Ce se intampla la primul control ginecologic?

Ce se intampla la primul control ginecologic?

0 Shares
0
0
0

Mersul la ginecolog pentru o femeie trebuie sa fie o activitate normala, iar femeile nu trebuie sa evite vizitele la un cabinet ginecologic Mures. Cu toate acestea insa, multe fete si multe femei amana cat de mult se poate sa mearga la control la medicul ginecolog.

De ce? Pentru ca au o mentalitate nu tocmai buna. Unele femei nu merg la ginecolog pentru ca le este frica, asa cum le este frica si de o vizita la dentist de exemplu. De-asemenea, exista multe femei care nu merg la ginecolog pentru ca le este rusine sa se dezbrace in fata acestuia.

Exista si femei care amana vizita la ginecolog datorita faptului ca au avut parte de una – doua experiente nu tocmai placute in trecut. Cu toate acestea insa, daca o pacienta a avut parte de o experienta neplacuta la ginecolog, acest lucru nu inseamna ca intr-un cabinet ginecologic Mures se va repeta experienta.

Nici gand. Si stii de ce? Pentru ca intr-un cabinet de ginecologie in Tg Mures isi desfasoara activitatea doar medici ginecologi profesionisti.

Cum alegi medicul ginecolog?

Fara doar si poate, in primul rand trebuie sa te informezi inainte de a alege un medic ginecolog care sa te consulte. De aceea, este foarte important sa iti intrebi prietenele unde merg la control, in ce cabinet ginecologic Mures.

In cazul in care nu prea ai ajutorul cui sa il ceri, cu siguranta iti poti indrepta atentia spre diferite forumuri, unde se discuta pe tema acestui subiect. Vei putea sa citesti o multime de lucruri interesante despre fiecare medic ginecolog Tg Mures.

De-asemenea, este foarte important sa te interesezi in legatura cu istoricul fiecarui medic ginecolog. Cu siguranta exista multe detalii pe care le poti afla, si doar dupa ce ai acumulat un bagaj bogat de informatii, este recomandat sa alegi ginecologul potrivit.

Un alt detaliu important pe care trebuie sa il cunosti, este acela ca de preferat ar fi sa te orientezi spre o clinica medicala privata. De ce? In primul rand pentru ca aici se pune mai mult pret pe curatenie si pe igiena. Deci, vei vedea o mare diferenta intre o clinica de stat si o sectie de ginecologie, din cadrul unui spital.

Plus de asta, nu trebuie sa uitam de dotarile cabinetului de ginecologie, si nici de experienta medicilor. Cei mai buni medici ginecologi prefera sa lucreze in clinici private, unde au aparatura moderna, instrumente de lucru moderne. Aici au toate conditiile de care au nevoie pentru a-si putea desfasura activitatea.

Ce se intampla la control?

Cu siguranta dupa ce ai ales clinica privata unde mergi la ginecolog, trebuie sa stii cum se va desfasura controlul, mai ales daca esti la prima experienta.

Asadar, mai intai de toate, medicul ginecolog iti va pune mai intai de toate unele intrebari despre varsta, despre menstruatie (daca este sau nu regulata, cand ai avut ultima menstruatie), daca ti-ai inceput sau nu viata sexuala (daca da, se recomanda testul Papanicolau anual pana la 30 de ani, dupa care odata la 3 ani). Ginecologul va dori sa stie si daca in familie ai pe cineva cu anumite probleme medicale.

Cat despre consult, in prima faza vei sta pe un scaun special in pozitie ginecologica. Medicul ginecolog iti va palpa zona pelviana, dupa care cu ajutorul unor instrumente va observa interiorul colului. Apoi, va trebui sa recolteze secretie pentru examenul secretiei. Acest examen arata existenta anumitor bacterii.

Cu siguranta controlul ginecologic nu este atat de neplacut precum ai putea crede. Este important sa alegi insa un medic cu experienta, un medic profesionist, si conteaza sa fii relaxata in timpul controlului.

0 Shares
You May Also Like