Ce sunt usile rapide industriale?

0 Shares
0
0
0

Unul dintre atu-urile cele mai importante astazi pentru companile din zona industriala sunt usile rapide, extrem de benefice spatiilor de acest tip – fie ca vorbim despre puncte de depozitare sau despre puncte de productie – datorita functiilor lor multiple, ce tin de siguranta, izolare, profitabilitate si productivitate.
Usile rapide sunt un tip de usi proiectate pentru deschidere si inchidere rapida, permitand oamenilor si/sau echipamentelor sa se deplaseze rapid printr-o zona deschisa. Atunci cand sunt instalate corect, modelele de usi rapide Gunther Tore pot accentua separarea mediului, pot spori productivitatea si siguranta si pot reduce costurile de intretinere, aspecte esentiale pentru orice busines.
Exista doua modele de baza ale usilor de mare viteza: usile roll-up, cu deschidere verticala si usile bi-parting, care se deschid pe orizontala, pornind din centru.

Ce usa rapida ti se potriveste?

Inainte de a alege un tip anume de usa, este important sa analizezi cat mai atent destinatia pentru care va fi folosita usa, astfel incat sa poti determina tipul ideal pentru afacerea ta, in primul rand pentru ca fiecare model are caracteristici și beneficii distincte.
Usile rapide sunt utilizate de obicei in zone cu trafic intens de marfuri, acolo unde usile de acces trebuie sa indeplineasca anumite conditii speciale. In industria alimentara si a bauturilor sau in industria medicala, de exemplu, trebuie sa predomine conditii climatice speciale; timpi scurti de deschidere si inchidere, care sa reduca pierderile de temperatura, sa evite formarea curentilor de aer si sa permita o functionare cursiva a afacerii.

Usi rapide pentru industria bauturilor

Solutiile ermetice inteligente pot fi obtinute prin intermediul usilor rapide. Diferentele de presiune si temperatura pot fi controlate cu usurinta de un dispozitiv de blocare a aerului, in care transportorul patrunde in spatiul ermetic, iar actionarea unei alte usi devine imposibila pana in momentul in care prima usa nu este inchisa complet. Acest tip de sistem este folosit, de asemenea, si in aplicatii de securitate.

Usi rapide pentru procese alimentare, camere curate si procese farmaceutice

In conditiile stricte de mediu ale companiilor care actioneaza in domeniul farmaceutic si in cel alimentar, deosebit de pretentioase si in care igiena este imperativa, usile nu trebuie sa reprezinte doar niste structuri realizate din otel inoxidabil sau materiale compozite, astfel incat sa previna aparitia coroziunii, ci trebuie sa asigure si o scurtare pe cat posibil a timpului de expunere si sa reduca riscul contaminarii pe calea aerului.

Frigiderele necesita un transfer usor intre diferite zone de temperatura si umiditate. Printre functiile usilor rapide se numara si asigurarea celei mai complete intretineri a temperaturii intr-o zona de racire, utilizand cele mai recente tehnologii disponibile. In acest caz este foarte importanta flexibilitatea si rapiditatea usilor rapide.

Usile rapide pot creste eficienta multor companii

Vitezele mari de deschidere minimizeaza timpul de asteptare a utilajelor si vehiculelor in fara usilor si astfel pot accelera procesele logistice. Pe de alta parte, usile rapide favorizeaza controlul temperaturilor si reduc diferentele de presiune, economisind in acelasi timp si energie pretioasa si izoland zonele curate de agentii de contaminare care se pot transfera pe calea aerului. Si toate acestea in timp ce optimizeaza fluxul de trafic!

0 Shares
You May Also Like