Ce este efectul fotovoltaic?

Ce este efectul fotovoltaic?

0 Shares
0
0
0

Efectul fotovoltaic este procesul prin care energia solara este transformata direct in energie electrica. Este numit in acest fel, deoarece procesul sau depinde numai de absorbtia unei particule numite “foton”. MgmEnergo este locul din care vei putea cumpara cu siguranta tot ce ai nevoie pentru un sistem economic.

Dar sa explicam un pic mai mult; Energia solara emite radiatii electromagnetice, aceasta radiatie este alcatuita din fotoni. “Fotonii” sunt un tip de particula cu multa energie care este absorbita de placa de siliciu, transmitandu-si astfel energia catre materialul semiconductor al panoului solar. Cu cat un panou este capabil sa absoarba mai multi fotoni, cu atat eficienta acestuia este mai mare.

Pentru ce sunt panourile solare?

Panourile solare, numite si module solare, sunt folosite pentru a genera energie electrica intr-un mod curat. Generarea de energie in acest fel are 2 scopuri care sunt:

Mediu: Panourile solare contribuie la reducerea gazelor cu efect de sera la nivel global cu 35%. Deoarece productia de energie este responsabila pentru cea mai mare parte a efectului de sera. Produce energie curata dintr-o sursa inepuizabila “soarele”.

Economic: Consumul de energie este o cheltuiala permanenta, care este egala cu o gaura in buzunar in care aruncam bani, un sistem fotovoltaic ne ofera energia pe care o consumam, deci inseamna economii totale, nu vom mai cheltui energie in cel putin 25 de ani, iar randamentul investitiei in medie este de 2 ani.

Sanatate: Celulele solare reprezinta o mare economie si economie ecologica, pe care o vedem, de asemenea, legata de un nivel de trai mai bun pentru utilizator, de o sanatate mai buna. Dupa cum am mentionat deja, panourile solare functioneaza cu radiatia soarelui, inseamna ca o absorb. Asa este, ele absorb radiatiile care dauneaza astfel pielii si sanatatii noastre.

Cum ajuta mediul inconjurator?

Datorita panourilor solare putem profita de energia de la soare. Care ajunge pe pamant sub forma de raze solare. In principal, scopul panourilor solare este de a produce energie curat. Energia cu care soarele scalda pamantul intr-o ora este suficienta pentru a oferi intregii planete mai mult de un an, consideram soarele o sursa de energie regenerabila.

Daca stim ca productia de energie este responsabila pentru 35 % din gazele cu efect de sera. Putem presupune ca producerea ei in mod curat genereaza un impact mare asupra mediului. Deoarece, gazele cu efect de sera sunt responsabile pentru fenomene meteorologice extreme, dezgheturi si incendii. Un panou are o durata de viata utila de 25 de ani sau mai mult, deci inseamna 25 de ani de producere a energiei electrice in mod curat.

Care este efectul de sera?

“Efectul de sera” este incalzirea cauzata de anumite gaze care sunt prinse in atmosfera Pamantului, pastrand astfel caldura. E ca un fel de sera, un strat de gaze care lasa lumina sa treaca, dar pastreaza caldura.

Peste 9,6 trilioane de tone de gheata nerecuperabila s-au pierdut doar in 50 de ani. Productia de energie genereaza 35% din gazele cu efect de sera din lume.

In secolul 21, generarea de energie este extrem de importanta, deoarece modul traditional de a face acest lucru este daunator pentru mediu.

Tipuri de panouri solare

Trackerele solare maresc energia produsa pe modul cu pretul complexitatii mecanice si nevoii crescute de intretinere. Ele simt directia Soarelui si inclina sau rotesc modulele dupa cum este necesar pentru o expunere maxima la lumina.

Alternativ, zonele fixe pot tine modulele stationare pe tot parcursul zilei la o inclinare data ( unghi zenit ) si cu fata la o directie data. Unghiurile de inclinare echivalente cu latitudinea unei instalatii sunt comune. Unele sisteme pot ajusta, de asemenea, unghiul de inclinare in functie de perioada anului.

Pe de alta parte, retelele orientate spre est si vest (care acopera un acoperis orientat est-vest, de exemplu) sunt in mod obisnuit implementate. Chiar daca astfel de instalatii nu vor produce puterea medie maxima posibila de la panourile solare individuale, costul panourilor este acum de obicei mai ieftin decat mecanismul de urmarire si pot furniza energie mai valoroasa din punct de vedere economic in timpul solicitarilor de varf dimineata si seara decat cele orientate spre nord sau sud. sisteme.

Curbe tensiune/curent pentru panouri solare. Urmarirea punctului de putere maxima asigura colectarea cat mai multa energie posibil.

In general, cu panourile solare, daca nu este luat suficient curent de la PV, atunci puterea nu este maximizata. Daca se ia prea mult curent, atunci tensiunea se prabuseste. Consumul optim de curent depinde de cantitatea de lumina solara care loveste panoul. Capacitatea panoului solar este specificata de valoarea MPP (punct de putere maxima) a panourilor solare in plina lumina solara.

Invertoarele solare convertesc puterea de curent continuu in putere de curent alternativ prin efectuarea procesului de urmarire a punctului de putere maxima (MPPT): invertorul solar preleveaza puterea de iesire (curba IV) de la celula solara si aplica rezistenta (sarcina) corespunzatoare celulelor solare pentru a obtine maximum putere.

0 Shares
You May Also Like