Cel mai bun moment al anului pentru a planta iarba de Pampas

Cel mai bun moment al anului pentru a planta iarba de Pampas

0 Shares
0
0
0

Iarba de Pampas (Cortaderia) Rosea este o iarbă frumoasă, ornamentală, care poate adăuga frumusete si prospetime oricărei grădini. Dar când este cel mai bun moment al anului pentru a planta iarbă de Pampas? Răspunsul te poate surprinde!

Citiți mai departe pentru a afla când să plantați iarbă de Pampas pentru cele mai bune rezultate.

Când să plantezi iarba de Pampas?

Cel mai bun moment pentru a planta este primăvara, după ultimul îngheț. Aceasta planta este o iarbă de sezon cald, așa că trebuie să fie plantată atunci când temperaturile sunt suficient de calde pentru a crește. Dacă o plantați prea devreme, este posibil să nu supraviețuiască temperaturilor reci. Dacă o plantați prea târziu, este posibil să nu aibă suficient timp să se stabilizeze înainte de sosirea temperaturilor fierbinți de vară.

Cel mai bun moment pentru a planta iarba de Pampas este primăvara devreme, înainte de cresterea temperaturilor. Acest lucru asigură că rădăcinile au timp să se fixeze in sol înainte de lunile fierbinți de vară.

Iarba de Pampas (Cortaderia) Rosea este o plantă rezistentă, dar are nevoie de puțină apă pentru a începe. Odată fixata, este destul de toleranta la secetă. Dacă locuiți într-o zonă cu veri foarte calde, poate doriți să așteptați până toamna pentru a planta iarbă de Pampas. Acest lucru oferă plantei șansa de a crește înainte de a se instala căldura.

Cum să plantezi iarbă de Pampas?

Poti face un strat de paie pentru a ajuta la mentinerea umiditatii in sol, dar nu este obligatoriu. Iarba de Pampas poate creste intr-o gama larga de conditii, dar prefera un sol bogat in nutrienti si umed. Daca plantezi mai multe tufe, ai grija sa le asezi la o distanta suficienta una de alta.

In locurile cu ierni mai blande si mai calde, cel mai bun moment al anului pentru a planta este toamna. Ea se va odihni peste iarna si va reînnoi tulpina primavara.

Plantarea ierbii de Pampas la momentul potrivit și în modul potrivit va asigura că aceasta se va dezvolta corect.

Solul trebuie să fie bine drenat, iar zona să fie în plin soare. Iarba de Pampas este o plantă foarte tolerantă la secetă, deci nu are nevoie de multă apă. Odată ce este fixata in sol, va trebui să fie cosita aproximativ o dată pe lună pentru a o menține in stare perfecta.

În funcție de zona dvs. geografică

În funcție de zona dvs. geografică, cel mai bun moment al anului pentru a planta iarba de Pampas este în primăvara sau toamna. În general, acest tip de iarba are nevoie de un climat cald și umed pentru a se dezvolta corect, astfel încât să fie mai bine să o plantați când temperaturile sunt mai ridicate.

In concluzie, primăvara este cea mai bună perioadă a anului pentru a planta iarba de Pampas. Vremea este caldă și solul umed, făcându-l momentul perfect pentru a creste frumos. Vremea caldă și lumina puternica a soarelui încurajează iarba să crească și să prospere.

In functie de clima zonei, una dintre cele mai bune perioade pentru a planta iarbă de Pampas este toamna. Acest lucru se datorează faptului că temperaturile mai răcoroase și nopțile mai lungi ajută iarba să se fixeze înainte de lunile fierbinți de vară.

Este relativ ușor de îngrijit, ceea ce o face o alegere excelentă pentru cei care sunt începători în grădinărit.

Vremea răcoroasă și precipitațiile abundente ajută iarba să se fixeze in sol, iar zilele lungi de lumină solară încurajează creșterea. Iarnă este momentul perfect pentru a fertiliza iarba, deoarece nutrienții vor fi ușor disponibili pentru rădăcini.

0 Shares
You May Also Like