Cum functioneaza gajul de aur sau alte obiecte pretioase?

Cum functioneaza gajul de aur sau alte obiecte pretioase?

0 Shares
0
0
0

Un agent de amanet poate fi un loc bun pentru a obtine cativa euro in plus pentru a va ajuta sa platiti o factura, sa cumparati un cadou sau sa puneti combustibil in masina. Acest articol va explica ce se intampla intr-un amanet si cum functioneaza, astfel incat sa stiti la ce sa va asteptati.

De asemenea, ne-am intrebat despre asta. Asa ca am incercat, conditii in mana, sa verificam cat costa acest tip de imprumut testand un colier de aur cu o valoare estimata de 500 de euro si folosind informatiile din fisele de informatii ale sapte banci italiene. Dar ce este un credit de retinere? Aceasta este o forma destul de datata de credit care. in ciuda celor sase secole de viata, a fost guvernata de legislatie abia in 1938.

Datorita crizei economice generate de coronavirus, acest sistem de credit pare sa fie din nou in voga intre segmente destul de diferite ale populatiei. Cat costa imprumutul pe gaj: comparatia intre 8 banci. Cum sa intelegeti daca este vorba de tarife accesibile? Sfatul nostru este sa le comparati cu valorile ratei medii si a ratei prag in vigoare in prezent (astazi rata medie 9,78% si rata maxima 16,23%).

Uneltele, electronica, armele si bijuteriile sunt elemente comune. Trebuie sa fie in stare buna, sigure si functionale, altfel nu poti obtine multi bani sau chiar nimic. Daca nu rambursati imprumutul (sau „gajul”) pentru un articol, agentul de amanet il va scoate la vanzare pentru a incerca sa castige mai multi bani decat v-a imprumutat.

Acesta este un mod prin care castiga bani. Dealerul nu poate vinde articole sparte sau nefunctionale, deci nu merita sa va imprumutati bani pentru ele. Din acelasi motiv, nici macar nu-ti pot oferi ceea ce valoreaza cu adevarat obiectul, deoarece daca ar vinde-l, nu ar castiga bani.

De asemenea, puteti apela mai intai agentul de amanet pentru a afla daca este posibil sa fie interesati sa o analizeze. Uneori, daca un agent de amanet are deja multe articole similare cu cele pe care doriti sa le promiteti, este posibil sa nu fie interesati sa le ia.

Acest lucru se poate intampla cu instrumentele voluminoase, deoarece este posibil sa nu aiba spatiul pentru a tine mai mult. Daca este posibil, curatati obiectul astfel incat sa apara in stare buna si asigurati-va ca puteti dovedi ca functioneaza. Daca produsul ruleaza pe benzina, asigurati-va ca are ceva. Daca are nevoie de baterii, asigurati-va ca sunt incarcate.

Amintiti-va ca va trebui sa platiti dobanzi pentru imprumut, iar acestea sunt mult mai mari decat cele ale bancii!. Acesta este un alt mod de amanet de a obtine profit, dobanda platita pentru imprumut). Daca nu rambursati imprumutul, dealerul va trebui sa vanda articolul pentru a primi banii inapoi.

Dupa ce ati convenit asupra pretului, completati documentele si colectati banii. Documentele pentru un imprumut gajat sau pentru a vinde ceva vor necesita o identificare valida si va trebui sa puneti identificarea dvs. personala pe spatele chitantei.

Cum functioneaza o casa de amanet?

Casele de amanet se gasesc in aproape fiecare oras. Unii s-au specializat in anumite articole, cum ar fi masini, bijuterii sau electronice. Acum exista si casele de amanet online, desi puteti ajunge mai repede la un furnizor dubios.

Nu conteaza ce articol aduce clientul la casa de amanet. Ar trebui sa fie adecvat doar pentru revanzare, adica pentru revalorificare. Bijuteriile sunt deosebit de populare in casele de amanet, iar antichitatile sunt, de asemenea, populare. Un alt exemplu este https://www.casa-amanet.com/cumparamargint.

Majoritatea caselor de amanet de astazi au o structura similara cu o banca cu diverse ghisee la care clientii isi pot ridica banii. Agentul de amanet estimeaza valoarea obiectului care trebuie gajat, plateste banii si intocmeste un contract de amanet.

Dupa perioada convenita contractual – de obicei trei luni – clientul isi poate rascumpara bijuteriile sau mostenirile familiei. Pentru a face acest lucru, el ramburseaza imprumutul, inclusiv dobanzile si comisioanele. Daca nu poate ridica suma dupa trei luni, exista posibilitatea prelungirii contractului. Pentru aceasta, insa, exista din nou comisioane si, desigur, dobanda continua sa curga.

Daca clientul nu isi rascumpara obiectele de valoare dupa cel mult patru luni si nici nu extinde creditul, agentul de amanet poate scoate la licitatie articolele. Daca venitul din licitatie este mai mare decat imprumutul, inclusiv dobanzile si comisioanele, gajantul primeste surplusul. Daca agentul de amanet nu poate licita bunurile, le poate vinde in magazin.

Un imprumut la amanet este potrivit pentru a combate blocajele financiare pe termen scurt. Cu conditia, desigur, sa aveti obiecte de valoare care genereaza venitul necesar. Ar trebui sa mergi la amanet cu asteptari realiste si sa fii pregatit pentru contracarari.

Unele presupuse bijuterii din aur s-au dovedit deja placate cu aur, iar unele ceasuri „valoroase” sunt imitatii. In special, in cazul mostenirilor, valoarea emotionala este adesea mai mare decat suma pe care agentul de amanet o plateste in cele din urma.

0 Shares
You May Also Like