Ce este asigurarea auto?

Ce este asigurarea auto?

0 Shares
0
0
0

Asigurarea auto este o forma de protectie impotriva pierderilor financiare care pot rezulta in urma unui accident de masina. De obicei, asigurarea auto va acoperi costurile de reparare sau inlocuire a vehiculului, precum si daunele aduse tertilor, cum ar fi ranirea altor persoane sau daunele materiale.

Asigurarea auto este un contract intre o companie de asigurari si un proprietar de vehicul pentru a proteja proprietarul impotriva pierderilor legate de vehicul. Proprietarul plateste o prima asiguratorului, iar asiguratorul este de acord sa plateasca pierderile proprietarului in caz de accident, furt sau deteriorare a vehiculului.

Ai nevoie de o asigurare rca urgent ? Da un click pe go to website.

Asigurarea auto este un contract incheiat intre un asigurator si o persoana care acopera cheltuielile legate de un accident de masina. Scopul acestei asigurari este de a proteja asiguratul de cheltuielile care pot rezulta dintr-un accident, indiferent daca este sau nu responsabil de acesta.

Ce acopera polita de asigurare?

Politele de asigurare acopera, de obicei, daunele materiale cauzate de un accident, precum si vatamarile corporale suferite de persoanele implicate. In unele cazuri, acestea pot acoperi, de asemenea, daunele cauzate de incendii sau inundatii.

Care sunt tipurile de asigurari care exista?

Asigurarea este un contract care protejeaza persoanele fizice si intreprinderile de pierderile financiare in cazul unui eveniment incert. Exista mai multe tipuri de asigurari, inclusiv asigurari de viata, asigurari de sanatate, asigurari de proprietate si asigurari de raspundere civila.

Ce acopera asigurarea in caz de accident?

Asigurarea de accidente acopera daunele cauzate de un accident, fie ca este vorba de un accident de masina, de un accident de avion sau de orice alt tip de accident. Acesta se refera, de asemenea, la victimele accidentelor si la familiile acestora.

.Politele de asigurare auto variaza in functie de ceea ce acopera, dar majoritatea asigurarilor auto vor acoperi cel putin daunele cauzate de un accident auto.
Asigurarea auto este o polita de asigurare care acopera daunele si/sau vatamarile care pot rezulta dintr-un accident de masina. Majoritatea statelor solicita tuturor proprietarilor de vehicule sa aiba o forma de asigurare pentru a se proteja pe ei insisi si pe altii, in caz de accident.

Importanta de a avea o  asigurare auto

Asigurarea auto este o necesitate, de fapt este unul dintre cele mai bune instrumente care exista atunci cand aveti nevoie de protectie financiara pentru daune fizice si dezastre naturale. Categoric o asigurare pentru masina  este esentiala pentru ceea ce aveti nevoie  si este benefic sa se investeasca in asa ceva .

Asigurarea obligatorie de raspundere civila pentru daunele produse tertilor: Acesta acopera orice persoana fizica pentru datoriile financiare care au fost cauzate unei terte parti sau persoanelor implicate in accident.

Acoperire pentru Asigurat: Acoperirea pentru tine ca si  titular de asigurare, precum si a pasagerilor in timpul accidentului.

Prin urmare, toate vehiculele trebuie sa aiba o asigurare auto obligatorie care sa acopere, cel putin, raspunderea civila a conducatorului auto in caz de accident. Acum, trebuie sa tineti cont de faptul ca nu toate vehiculele sunt obligate prin lege sa aiba o polita, deci exista unele exceptii.

Importanta conducerii preventive

Pe drum sunt toate tipurile de soferi, de la adolescenti pana la batrani. Toti cei de pe drum ar trebui sa aiba licenta. Din pacate, permisul de conducere nu asigura intotdeauna bunul simt si responsabilitate pe drum. Conducerea in siguranta este esentiala, deoarece lucrurile se pot intampla la volan intr-o fractiune de secunda.

In fiecare an sunt mai multi soferi pe drum. Traficul poate deveni extrem de aglomerat uneori. Este important ca cineva sa ramana concentrat pe condus si sa nu fie distras de mesaje, vorbind la telefonul mobil sau schimband postul de radio. Intre 2000 si 2005, aproximativ 42.000 de oameni au murit in fiecare an pe sosele si autostrazile din Statele Unite.

Conducerea in siguranta inseamna sa respectati limita de viteza si legile de circulatie, sa nu conduceti prea aproape de masina din fata, sa conduceti mai incet pe timp de ploaie si vreme nefavorabila si sa evitati bauturile alcoolice si anumite medicamente inainte de a porni pe drum. Toate aceste practici sigure va pot reduce sansele de a fi intr-un accident.

Este important sa conduceti in siguranta, deoarece va poate salva viata, va poate ajuta la evitarea amenzilor uriase sau inchisoarea pentru incalcari rutiere si va poate mentine primele de asigurare mai mici. In unele state, o persoana care comite prea multe incalcari legate de consumul de alcool poate fi pusa la pilota cu o placuta de inmatriculare de culoare diferita (de exemplu, galbena in Ohio).

Conducerea in siguranta poate presupune masuri de precautie in afara drumului, cum ar fi asigurarea ca anvelopele sunt umflate corespunzator, testarea stergatoarelor de parbriz, schimbarea si reglarea regulata a uleiului si reglarea oglinzilor. Toate aceste actiuni pot ajuta la prevenirea unui accident.

Accidentele de masina reprezinta principala cauza de deces in randul adolescentilor, potrivit Centrului pentru Controlul si Prevenirea Bolilor. Conducerea in siguranta este suficient de importanta pentru ca unele state sa ia in considerare cresterea varstei de conducere la 17, 18 sau 19 ani.

 

0 Shares
You May Also Like