Cele Mai Comune Cauze ale Decesului în Străinătate

Cele Mai Comune Cauze ale Decesului în Străinătate

0 Shares
0
0
0

Atunci când călătorim sau locuim în străinătate, ne confruntăm cu diverse riscuri și potențiale pericole care pot varia în funcție de destinație și stilul de viață. Una dintre preocupările majore atunci când suntem într-o țară străină este să ne asigurăm că suntem pregătiți pentru situații de urgență, inclusiv pentru cazul în care avem nevoie să facem față unei probleme de sănătate sau, din păcate, să tratăm decesul unui membru al familiei sau al unui prieten.

 1. Boli Cardiovasculare:

Bolile cardiovasculare, cum ar fi atacul de cord sau accidentul vascular cerebral, sunt principala cauză a decesului în întreaga lume, inclusiv în țările străine. Factorii de risc pentru aceste afecțiuni includ stilul de viață, alimentația, fumatul și predispoziția genetică. De cele mai multe ori, atunci când apar probleme se apelează la repatriere decedați.

 1. Accidente Rutiere:

Accidentele rutiere sunt o cauză majoră de deces în multe țări, iar riscul poate varia în funcție de infrastructura rutieră, respectarea regulilor de circulație și comportamentul conducătorilor auto. Este important să fim precauți în trafic și să ne asigurăm că avem asigurarea de sănătate corespunzătoare sau polițe de asigurare pentru situații de urgență.

 1. Accidente la Locul de Muncă:

În anumite țări, standardele de siguranță la locul de muncă pot fi diferite față de cele din țara de origine, ceea ce poate crește riscul de accidente. Lucrătorii expați sau cei care călătoresc în scopuri profesionale ar trebui să fie conștienți de riscurile asociate cu locul de muncă și să ia măsurile adecvate de siguranță.

 1. Infecții și Boli Tropicale:

Călătoria în zonele tropicale sau în țări cu condiții sanitare precare poate expune la riscul de a contracta infecții și boli tropicale. Malaria, febra tifoidă și bolile cu transmitere sexuală sunt exemple de afecțiuni care pot pune în pericol sănătatea și chiar viața.

 1. Alte Boli Infecțioase:

În anumite regiuni, boli precum gripa sau epidemii ca Ebola pot reprezenta o amenințare serioasă pentru sănătate și pot duce la decese. Vaccinarea și respectarea măsurilor de igienă pot ajuta la prevenirea răspândirii acestor boli.

 1. Accidente la Domiciliu:

Chiar și în mediul de zi cu zi, accidentele la domiciliu pot cauza decese. Acestea pot fi provocate de incidente cum ar fi căderile, electrocutările sau incendiile. Este important să fim atenți la siguranța la domiciliu, indiferent de locație.

 1. Alcool și Consumul de Droguri:

Consumul excesiv de alcool și utilizarea de droguri ilegale pot duce la comportamente riscante și pot crește riscul de accidente și decese. Este important să avem grijă de sănătatea noastră și să evităm comportamentele periculoase.

 1. Îmbătrânire și Boli Cronice:

Pentru cei care locuiesc în străinătate pe termen lung, îmbătrânirea și bolile cronice pot deveni o cauză comună de deces. Asigurarea accesului la îngrijire medicală de calitate și monitorizarea stării de sănătate pot fi esențiale.

Locurile în Care Lucrează Cei Mai Mulți Români în Afara Țării

Diaspora românească este una dintre cele mai mari din Europa, iar milioane de români lucrează și trăiesc în străinătate, în căutarea unor oportunități de muncă, educație sau dezvoltare profesională. Aceștia se află în diverse colțuri ale lumii, iar destinațiile lor sunt influențate de o varietate de factori, cum ar fi oportunitățile de carieră, cerințele de educație, condițiile de viață și, uneori, stabilirea la rude sau prieteni deja emigrați.

 1. Italia:

Italia este una dintre destinațiile preferate ale românilor din diaspora. Mulți români lucrează în industria construcțiilor, agricultură, turism și servicii. Marile orașe precum Roma, Milano și Torino sunt centre importante pentru comunitatea românească.

 1. Spania:

Spania este o altă țară europeană în care trăiesc și lucrează mulți români. Industria construcțiilor, agricultura și serviciile sunt domenii de muncă comune. Orașe precum Madrid, Barcelona și Valencia sunt atracții pentru românii care doresc să își construiască o carieră în străinătate.

 1. Marea Britanie:

Regatul Unit este o destinație populară pentru români, în special pentru cei care doresc să își dezvolte carierele în domenii precum IT, medicină, educație și servicii financiare. Londra este un centru major pentru comunitatea românească.

 1. Germania:

Germania este recunoscută pentru economia sa puternică și pentru oportunitățile de muncă disponibile. Românii lucrează în diverse industrii, inclusiv inginerie, industria auto, sănătate și construcții. Orașe precum Berlin, München și Frankfurt găzduiesc numeroși români.

 1. Franța:

Franța este o țară atractivă pentru români din domeniile agriculturii, construcțiilor, hotelurilor și industriei alimentare. Paris este un centru important pentru comunitatea românească din Franța.

 1. Statele Unite ale Americii:

Mulți români au ales să emigreze în Statele Unite în căutarea oportunităților de carieră și educație. Aici, se angajează într-o gamă largă de domenii, inclusiv tehnologie, medicină, afaceri și industria ospitalității. Orașe precum New York, Los Angeles și Chicago atrag români din întreaga lume.

 1. Canada:

Canada este cunoscută pentru politica sa de imigrație prietenoasă și pentru oportunitățile de carieră. Românii lucrează în domenii precum tehnologia informației, inginerie, sănătate și construcții. Orașe ca Toronto, Vancouver și Montreal sunt destinații populare.

 1. Țările din Golful Persic:

Țările din Golful Persic, cum ar fi Emiratele Arabe Unite, Qatar și Arabia Saudită, atrag români în special în industria construcțiilor, petrolului și gazului, precum și în domeniul serviciilor. Aceste țări oferă salarii atractive și condiții de muncă, dar și cerințe stricte pentru emigranți.

Acestea sunt doar câteva dintre locurile în care românii își caută oportunități de muncă și trăiesc în afara țării. Decizia de a lucra în străinătate poate fi influențată de o varietate de factori, iar fiecare persoană alege destinația care îi convine cel mai bine pentru obiectivele sale personale și profesionale.

 

0 Shares
You May Also Like