Cum functioneaza un magazin de amanet?

Cum functioneaza un magazin de amanet?

0 Shares
0
0
0

Descoperiti cum functioneaza un magazin de amanet si alternativele pe care le aveti.

Daca aveti o multime de lucruri stivuite care inca mai detii ceva de valoare, este posibil sa fi luat in considerare sa le duci la un magazin de amanet. Si, desi, in teorie, ai putea pleca cu putini bani in buzunar, exista diferite modalitati de a obtine un pic de bani in plus, care sunt de ajutor in cazul unui eveniment neprevazut.

Ce este si cum functioneaza un magazin de amanet?

Un magazin de amanet este un broker autorizat si reglementat care va ofera imprumuturi garantate (imprumuturi rapide) in schimbul proprietatii personale. Finantarea banilor este instantanee si nu imbunatateste sau nu dauneaza scorurilor de credit. Ideea popularitatii lor este ca aceste imprumuturi sunt obtinute rapid fara procese de aplicare sau perioade de asteptare.

Magazinele de amanet accepta aproape orice tip de articole drept garantie pentru un imprumut pe termen scurt. Cand luati ceva la un magazin de amanet, creditorul evalueaza starea acestuia si va ofera echivalentul unui anumit procent din valoare.

Apoi, aveti o perioada scurta de timp pentru a rambursa imprumutul cu dobanda. Daca faceti acest lucru, creditorul returneaza elementul. Daca nu, creditorul va ramane in posesia obiectului care a fost lasat in escrow si va incerca sa-l vanda pentru un profit.

Ce alternative aveti?

Persoanele care folosesc acest tip de serviciu stiu cum functioneaza un magazin de amanet, dar poate ca nu au luat in considerare alte optiuni care sa garanteze bunastarea activelor lor atunci cand au nevoie de lichiditati rapid pentru cheltuielile lor sau in cazul in care trebuie sa plateasca unele datorii.

  • Vorbeste cu banca ta.Multi dintre cei care iau in considerare serviciile unui magazin de amanet se datoreaza faptului ca sunt someri. Este important sa va simtiti increzatori sa discutati cu banca dvs., deoarece, in functie de caz, exista diferite optiuni, iar directorii de sucursale va pot ghida cu privire la actiunile de urmat.

Faceti un plan de plata. Cand aveti datorii, puteti incepe un plan de plata cu banca sau unul pe cont propriu, in care va ganditi la optiunile de a returna banii si de a defini care sunt cele mai potrivite. Poti apela si la amanet electronice.

  • Consolidarea datoriilor.Daca datoriile pe care le ai sunt multe, le poti consolida intr-una cu o rata mai mica si astfel poti reduce dobanda si suma de bani pe care o datorezi.
  • Aplicati pentru un imprumut. Este important ca atunci cand luati in considerare oricare dintre aceste optiuni de finantare, sa comparati foarte bine costurile asociate si sa angajati un produs care sa se potriveasca nevoilor dvs.

Amintiti-va ca atunci cand aveti nevoie de numerar, impreuna cu posibilitatea de a merge la un magazin de amanet, este important sa evaluati rapid toate alternativele care va pot oferi lichiditati. Un credit de nevoi personale este o optiune buna pentru a finanta un eveniment neprevazut sau o eventualitate care iti afecteaza linistea sufleteasca.

Sfaturi pentru a obtine bani repede

Conectati-va cardurile pentru a vedea care dintre ele vor castiga cel mai mult din cheltuielile dvs. si altele noi pentru a le verifica.

Gaseste joburi part time. Cautarea acestei expresii online da o multime de rezultate. Am cercetat 26 de locuri de munca secundare legitime care pot oferi o crestere rapida a veniturilor, de la conducerea de pasageri sau pachete pana la munca independenta de acasa.

Puteti incerca, de asemenea, sectiunile Craigslist jobs sau gigs, care au adesea postari pentru munca pe termen scurt in servicii alimentare, menaj si forta de munca generala.

Organizatiile comunitare locale pot oferi imprumuturi sau asistenta pe termen scurt pentru a ajuta cu chirie, utilitati sau alte situatii de urgenta. NerdWallet a compilat o baza de date cu alternative de imprumut pentru ziua de plata disponibile rezidentilor din aproape doua duzini de state. Bisericile locale pot acorda imprumuturi mici la rate mici. Centrele comunitare si asociatiile nonprofit din zona dvs. pot oferi, de asemenea, imprumuturi mici.

Unii creditori, cum ar fi companiile de utilitati si de televiziune prin cablu, nu percep dobanda pentru platile intarziate, asa ca aflati daca vor accepta plati intarziate. Folositi banii pe care ii economisiti din neplata acestor facturi pentru a acoperi nevoile de urgenta. Daca nu puteti plati datorii de consum, cum ar fi imprumuturile auto sau creditele ipotecare, explorati mai intai optiunile cu creditorul inainte de a apela la imprumuturi toxice cu rata ridicata.

Cereti angajatorului dvs. un avans in numerar din plata dvs., care de obicei nu va costa niciun comision si pe care il rambursati prin deducere din salariu. Unele companii ofera, de asemenea, imprumuturi la costuri reduse lucratorilor aflati in criza. De asemenea, s-ar putea sa luati in considerare Earnin, o aplicatie care ofera lucratorilor avansuri pe care acestia le ramburseaza intr-o suma forfetara in ziua de plata fara dobanda. Totusi, solicita o donatie si necesita acces la contul dvs. bancar si la foile de lucru.

Puteti lua un imprumut in contul dvs. de pensie 401(k) sau individual, dar exista conditii. Puteti imprumuta de la IRA o data pe an daca rambursati banii in termen de 60 de zile. Daca angajatorul dvs. permite imprumuturile 401(k) – nu toti o fac -, de obicei, puteti imprumuta pana la jumatate din soldul contului, pana la 50.000 USD si aveti cinci ani pentru a-l rambursa. Cu toate acestea, daca nu efectuati plati timp de 90 de zile, imprumutul este considerat venit impozabil. Si daca renuntati sau pierdeti locul de munca, de obicei trebuie sa rambursati imprumutul 401(k) la scurt timp dupa aceea.

0 Shares
You May Also Like