Cum putem scapa de plosnite?

Cum putem scapa de plosnite?

0 Shares
0
0
0

Plosnitele de pat sunt insecte mici, plate, parazite, care se hranesc exclusiv cu sangele oamenilor si animalelor in timp ce dorm. Sunt de culoare maro-rosiatic, fara aripi, variaza de la 1 mm la 7 mm, si pot trai cateva luni fara o masa de sange.

Unul dintre cele mai simple moduri de a identifica o infestare cu plosnite de pat, este prin a depista semnele de muscatura de pe fata, gat, brate, maini sau orice alte parti ale corpului in timp ce dormiti. Cu toate acestea, aceste semne de muscatura pot dura pana la 14 zile pentru a se dezvolta la unii oameni, deci este important sa cautati alte indicii atunci cand stabiliti daca plosnitele de pat au infestat o zona.

In mod evident, daca va confruntati cu o astfel de problema, desi puteti adopta personal unele solutii, cel mai indicat ar fi sa luati legatura cu o firma de specialitate, care presteaza servicii de dezinsectie, dezinfectie si deratizare.

Cu siguranta nu veti plati preturi dezinsectie Bucuresti foarte mari, dar calitatea serviciilor de care veti avea parte, cu siguranta merita, tinand cont de faptul ca la fata locului se vor deplasa specialistii in servicii de dezinfectie.

Cei care isi desfasoara activitatea in cadrul unei astfel de firme, vor folosi cele mai puternice otravuri astfel incat sa elimine aceste insecte. In plus, sunt si foarte bine instruiti, ceea ce inseamna ca vor sti exact cand si unde sa actioneze, astfel incat actiunile lor sa fie cele mai eficiente.

Tehnica acestora alaturi de cele mai puternice solutii impotriva insectelor, sunt factori care asigura calitatea serviciilor prestate. Din acest motiv, pentru a elimina pentru totdeauna plosnitele de pat, este recomandat sa optati pentru cele mai bune servicii 3D (dezinsectie in cazul de fata, dezinfectie si deratizare).

De unde au aparut plosnitele de pat?

Acesti paraziti locuiesc peste tot in lume. Ratele de infestare din tarile dezvoltate scazusera din anii ’30 pana in anii ’80. Cu toate acestea, numarul lor a crescut foarte mult inca din anii ’80. Inainte de aceasta, acestea erau inca destul de frecvente in partile in curs de dezvoltare ale lumii, dar extrem de rare in lumea dezvoltata.

Infestarile au inceput sa creasca si mai rapid in ultimii ani. Numarul actual de infestari este similar cu numarul de la mijlocul secolului trecut. Numarul de infestari este inca in crestere.

In ciuda faptului ca au devenit rezistente la DDT in cativa ani, specialistii in servicii de dezinsectie au fost in continuare capabili sa le controleze cu ajutorul altor hidrocarburi clorurate, cum ar fi lindanul. Acestia au fost folosit si un insecticid organofosfat cunoscut sub numele de malathion.

La mijlocul anilor ’50, trebuie mentionat faptul ca aceste plosnite de pat nu erau considerate a fi un daunator major in gospodarie, iar acum inca, sunt considerate a fi doar un daunator ocazional. In general, acestea ar fi gasite in zonele care erau deprimate social sau in zone cu alte circumstante destul de neobisnuite.

Din cand in cand, poate aparea o problema intr-o inchisoare, adapost, cabina sau camin de tineret, insa se pare ca in utlimul timp apar astfel de infestari si in pensiuni, in hoteluri sau case.

Factori care au provocat cresterea infestarilor cu plosnite de pat

Profesionistii in combaterea daunatorilor si entomologii au mai multe teorii rezonabile legate de motivul pentru care problemele cauzate de infestarile cu plosnite de pat au crescut. Iata cateva dintre posibilele motive; cu toate acestea, nimeni nu este sigur.

Cresterea calatoriilor in intreaga lume

Oamenii calatoresc pe toate continentele pentru afaceri si placere. Tarile dezvoltate devin din ce in ce mai multiculturale, iar rezidentii continua sa se miste inainte si inapoi intre tari. Bineinteles, acest tip de calatorie ar ajuta la transportul lor.

Unele dintre aceste zone in care oamenii calatoresc mai ales pentru a-si petrece vacantele, au infestari. Plosnitele sunt eliminate dintr-o zona si apoi introduse in alta in diferite moduri. Aceste insecte pot fi transportate dintr-o tara in alta pe corp, imbracaminte sau chiar si in bagaje, fara a va da seama de acest lucru.

De multe ori acestea se gasesc in avioane, inclusiv in zona de cala. Per-noptare acestea pot fi lasate de catre turisti in moteluri; hoteluri si in alte unitati de cazare. Pot infesta de asemenea, chiar si mijloacele de transport, atunci cand acestea se afla in bagaje sau pe hainele cuiva care calatoreste dintr-o locatie in alta.

Cresterea utilizarii marfurilor second-hand

Din pacate, magazinele economice, pietele de vechituri, magazinele de antichitati, sunt acum mai populare ca niciodata. Din pacate, dat fiind faptul ca toate aceste magazine si piete de marfuri second-hand va cresc riscul de a fi infestat. In plus, multi oameni nu se gandesc de doua ori la verificarea produselor second hand pe care le cumpara, iar acestea pot fi infestate, iar apoi este destul de dificil de scapat de infestare pe cont propriu.

0 Shares
You May Also Like