Ce trebuie sa stiti despre colagen...

Ce trebuie sa stiti despre colagen…

0 Shares
0
0
0

Colagenul este cea mai abundenta proteina la om. Acesta reprezinta pana la 35% din proteina totala a organismului.

Tipuri de colagen

Au fost identificate si descrise pana la 28 de tipuri diferite. Tipurile I, II, III, IV si V sunt cele mai cunoscute, studiate si se pare ca si cele mai importante din corpul uman.

Pe piata cele mai utilizate in suplimente sunt de tip I si de tip II:

Colagen de tip I:

Este cel mai abundent (pana la 90% din totalul colagenului din organism). Colagenul de tip I se gaseste in tesuturi si structuri precum: oase, piele, tendoane, cornee, muschi sau discuri intervertebrale. Functia cea mai proeminenta a colagenului de tip I este de a oferi rezistenta tesutului, permitand in acelasi timp flexibilitatea acestuia.

Colagen de tip II:

Este componenta principala a cartilajului si este, de asemenea, abundenta in partea ochiului si in nucleul pulpos al discurilor intervertebrale. Colagenul de tip II este mai utilizat in cazurile de hernii, artrita sau osteoartrita si probleme de vedere.

De asemenea, se recomanda hidrolizarea acestuia.

Hidrolizarea este un proces la care este supus colagenul, ceea ce il face cu 90% mai asimilabil de catre organism. Mai mult decat orice colagen care nu este hidrolizat.

Recomandarea noastra

In functie de necesitatile dumneavoastra, colagenele pe care le recomandam sunt:

Cele mai complete:

Indicat pentru dureri musculare, sportivi, persoane cu locuri de munca mecanice sau care necesita in picioare pentru mai multe ore si oricine peste 45 de ani. Colagen hidrolizat pulbere tip 1, 2 si 3 Active Life PurePeptide pentru par, piele, unghii si articulatii.

Antiox Colagen C:

Prezinta in compozitia sa o formulare de colagen hidrolizat numita Fortigel. Efectul a fost dovedit stiintific in numeroase studii. Creste semnificativ metabolismul cartilajului producand o regenerare a acestuia; este o formula brevetata care contine colagen de tip I si II. Acest lucru indica faptul ca consumul de Antiox Colagen C ne va ajuta sa prevenim sau sa imbunatatim patologii precum: osteoartrita, artrita, osteoartrita si problemele oaselor, pielii, tendoanelor, corneei etc. In plus, acidul hialuronic si siliciul organic pe care il contine, vor oferi o mare elasticitate si lubrifiere articulatiilor. Ceea ce duce la o imbunatatire a aspectului pielii si prevenirea caderii parului si a unghiilor fragile.

Poate veni in plicuri monodoze care il faciliteaza pe cel care poate fi luat oriunde si are o aroma foarte placuta de capsuni sau alte fructe. Un punct in favoarea sa este dizolvarea sa usoara, o caracteristica rara in prezentarile comerciale ale altor colagene.

Cel mai bun raport colagen Calitate/pret:

Indicat in special in cazurile de osteoporoza, ruptura de ligament, osteoartrita, deteriorarea pielii, ruptura vaselor de sange, caderea parului, unghii fragile si persoanele care cauta un colagen marin complet.

Zentrum colagen hidrolizat marin:

Este un colagen de tip I care, spre deosebire de cel anterior, este prezentat in tablete. Are o actiune minora asupra cartilajului si mai mare in sanatatea buna a tendoanelor, oaselor, muschilor etc. Acest colagen prin compozitia sa imbunatateste functia de fixare a calciului in fabricarea osoasa si endogena a colagenului prin vitamina C.

0 Shares
You May Also Like