Cum aleg un penar?

Cum aleg un penar

0 Shares
0
0
0

Penarul este fara doar si poate una dintre cele mai importante necesitati ale unui elev, insa cu siguranta penarul este deosebit de util si in alte situatii. chiar si adultii pot avea nevoie de un penar, in care sa isi pastreze instrumentele de scris, fie ele pixuri, creioane sau stilouri.

Exista persoane care pur si simplu au dezvoltat o adevarata pasiune pentru instrumentele de scris, motiv pentru care un penar este extrem de important. In continuare insa, vom discuta despre alegerea unui penar pentru copii, iar modelul de penar scolar 1 femoar UNICORN poate fi alegerea cea mai buna.

De mentionat este faptul ca atunci cand este nevoie de alegerea unui penar, exista mai multi factori importanti care necesita o deosebita atentie, dupa cum se poate vedea in continuare:

Dimensiunea penarului

Atunci cand au de ales penarul pentru cei mici, parintii trebuie sa tina cont de dimensiunea penarului. Cei mici vor avea nevoie la scoala sa foloseasca atat creioane colorate cat si pixuri, creioane simple sau chiar si carioci.

In aceste conditii, este cat se poate de evident faptul ca penarul trebuie sa aiba dimensiuni mari, pentru ca toate instrumentele de scris ale copilului sa incapa fara probleme.

Atunci cand insa, copiii au nevoie sa duca la scoala doar un creion si doua – trei pixuri, atunci cu siguranta nu are rost ca parintii sa le aleaga un penar foarte mare. Cand deja acestia trec de ciclul primar si ajung in gimnaziu, cel mai probabil vor avea nevoie doar de 2-3 pixuri, un creion si o radiera, deci un penar de dimensiuni reduse este mai mult deat suficient.

Format

Un alt detaliu foarte important de luat in considerare atunci cand vine vorba despre alegerea unui penar, este reprezentat de formatul acestuia. Exista de exemplu penare care au formatul de tip carte. Acest tip de penar reprezinta cea mai potrivita alegere pentru acei elevi carora le place sa fie ordonati, si le place sa aiba toate instrumentele de scris la locul lor, fiind fixate cu benzi mici elastice.

Atunci cand vine vorba despre alegerea penarului pentru elevii de gimnaziu sau chiar si pentru cei de la liceu, cu siguranta alegerea unui penar necompartimentat reprezinta prima si cea mai importanta optiune.

Cand vine vorba despre penarele care nu sunt compartimentate, trebuie scos in evidenta faptul ca acestea pot avea diferite dimensiuni si diferite forme, si pot fi strecurate fara probleme intr-o borseta, intr-o geanta de mici dimensiuni sau intr-un ghiozdanel.

Material

Se stie faptul ca atunci cand vine vorba despre alegerea unui produs, unul dintre cele mai importante detalii care necesita atentie este calitatea materialului. Din acest motiv, parintii care cauta un penar pentru cei mici, sau elevii care isi aleg pe cont propriu penarul, trebuie sa se asigure de faptul ca aleg un penar care este confectionat dintr-un material de cea mai buna calitate.

Pe piata se pot gasi in clipa de fata atat penare care sunt fabricate din piele naturala si care reprezinta fara doar si poate cea mai buna optiune, cat si penare care sunt confectionate din piele ecologica, acestea fiind frumoase, dar nu la fel de rezistente precum cele din piele naturala.

Tot in legatura cu materialele din care se confectioneaza penarele, mai trebuie sa amintim si plasticul, vinilul sau panza. Deci, dupa cum se poate vedea, exista mai multe materiale din care se pot confectiona penarele.

Cu cat exista mai multe optiuni, cu atat mai bine, dat fiind faptul ca fiecare isi poate alege penarul din materialul pe care il prefera, si pe care il considera a fi cea mai potrivita alegere pentru propriile necesitati.

De obicei insa, adultii isi aleg penarul din piele naturala pentru ca pun mai mult pret pe calitate, in timp ce pentru copii, parintii aleg penare din panza, plastic sau vinil, acestea fiind mai ieftine.

Modul de inchidere

Cu siguranta, si acesta este un criteriu important de luat in considerare, pentru ca exista penare care sunt mai sofisticate si care se inchid cu ajutorul capselor. De regula, elevele isi indreapta atentia spre astfel de modele de penare.

Cele mai simple insa, se inchid cu ajutorul unui fermoar. In momentul in care discutam despre penarele din piele naturala, sau chiar si cele din piele ecologica, este important de adus la cunostinta faptul ca acestea pot fi inchise cu ajutorul unui snur elegant, sau se pot inchide doar prin pliere atenta.

Culoare

Nu in ultimul rand, culoarea este un factor important de luat in considerare. Cand vine vorba despre penarele din piele ecologica sau piele naturala, majoritatea prefera penarele negre pentru a iesi in evidenta prin eleganta.

Cand vine insa vorba despre alte materiale precum cele amintite mai sus in articol, preferintele sunt impartite.

Asadar, acestea sunt cateva dintre detaliile care conteaza cel mai mult atunci cand vine vorba despre alegerea unui penar.

0 Shares
You May Also Like