Ce face un avocat si in ce se specializeaza

Ce face un avocat si in ce se specializeaza

0 Shares
0
0
0

La un moment dat, o persoana sau un grup de persoane se pot implica intr-o situatie in care trebuie sa isi apere drepturile si interesele.

Un avocat este profesionistul care le poate oferi consultanta juridica si poate defini o strategie de aparare a acestora in fata altor persoane, organisme publice sau entitati private.

In acest articol vom descoperi care sunt principalele functii ale unui avocat in drept, de ce este important pentru societate si care dintre domeniile sale de specializare sunt cele mai solicitate.

Ce face un avocat in indatoririle sale zilnice

Un avocat este responsabil pentru consilierea in probleme juridice si reprezentarea clientilor lor in apararea drepturilor lor. Un avocat poate reprezenta oricare dintre cele doua parti implicate intr-un proces si poate sprijini apararea lor in pledoarii sau probe. Functiile avocatilor depind de domeniile lor de expertiza, dar, in general, de unele dintre principalele lor sarcini:

  • Ofera indrumari juridice clientilor lor.
  • Sa-si reprezinte clientii in instanta, in chestiuni juridice private si in fata entitatilor guvernamentale.
  • Investigheaza, colectioneaza probe, argumenteaza apararea clientului in conformitate cu legislatia in vigoare.
  • Negocierea acordurilor in cazul litigiilor cu caracter privat.
  • Explica clientilor lor probleme juridice complexe si aplicarea legii.
  • Pregateste documente legale pentru clientii sai., cum ar fi testamente, contracte de afaceri si acorduri de divort.
  • Examineaza cazurile si determina cea mai buna actiune in justitie pentru fiecare client.

In general, un avocat lucreaza intr-o firma de avocatura, unde este specializat intr-un anumit domeniu, de la drept civil sau penal, la drept international sau comercial, printre altele.

Caracteristicile unui avocat bun

Avocatii de succes au, de obicei, anumite caracteristici in comun si este important sa le cunoasteti daca in cadrul obiectivelor dumneavoastra profesionale doriti sa va dezvoltati in oricare dintre ramurile dreptului. Firmele de avocatura si companiile cu un domeniu juridic cauta, in general, absolventi de drept cu mai multe caracteristici si competente, asa cum este si avocat Israel.

Abilitati de comunicare

Avocatii trebuie sa fie in masura sa-si exprime in mod clar ideile si sa argumenteze convingator. Aceasta abilitate ar trebui sa fie reflectata nu numai pe cale orala, ci si in forma scrisa, facand acest lucru cu corectitudine, acuratete, consecventa si cu terminologia juridica adecvata.

In plus fata de capacitatea de a vorbi, un avocat bun trebuie sa stie sa asculte. Numai atunci vei putea sa intelegi ce iti spun clientii tai, sa le castigi increderea si sa urmezi marturii complexe fara a pierde detalii.

Buna judecata

Sa aiba capacitatea de a trage concluzii sau ipoteze rezonabile din dovezile sau informatiile disponibile. Un absolvent de drept trebuie sa fie capabil sa detecteze punctele slabe ale unui argument de opozitie pentru a consolida apararea clientului sau.

Pe de alta parte, o buna judecata va permite sa utilizati criteriile pentru a lua cele mai exacte si cruciale decizii in dezvoltarea unui caz. Desi nu garanteaza succesul, creste sansele de succes.

Abilitati analitice

Un avocat trebuie sa studieze cantitati mari de informatii pentru a extrage cele mai relevante puncte. Uneori, vor exista mai mult de o concluzie rezonabila sau mai multe modalitati de a rezolva o anumita situatie, iar avocatul va trebui sa evalueze si sa decida care dintre ele ofera o solutie mai buna. Capacitatea de analiza permite, de asemenea, interpretarea corecta a normelor si a jurisprudentei.

Integritate, onestitate si moralitate

Un avocat bun trebuie sa fie vertical si sa se descurce cu rectitudine. Va trebui sa te ocupi de informatiile sensibile si confidentiale ale clientilor tai, care probabil trec prin momente dificile, astfel incat calitatea ta morala si etica profesionala trebuie sa fie de neclintit. Un avocat trebuie sa fie sincer cu clientul sau de la inceput, ridicand posibilele rezultate ale situatiei sale.

Abilitati interpersonale

Legea nu este o practica abstracta. Avocatii lucreaza cu oamenii, deci este important ca acestia sa posede abilitati sociale.

Creativitate

Dar abilitatile analitice si gandirea logica nu sunt singurul lucru necesar pentru a practica dreptul. Cei mai de succes profesionisti au, de asemenea, doze mari de creativitate. Atunci cand rezolvati probleme, cea mai buna solutie nu este intotdeauna cea mai evidenta, de atatea ori trebuie sa cautati optiuni neconventionale.

Cele mai solicitate domenii de drept

Un avocat nu numai ca efectueaza in dreptul penal, dar se poate specializa in mai multe domenii. Exista multiple ramuri de specializare a avocatului, insa cea mai cautata este ramura penala intrucat se comit o multime de infractiuni la nivel mondial, zi de zi.

Drept societar

Avocatul specializat in dreptul societatilor comerciale este responsabil pentru furnizarea de consultanta juridica companiilor in organizarea, functionarea si controlul acestora. Printre numeroasele sale functii, un avocat corporativ:

  • Consiliaza cu privire la cel mai convenabil tip de societate comerciala in functie de caracteristicile companiei.
  • Acesta protejeaza interesele legale ale marcilor comerciale si ale brevetelor.
  • Mentine in ordine documentele acordurilor internationale ale societatii.
0 Shares
You May Also Like