Cum să alegi cel mai bun sistem de încălzire pentru casa ta? Care dintre cele 3 tipuri este cel mai potrivit pentru tine?

Cum să alegi cel mai bun sistem de încălzire pentru casa ta? Care dintre cele 3 tipuri este cel mai potrivit pentru tine?

0 Shares
0
0
0

Dacă ai achiziționat o locuință nouă și nu ești hotărât asupra celei mai bune variante pentru a o încălzi, mai jos vei găsi o listă cu 3 tipuri de încălzire pe care le poți folosi pentru căminul tău. Alegerea sistemului perfect pentru încălzire se face atât în funcție de tipul instalației pe care îl ai și de costul de instalare, cât și de întreținerea și de tipul de combustibil pe care acesta îl folosește.

Iată cele mai bune 3 tipuri de sisteme de încălzire pe care le poți alege pentru casa ta! 

  1.     Încălzirea în pardoseală

Chiar dacă mulți sunt de părere că încălzirea în pardoseală este un sistem nou și eficient, de fapt, acesta este folosit încă din perioada imperiului roman. Datorită modului rapid în care căldura este distribuită uniform, acest tip de încălzire este ales de foarte multe persoane tocmai datorită eficienței pe care o oferă. În plus, costul unei astfel de instalații variază în funcție de suprafața pe care vrei să o acoperi. Dacă deții o locuință cu o suprafață mare, este indicată instalarea acestui sistem, deoarece fiecare metru pătrat din casa ta va fi încălzit și astfel, pe timpul iernii nu vei duce lipsă de căldură.

  1.     Încălzirea prin calorifere

Încălzirea prin calorifere este un alt mod prin care casa ta poate beneficia de căldură distribuită în mod uniform. Pentru a avea parte de o temperatură constantă în fiecare colț al casei, este indicată montarea caloriferelor aproape de ferestre și uși. În plus, vei avea nevoie de un termostat, o centrală termică pe lemne cu gazeificare Atmos DC50GSX și țevi prin care să circule apa caldă, toate aceste produse și multe altele, le poți găsi pe site-ul celor de la Rosolar-Shop.ro. Având în vedere prețul tot mai ridicat al combustibililor fosili precum gazul sau motorina, este indicată montarea centralelor care funcționează pe bază de lemne sau peleți din materiale biodegradabile.  În final, acest sistem de încălzire este recomandat celor care locuiesc la curte, deoarece depozitarea combustibilului necesită un spațiu destul de mare.

  1.     Încălzirea prin aerotermă

Aeroterma instalată în living sau dormitor poate fi un alt mod prin care căminul tău va avea parte de căldură pe timpul iernii și răcoare în cele mai călduroase zile din vara. În momentul în care te decizi să achiziționezi o astfel de aerotermă, rebuie să ai în vedere că prețul unui produs de calitate este ridicat, iar costul curentului electric pe care îl folosește aceasta, este și el în continuă creștere. Însă, dacă preferi confortul și bugetul îți permite, atunci un astfel de produs poate reprezenta modul ideal prin care să îți încălzești casa. De asemenea, aceasta se montează cu ușurință, iar cu câteva cunoștințe minime despre circuitele electrice, o vei putea face chiar tu, într-un timp foarte scurt.

În concluzie, alegerea sistemului perfect de încălzire pentru casa ta poate fi dificilă și costisitoare. Dacă îți dorești siguranță, poți opta pentru montarea a două sisteme, care să ofere căldură simultan pe timpul iernii. De asemenea, dacă vei alege încălzirea cu o aerotermă, o vei putea folosi atât în timpul iernii, cât și al verii, pentru a avea parte de răcoare și confort în casa ta.

 

Sursa foto: Pexels.com

0 Shares
You May Also Like