori atat distanta de la podea la partea inferioara a ramei ferestrei, cat si inaltimea dulapului.

In cazul in care doresti sa asamblezi dulapuri in partea superioara a peretelui, incearca sa masori intreaga dimensiunie a peretelui, atat lungimea cat si inaltimea.

0 Shares
You May Also Like