Ce este Axie Infinity?

Ce joc este Axie Infinity?

0 Shares
0
0
0

Axie Infinity a inventat practic jocurile de tip play-to-earn. Consultati ghidul nostru „Ce este Axie Infinity” pentru a afla despre acest joc incredibil de popular.

In acest articol:

  • Ce este Axie Infinity?
  • Cine a creat Axie Infinity?
  • Cum functioneaza
  • Ce este AXS si SLP?
  • Preocupari

Ce este Axie Infinity?

Axie Infinity este un joc de tip play-to-earn, bazat pe blockchain, care permite jucatorilor sa cumpere monstri draguti numiti Axies. Acestia sunt sub forma de NFT-uri, iar jucatorii pot avea batalii epice intre monstrii lor. Este construit pe reteaua Ethereum, cu ajutorul unui sidechain cunoscut sub numele de Ronin. In calitate de sidechain, Ronin ajuta la minimizarea taxelor de tranzactie si la reducerea intarzierilor in tranzactii.

Potrivit cartii sale albe, Axie Infinity este un univers inspirat de Pokemon, in care oricine poate castiga jetoane prin joc calificat si contributii la ecosistem. In cadrul jocului, jucatorii pot crea batalii intre personajele lor Axies si le pot reproduce pentru a crea Axies mai puternici si mai rari.

Acesti monstri Axies pot fi apoi vanduti pe piata ca NFT-uri pentru a castiga bani reali. Cel mai scump Axie vandut vreodata a fost pentru 300 ETH, care se ridica la peste 600.000 USD la acea vreme. Axie Infinity a cunoscut o crestere masiva a popularitatii in 2021, pe masura ce tot mai multi oameni se indreapta spre platforma. In iulie 2021, a raportat peste 500.000 de utilizatori activi zilnic.

Cine a creat Axie Infinity?

Axie Infinity a fost creat de un startup de jocuri din Vietnam numit Sky Mavis. Conceptul de Pokemon influenteaza profund Axie Infinity, iar echipa sa a preluat conceptul si i-a adaugat elemente NFT. Un alt proiect care a influentat profund jocul este popularul joc blockchain Cryptokitties. De fapt, cea mai mare parte a echipei originale din spatele Axie Infinity s-a intalnit in timp ce juca Cryptokitties.

Fondatorii Axie Infinity au recunoscut, de asemenea, un defect semnificativ in modelul de joc web 2.0 care este folosit in jocuri de succes precum Fortnite si PUBG. Defectul este ca jucatorii insisi nu detineau cu adevarat activele virtuale cumparate de jucatori in aceste jocuri.

Aceste active ar putea fi sterse oricand contul unui jucator este interzis. In mod similar, 100% din veniturile din aceste jocuri au intrat in buzunarele companiilor din spatele lor, in timp ce jucatorii nu au primit nimic si chiar au trebuit sa cheltuiasca mult pentru a ramane competitivi.

Axie Infinity si-a propus sa schimbe acest lucru, iar modelul sau Play to Earn urmareste sa imputerniceasca jucatorii si sa le ofere oportunitati economice.

Cine a creat Axie Infinity?

Cum functioneaza?

In Axie Infinity, personajele principale cu care va puteti juca sunt niste monstri draguti cunoscuti sub numele de Axies. Aceste personaje sunt de fapt jetoane nefungibile care sunt detinute si controlate de jucatori.

Acesti Axies pot fi stocati in portofelul cripto al utilizatorului sau chiar tranzactionati cu alti jucatori pe piata din joc. In afara de Axies, jocul include si alte obiecte comercializabile si chiar teren virtual. Toate aceste active virtuale, inclusiv Axies, sunt de fapt jetoane ERC-721, ceea ce inseamna ca fiecare token este unic si nefungibil.

In cadrul ecosistemului Axie Infinity, jucatorii isi pot folosi monstrii Axies in mai multe moduri de joc. In modul Aventura, care este un mod Player vs Environment (PvE), jucatorii pot conduce o echipa a personajelor lor Axies in lupte impotriva monstrilor. Fundalul acestor batalii este Regatul Infinit Axie cunoscut sub numele de Lunacia.

Exista, de asemenea, un mod Arena in joc, care este un mod Player Vs Player (PvP) care permite unui jucator sa se lupte cu alti antrenori Axie din viata reala. Castigatorul unor astfel de batalii primeste o recompensa sub forma de Smooth Love Potion (SLP).

Pentru a incepe sa jucati Axie Infinity, este necesara o echipa formata din minimum trei Axies. Aceste personaje pot fi cumparate de pe piata. Cu toate acestea, chiar si cele mai accesibile Axie costa peste 130 USD fiecare. Deci, punctul de intrare ridicat al acestui joc a facut dificila alaturarea noilor jucatori. Comunitatea a contracarat oarecum aceasta problema prin Yield Guild.

Acestia sunt practic jucatori care isi imprumuta Axies altor jucatori pentru a invata si a castiga cu ei. Profiturile obtinute de acesti jucatori sunt apoi impartite intregului grup. Potrivit cartii albe Axie Infinity, ei cred in imputernicirea jucatorilor si oferirea de oportunitati economice pentru ei.

Acest obiectiv se realizeaza incet, dar sigur, deoarece din ce in ce mai multi oameni isi castiga in prezent mijloacele de existenta din Axie Infinity.

Ce este AXS si SLP?

Axie Infinity Shard sau AXS este una dintre cele doua criptomonede native din joc. AXS este un token ERC-20, dar este disponibil si ca jeton BEP-20 pe Binance Smart Chain (BSC). In primul rand, este menit sa fie jetonul de guvernare al platformei, dar aceasta functionalitate este in prezent limitata. In viitor, cand jocul devine o Organizatie Autonoma Descentralizata (DAO), detinatorii de AXS vor putea vota propunerile referitoare la dezvoltarea viitoare a jocului.

In prezent, AXS poate fi folosit ca mijloc legal de plata pe piata, deoarece poate fi folosit pentru a tranzactiona active NFT, inclusiv Axies si alte jetoane ERC-721. In mod similar, este folosit si pentru plata taxelor de reproducere ale personajelor Axies.

Al doilea token folosit in ecosistem este cunoscut sub numele de Smooth Love Potion (SLP). SLP este, de asemenea, un token ERC-20. Este folosit in principal pentru reproducerea personajelor Axies. Este necesara o anumita cantitate de SLP pentru fiecare sesiune de reproducere, care depinde de numarul total de reproducere al parintilor Axies.

SLP alimenteaza, de asemenea, modelul Play to Earn al jocului, deoarece este oferit jucatorilor ca recompensa pentru castigarea bataliilor din Arena si finalizarea misiunilor. Acest SLP poate fi apoi tranzactionat intr-un schimb criptografic pentru moneda Fiat (fiduciara).

Preocupari

Preocuparea principala in ce priveste Axie Infinity provine de fapt din popularitatea sa masiva. In ciuda faptului ca este un proiect relativ nou, a devenit jocul numarul 1 pe Ethereum, iar acest aflux urias de jucatori a cauzat unele probleme serioase.

A suferit de probleme larg raspandite de server si a devenit temporar indisponibil in multe parti ale lumii din cauza problemelor de gazduire cu Cloudflare. In mod similar, a suferit si un atac DDOS in iulie anul acesta. Cresterea exponentiala a numarului de utilizatori a dus la aceste probleme, iar echipa trebuie sa fie pregatita sa faca fata acestor probleme daca isi propune sa creasca in continuare.

O alta mare problema cu Axie Infinity este punctul de intrare foarte scump pe care il are. Pentru a juca jocul, un jucator trebuie sa aiba minimum 3 personaje Axie, iar cel mai accesibil Axie de pe piata este aproximativ 130 USD. Prin urmare, aproape 390-400 USD trebuie cheltuiti pentru a incepe jocul.

Acest punct de intrare cu pret ridicat a descurajat o multime de jucatori care, altfel, ar fi dorit nespus sa se alature platformei. Cu toate acestea, Axie Infinity intentioneaza sa lanseze o actualizare prin care jucatorii pot incepe sa joace jocul fara investitii masive. Acest lucru va fi posibil prin acordarea de personaje Axies netransferabile noilor utilizatori, care vor avea un potential de castig limitat.

De unde sa cumpar Axie Infinity?

Puteti achizitiona AXIE prin schimbul KuCoin similar cu modul in care ati cumpara o alta criptomoneda. Puteti plasa fie o cumparare de piata, fie o cumparare limita. Cu o cumparare limita, determinati pretul pe care sunteti dispus sa-l platiti, iar comanda dvs. este completata odata ce pretul jetonului atinge pretul limita.

Daca doriti sa puneti mana pe token rapid, puteti plasa un ordin de piata, in care sunteti de acord sa platiti pretul curent si sa va completati comanda aproape imediat. Daca sunteti interesat sa cumparati Axie Infinity, puteti face acest lucru vizitand KuCoin sau Binance.Us

0 Shares
You May Also Like