Cum functioneaza castile de protectie pentru constructii?

 Cum functioneaza castile de protectie pentru zona de constructii?

0 Shares
0
0
0

Atunci cand faceti parte dintr-un santier de constructii, exista multe echipamente de siguranta care sunt necesare. Printre acestea se numara castile de protectie, care, pe langa indeplinirea unei functii de siguranta, indeplinesc si sarcina de a identifica membrii in cadrul unei lucrari. Daca doriti sa aflati mai multe, aflati in randurile urmatoare cum functioneaza castile de constructie.

Ce sunt castile de constructie?

In orice tip de santier si de munca in care membrii sau angajatii sunt supusi unui nivel ridicat de risc, utilizarea castilor de protectie este esentiala. Acestea sunt obiecte de siguranta al caror obiectiv principal este protectia capului celor care le folosesc, pentru a evita ranile sau loviturile si chiar socurile electrice. Aceste casti sunt de obicei fabricate din materiale plastice, cu toate acestea, exista multe alte materiale utilizate pentru fabricarea lor, lucrul fundamental este ca sunt rezistente.

Castile de protectie pentru constructii sunt cunoscute sub numele de “casti de protectie”. Acestea trebuie sa respecte o serie de reglementari in momentul pregatirii lor. Deci, un fapt despre modul in care functioneaza castile de constructie este sa stiti ca sunt obiecte a caror fabricatie trebuie sa fie foarte amanuntita.

Fabricarea castilor de protectie

Castile de protectie trebuie sa fie compuse din mai multe elemente, si anume:

Cadrul

Aceasta este compusa din capac si viziera. Capacul reprezinta elementul material dur, finisat neted, care cuprinde intreaga forma exterioara a corpului. Este de obicei din plastic sau termoplastic. La randul sau, viziera este o extensie a capacului, care iese deasupra ochilor. O alta parte importanta a cadrului sunt lateralele. Acestea reprezinta marginea din jurul castii de protectie.

Valorifica

Este setul complet de elemente care permit mentinerea castii in pozitie pe cap. La randul sau, este responsabil pentru absorbtia energiei cinetice in timpul unui impact. Aceasta este compusa din banda de contur a capului, banda de ceafa a gatului. Prima corespunde partii care inconjoara total sau partial capul, deasupra ochilor, la un nivel orizontal putin mai mare decat circumferinta capului.

Banda gatului este o banda reglabila care se potriveste in spatele capului. In cele din urma, chinstrap este un element optional. Este o banda care se ataseaza sub barbie pentru a ajuta la mentinerea castii deasupra capului. Afla aici Cine poarta casca la munca?. 

Cum functioneaza castile de protectie pentru constructii?

Cel mai special lucru despre modul in care functioneaza castile de constructie este ca acestea vin in culori diferite. Culorile permit identificarea functiei fiecaruia dintre membrii lucrarii. Printre culorile pe care le putem gasi, se numara:

  1. – Alb. Este culoarea folosita de managerii de santier, maistri, manageri, supraveghetori, ingineri, arhitecti, topografi, personal administrativ.
  2. – Galben. Este culoarea pentru toate tipurile de lucrari, atat operatori, constructii, zidari sau muncitori.
  3. – Portocaliu. Este culoarea pentru echipajele rutiere, precum si pentru noii lucratori sau ajutoare.
  4. – Gri. Este casca pentru vizitatori in cadrul unei lucrari.
  5. – Albastru. Pentru dulgheri, cofratori si alti operatori tehnici, de exemplu, electricieni.

O casca de protectie este primul element care este necesar atunci cand se lucreaza intr-un santier.

0 Shares
You May Also Like