Cu ce sa iti hranesti gainile?

Cu ce sa iti hranesti gainile?

0 Shares
0
0
0

Pentru a oua, gainile au nevoie de suficienti nutrienti si energie pentru propriul lor metabolism si pentru productia de oua. Trebuie sa iti dai seama ca un ou este o unitate inchisa care contine toate elementele necesare pentru constituirea unui pui de indata ce este depus.

Ce hrana e buna?

Aceasta reprezinta o cantitate foarte importanta de nutrienti si apa pe care gainile trebuie sa le obtina din alimentele pe care le ingereaza si din rezervele lor. Trebuie sa tii cont de toate acestea pentru a intelege cu ce sa iti hranesti gainile.

Pentru o dieta buna, gainile au nevoie de energie care sa le permita sa traiasca de la o zi la alta (zaharurile lente continute in cereale), proteine ​​care sunt elementele constitutive care permit crearea sau mentinerea muschilor, lipidele care permit acumularea de rezerve (grasimi), minerale, oligo-elemente si bineinteles, apa.

Mancarea cu care hranesti gainile ar trebui sa acopere toate aceste nevoi. Stiind ca sunt predominant granivore, este foarte posibil sa le hranesti corect din diferite amestecuri de cereale: cereale pentru energie, culturi proteice pentru constituenti, seminte oleaginoase pentru rezerve … dar nu este neaparat usor sa gasesti echilibrul potrivit. In ceea ce priveste cerealele, acestea pot fi date printr-o batoza dubla Alpin pentru porumb, 400 kg/h pentru a le faramita.

Cea mai usoara solutie este de a opta pentru pelete special formulate, care sunt amestecuri care contin toate aceste resurse si permit gainilor sa aiba o dieta echilibrata si completa direct.

Fabricate din boabe sortate si zdrobite, acestea se reconstituie sub forma de granule mici asimilabile direct de gaini. Astfel, deseurile sunt evitate prin sortare si este sigur ca sunt alimente adaptate nevoilor lor. Limitand deficientele, eviti problemele frecvente ale crescatorului: gainile care isi mananca ouale si ciocanirea.

Sfatul crescatorului: fiecare tip de gaina are un tip de dieta corespunzator: gainile ornamentale,  care sunt destinate sa traiasca si sa depuna o perioada lunga de timp, nu sunt hranite in acelasi mod ca si gainile ouatoare. Gainile de carne necesita o mult mai bogata dieta.

De ce sa dai resturi gainilor?

Gainile sunt lacome si adora sa manance delicii. Deseurile alimentare, pe care gainile le favorizeaza, sunt considerate ca un supliment la peletele date gainilor. Acestea trebuie administrate fara moderatie, o gaina poate manca pana la 150 kg de deseuri alimentare pe an.

Ar trebui sa dai numai grau sau porumb gainilor?

Hranirea gainilor numai cu grau sau porumb nu este suficient pentru echilibrul lor, de fapt, ele furnizeaza numai energie gainilor. De asemenea, au nevoie de multe proteine.

Prea multe cereale, in special prea mult porumb, ingrasa gainile si le restrange sistemul reproductiv, limitand sever depunerea.

Graul poate fi dat cu masura, cu toate acestea, puii il adora. Porumbul trebuie evitat pe cat posibil, deoarece gustul sau superior determina gainile sa il favorizeze in detrimentul altor alimente si sa se ingrase.

Avantajul crescatorului: amestecul de grau + porumb de ingrasare este potrivit numai pentru animalele destinate sacrificarii. Pentru a-ti  mentine gainile in forma buna si pentru a avea oua, alege peletele.

0 Shares
You May Also Like