deschizi un magazin online
Inregistrare domeniu

Cum alegi cea mai buna denumire de business in procesul de inregistrare domeniu?

0 Shares
0
0
0

Daca te afli in procesul de inregistrare domeniu, mai mult ca sigur iti doresti sa creezi un brand care sa ajunga stabil pe piata. Pentru asta, este insa necesar ca denumirea folosita sa fie una buna si usor de retinut. Iata ce pasi trebuie sa urmezi pentru a face alegerea potrivita!

Ia in calcul activitatile de business

Atunci cand vrei sa deschizi un magazin online, este necesar ca numele ales sa fie unul scurt si care sa faca referire la domeniul de activitate. Multe companii din Romania aleg denumiri in engleza, deoarece acestea suna mai placut si ofera posibilitatea de extindere.

Asigura-te doar ca nu optezi pentru un termen similar cu unul deja folosit de competitie, deoarece poti induce clientii in eroare si vei obtine o reputatie negativa intr-un timp scurt.

De asemenea, nu trebuie nici sa folosesti prea multe cuvinte cheie in procesul de inregistrare domeniu. Google nu apreciaza aceasta practica si algoritmul de listare a site-urilor nu ofera o pozitie mai buna celor care fac asta.

In schimb, denumirea trebuie sa fie una comerciala. Afacerile locale pot avea si o denumire care sa aiba legatura cu orasul in care are loc activitatea. Spre exemplu, un domeniu de tipul „bijuteriicraiova.ro” este foarte specific si poate atrage mai usor clientii care locuiesc in aceeasi zona.

Foloseste un generator automat

Acesta este un program care creeaza instant o lista cu posibile denumiri, in baza cuvintelor furnizate. Gandeste-te la termenii ce ai dori sa-i incluzi si apoi ti se vor sugera diverse sufixe si prefixe. Dupa ce analizezi lista, taie toate denumirile care nu au relevanta si care sunt greu de retinut. Daca vezi ca o anumita denumire suna bine si nu e valabila, gandeste-te bine inainte sa creezi o extensie noua cu cratima.

Majoritatea utilizatorilor uita sa includa acest semn si s-ar putea sa nu ajungi foarte sus in cautari. Denumirea finala din etapa de inregistrare domeniu nu trebuie sa fie doar pe placul tau, ci si pe placul altor persoane. Astfel, poti solicita parerea de la prieteni si familie. In cazul in care ai nevoie de mai multa inspiratie, exista persoane pe care le poti angaja pentru a te ajuta.

Alege extensia potrivita

Oricat de mult ti-ar placea o denumire, exista sanse mari ca aceasta sa fie deja inregistrata. Din fericire, daca nu este vorba de o marca comerciala, poti oricand sa utilizezi o alta extensie. In vederea acestei alternative, este necesar sa tii cont de fiecare semnificatie. Extensiile de tipul .ro, .uk sau .de din proceul de inregistrare domeniu se adreseaza unor tari si ajung sa apara in aceleasi zone in mod mai frecvent.

Un domeniu de tipul .com este creat insa pentru publicul international si se potriveste celor care-si doresc o extindere globala. Se poate utiliza si o extensie rara, care sa fie foarte specifica. Spre exemplu, o denumire de tipul .club sau .art.

Ca masura suplimentara de precautie, poti securiza brandul tau de la inceput prin inregistrarea celor mai comune greseli de scriere ale numelui. Acest truc este util pentru a redirectiona vizitatorii grabiti catre pagina principala.

Se pot inregistra si mai multe extensii, daca planuiesti sa creezi o varianta de website pentru fiecare versiune. Opteaza pentru o companie de web hosting care sa-ti ofere peste 500 de extensii disponibile si subdomenii nelimitate in etapa de inregistrare domeniu!

0 Shares
You May Also Like