Ce este parbrizul si ce sa faci atunci cand se sparge?

Ce este parbrizul si ce sa faci atunci cand se sparge?

0 Shares
0
0
0

Parbrizul masinii tale este primul ce ia contact cu orice piatra ce poate sari de pe sosea si de asemenea, exista riscul ca acesta sa se crape, provocand incapacitatea unei bune vizibilitati la drumul ce il ai de parcurs cat si un eventual pericol in cazul spargerii definitive al parbrizului.

Sticla parbriz

Cunoastem deja fatul ca sticla din care este facut parbrizul este una securizata, ce rezista atat temperaturilor inalte cat si socurilor destul de puternice; de asemenea un parbriz, are avantajul de a nu se sparge atat de usor si simplu precum un geam normal… si totusi, ele se pot fisura, crapa, caz in care vei avea nevoie de servicii de la https://www.parbrizeacasa.ro/parbrize-auto/parbrize-audi.

Inlocuire parbriz

Cand exista nevoia de inlocuire a unui pabriz, este necesar sa se apeleze la specialisti in domeniu, si nu a se opta pentru schimbarea acestuia de catre persoana in cauza; nu va avea nici aparatura necesara si nici experienta pentru a face acest lucru. Un parbriz schimbat prost, nu se va atasa perfect si exista riscul ca ploaia sa intre pe marginile parbrizului, udand interiorul masinii cat si bordul. Un astfel de eveniment trebuie evitat deoarece apa intrata la bordul masinii, poate dauna grav sistemului.

Inlocuire parbriz acasa

Serviciile de asistenta cat si cele de reparare al masinii sau montaj parbrize, au avansat destul de mult in ultimii ani si acum ai posibilitatea de a apela la profesionisti, chiar pentru o reparatie la domiciliu.

Daca nu poti ajunge si variate motive la un centru de reparatii parbrize, atunci ai optiunea de a solicita schimbarea parbrizului chiar acasa la tine, sau la locatia masinii ce are nevoie de asistenta.

Cat costa?

Preturile pot varia, in functie de modelul masinii cat sid e distanta parcursa pana la locul stabilit. Important este ca vei economisi timp, ceea ce inseamna mult intr-o lume atat de agitata, nu?

Cand sa apelezi la un astfel de serviciu?

Atunci cand nu te poti deplasa cu masina la sediul celor ce iti vor inlocui parbrizul.

Cat dureaza?

In general, montajul unui parbriz dureaza foarte putin, dar exista cazuri cand este necesar sa se astepte minim 2 ore dupa montaj. Este indicat ca imediat dupa montarea parbrizului, sa se evite spalarea acestuia.

Cauze ale spargerii unui parbriz:

  • Incercarea unui furt din masina
  • Ciobirea din cauza pietrelor aflate pe carosabil
  • Ciobirea/spargerea ca urmare a unui accident rutier
  • Ciobirea involuntara

De ce trebuie inlocui cat mai repede parbrizul ciobit/spart?

O ciobitura adanc formata in parbriz, va duce in timp la craparea acestuia si acest lucru se poate intampla in orice moment. Nu ai vrea ca acest lucru sa se intample in timpul mersului sau de ce nu, atunci cand vrei sa pleci in concediu inafara tarii nu?

O masina cu parbrizul spart nu are permisiunea de a circula pe strazi, tocmai din acest motiv, la primul semn de ciobitura a parbrizului, alege sa il inlocuiesti cu unul nou. Vei avea mai multa siguranta in timpul mersului si plus de asta, estetica masinii tale va ramane la fel ca si inainte!

Cum ti se poate sparge parbrizul?

Cand va ganditi la  reparatiile de sticla auto, probabil ca va imaginati fisuri de la pietre sau aschii de piatra adanci pe un parbriz. Cu toate acestea, geamurile laterale sunt la fel de vulnerabile la lovituri, crapaturi si parbrizele.

Sticla pentru automobile este proiectata sa reziste rigorilor normale de conducere, insa sticla deteriorata a masinii prezinta un pericol pentru siguranta prin reducerea vizibilitatii si chiar creand un risc de ranire. Sticla laterala, in special, se sfarama in bucati mai mici si mai ascutite decat particulele rotunjite de sticla de parbriz sparta.

Accidentele sunt unele dintre cele mai frecvente cauze ale geamurilor sparte. Chiar si la o viteza redusa, impactul poate indoi suficient cadrul ferestrei suficient sau poate exercita suficienta presiune asupra ferestrei pentru a sparge.

Impactul lateral si diagonal este cel mai probabil sa afecteze geamul vehiculului, desi impactul din spate poate duce si la deteriorarea geamului. Aveti intotdeauna grija cand conduceti, in special la intersectii, pentru a reduce riscul de accidente.

Vandalismul si spargerile lasa adesea masinile cu vopsele deteriorate, interioare si geamuri. Cand va lasati masina nesupravegheata, alegeti un loc de parcare sigur pentru a face vehiculul sa devina o tinta mai dificila.

Viitorii hoti si vandali au mai putine sanse sa aleaga vehicule situate in zone bine iluminate, aproape de aglomeratii si monitorizate de camere de securitate. Evitati sa lasati la vedere obiecte de valoare de orice fel, inclusiv cabluri electronice care sugereaza prezenta playerelor muzicale, atunci cand parasiti masina.

0 Shares
You May Also Like