Cele mai cunoscute tipuri de piscine

Cele mai cunoscute tipuri de piscine

0 Shares
0
0
0

O piscina este folosita pentru scaldat , inot , joaca sau pentru inot si alte sporturi acvatice. Piscina clasica are o forma dreptunghiulara si este in mare parte din gresie . Hotelurile din zonele mai calde au adesea piscine in aer liber de toate formele si dimensiunile, deoarece acestea sunt preferate pentru recreere, joaca si balaceala.

Pentru inot , totusi, sunt necesare piscine dreptunghiulare, astfel incat sa poata fi impartite in mai multe benzi de inot cu limite plutitoare. Aceste piscine sunt de obicei proiectate conform standardelor FINA (Fédération Internationale de Natation).

Acestea definesc un traseu lung cu o lungime de 50 m si un traseu scurt cu o lungime de 25 m, pe acesta din urma se desfasoara concursurile de inot. Nimeni nu stie cat de rece este apa din piscine olimpice, cu exceptia participantilor la concursuri si al organizatorilor.

In plus, exista bazine de predare in scoli , care sunt alocate uneia sau mai multor scoli ca centre de invatare a inotului. Daca centrele de inot scolar nu sunt folosite pentru inotul scolar, acestea sunt de obicei disponibile pentru inot. Piscinele din zona privata, care au o dimensiune de doar cativa metri, sunt denumite pur si simplu piscine.

Calitatea apei trebuie verificata in mod regulat, in special in piscinele publice, intens utilizate, altfel se pot dezvolta agenti patogeni. Acest test este efectuat de autoritati precum departamentul de sanatate . O calitate permanenta adecvata a apei este garantata prin intermediul sistemelor tehnice precum filtre, principii speciale de constructie pentru debitul piscinei sau metode chimice precum adaugarea de clor .

Toate piscinele publice au sisteme de filtrare a apei pentru a indeparta frunzele, murdaria si alte impuritati grosiere din apa. Apa din piscina curge prin canalul de preaplin . Aceasta va aspira partile plutitoare (par, celule ale corpului, frunze, polen). De acolo curge prin conducte catre filtru. In filtru trece prin straturile filtrante si intra inapoi in piscina curatata si eventual tratata cu clor.

Fara aditivi chimici, algele unicelulare s-ar dezvolta, iar clorofila pe care o contin ar inverzi apa. Aceste microorganisme sunt atat de mici incat nu pot fi retinute de sistemele mecanice de filtrare. Pentru a ucide aceste organisme si bacterii din apa care sunt daunatoare pentru oameni, se adauga in apa cantitati mici de compusi chimici care contin elementul clor.

PH – ul ar trebui sa fie in bai publice, conform DIN 19643 partea 1, intre 6.5-7.6. Un pH prea scazut poate face ca apa sa devina coroziva. Daca este prea mare, apa tinde sa depuna depuneri de calciu, iar puterea dezinfectanta a clorului scade. In plus, poate aparea iritarea ochilor si a pielii daca valoarea pH-ului este incorecta.

Ca toate piscinele, piscinele exterioare necesita o cantitate relativ mare de energie pentru a mentine o temperatura confortabila pentru scaldat . In 1988 costurile de incalzire pentru toate baile publice au fost stabilite la aproximativ 400 de milioane de euro; o suma care probabil va fi acum mult mai mare din cauza costurilor semnificativ mai mari ale energiei.

De ce sa ai propria piscina?

Relaxarea in confortul propriei piscine private este luxul suprem . Nu exista o modalitate mai buna de a va racori intr-o zi fierbinte in timpul verii.

Dar sa te relaxezi in costum de baie este doar inceputul. Iata si alte beneficii ale detinerii unei piscine pe care poate nu le-ai fi luat in considerare.

Inotul este un exercitiu grozav

Putine rutine de antrenament se potrivesc cu beneficiile intregului corp ale turelor de inot. Cresteti sanatatea cardiovasculara in timp ce pierdeti in greutate, construiti masa musculara si castigati flexibilitate.

Mai mult soare inseamna mai multa serotonina

Petrecerea timpului la soare face ca organismul sa produca in mod natural mai multa serotonina, hormonul care te face sa te simti fericit. Soarele este, de asemenea, o sursa uimitoare de vitamina D.

Totusi, nu uitati sa purtati protectie solara. Prea multa fericire te poate transforma intr-un homar!

Tratati si preveniti ranile

Terapia acvatica este utilizarea „greutatilor” din spuma in piscina pentru a intinde si a reabilita partile corpului ranite. Efectuarea terapiei fizice sub apa are un impact ultra-scazut, cauzand ¼ din presiunea asupra corpului tau ca un exercitiu regulat. Continuati cu acvaterapie odata ce v-ati vindecat si puteti chiar sa preveniti ranile viitoare, mentinandu-va corpul intr-o stare mai buna.

Reducerea stresului

Alunecarea in piscina dupa o zi lunga ofera cea mai buna evadare din rigorile vietii.

Economisiti bani pe divertisment

Detinerea unei piscine costa bani. Sigur. Dar te-ai gandit vreodata cati bani vei economisi avand un spatiu de divertisment pe tot parcursul anului chiar in confortul propriei case?

Gazduieste cele mai bune intalniri

Cine vrea sa mearga la o petrecere la piscina? Toata lumea. Casa ta va fi destinatia preferata a tuturor pentru momente bune. In plus, trimiterea copiilor la piscina este un succes sigur pentru a le oferi adultilor timp sa socializeze in pace!

Cresteti inotatori puternici

Invata-ti copiii sa inoate acasa si nu va trebui niciodata sa-ti faci griji pentru siguranta lor pe apa.

0 Shares
You May Also Like