What to choose? In-ear or over-ear headphones?

Ce sa alegi? Casti in-ear sau over-ear?

0 Shares
0
0
0

Alegerea castilor care se potrivesc cel mai bine nevoilor proprii poate fi adesea o sarcina deloc simpla. Nevoile variaza de la un utilizator la altul si, tocmai din acest motiv, este aproape imposibil sa directionam consumatorii catre o singura pereche de casti, fie ca acestea sunt printre cele mai scumpe sau, mai simplu, casti normale, care costa cativa zeci de lei.

Prin urmare, vom analiza diferiti parametri de care trebuie sa tinem cont atunci cand alegem cele mai bune casti, pentru a va ghida spre o achizitie de succes.

Castile In-ear

Folosite initial in mod profesional pentru muzicieni, castile in-ear sunt acum printre cele mai utilizate, datorita raspandirii progresive a smartphone-urilor, care au favorizat fara indoiala ascultarea muzicii. Castile in-ear se potrivesc cu usurinta in canalul urechii si nu necesita structuri de sustinere suplimentare. Evident, dimensiunea driverelor care sunt folosite pentru a converti semnalul electric in sunet este destul de mica si, de obicei, nu depaseste 10 milimetri.

Castile in-ear pot fi depozitate cu usurinta intr-o geanta sau in buzunarul pantalonilor si, tocmai din acest motiv, sunt utilizate pe scara larga de catre navetisti si calatori. In plus, dimensiunile reduse ale acestora asigura un confort excelent, ceea ce le face potrivite pentru o utilizare continua. Daca doresti sa ai parte de o experienta foarte buna in ascultarea muzicii, alege o pereche de casti In Ear True Wireless Bose Sport Earbuds Black.

Castile over-the-ear

Castile over-the-ear se aseaza literalmente pe urechi si, desigur, sunt mult mai mari decat castile in-ear. Castile over-ear au de asemenea difuzoare destul de mari, de obicei intre 30 si 40 de milimetri.

Acestea sunt sustinute de o banda care se sprijina pe capul ascultatorului, oferind un compromis corect intre calitatea audio si volum. Cu toate acestea, structura lor nu garanteaza o izolare adecvata fata de zgomotul exterior si, in locuri deosebit de aglomerate, aceste casti se vor dovedi adesea inutilizabile.

Casti deschise si inchise

Castile pot avea o constructie deschisa sau, alternativ, o constructie inchisa. In primul caz, partea din spate a castilor este deschisa: acest lucru permite ca sunetul sa curga spre exterior, contribuind la o senzatie mai naturala, care se apropie de experienta de ascultare oferita de difuzoarele si boxele mari. Cu toate acestea, aceasta solutie nu garanteaza o buna izolare a sunetului, iar performanta basului lasa adesea de dorit.

Atunci cand  alegi o pereche de casti trebuie sa tii cont si de alti factori despre care o sa vorbim in continuarea acestui articol.

Putere de intrare

Puterea de intrare, exprimata in mW, indica puterea semnalului de intrare pe care casca o poate suporta fara a provoca distorsiuni. Cu cat aceasta valoare este mai mare, cu atat mai mult semnal audio va putea fi reprodus de casti fara a afecta calitatea sunetului.

Anulare activa a zgomotului

Castile echipate cu aceasta tehnologie contin microfoane mici in interiorul castii care capteaza zgomotul din exterior si il reproduc in antifaza. In acest fel, zgomotul ambiental este complet anulat. Cu toate acestea, trebuie subliniate limitele acestei tehnologii, care este potrivita pentru anularea zgomotului continuu, cum ar fi zgomotul unui motor de avion sau zgomotul produs de diverse masinarii.

0 Shares
You May Also Like