Ce ar trebui sa stii despre sex dar nu ti-a spus nimeni?

0 Shares
0
0
0

Pentru parinti este destul de dificil sa inceapa o discutie legata de  educatie sexuala cu proprii copii, insa chiar si asa, cand nu auzi nimic legat de acest subiect de la cei din familie, inevitabil sunt lucruri pe care trebuie sa le cunosti si pe care sa le inveti despre corpul tau.

Unul dintre modurile in care o adolescenta poate invata notiuni elementare despre sex este urmarind cunoscutul serial ‘Sex and the City’sau punand diverse intrebari prietenelor mai in varsta .Informatii utile pot afla atat parintii, cat si copiii de pe sexedu.ro .Totusi, este necesar sa existe in viata fiecarui adolescent o persoana matura cu care sa poata discuta orice legat de acest subiect si cu ajutorul careia sa inteleaga lucruri elementare legate de toate schimbarile hormonale prin care trece corpul unui adolescent.

Cat de importanta este educatia sexuala din scoli?

Intoducerea educatiei sexuale in scoli poate fi un lucru benefic pana la un punct, pentru ca de cele mai multe ori, tinerii sunt informati cum ca cel mai bun mod prin care poti scapa de bolile cu transmitere sexuale sau de a ramane gravide este  sa se abtina de la sex.

Insa, in zilele noastre, dupa o anumita varsta, majoritatea tinerilor ajung sa faca sex si atunci ar fi foarte potrivit sa se discute liber si detaliat toate alternativele pe care acestia le au. In acest fel, fiecare adolescent se poate simti confortabil cu propriul corp si cu modul in care acesta functioneaza. Daca s-ar tine cont de acest aspect, atunci ar putea fi evitate foarte multe sarcini nedorite, bolile cu transmitere sexuala nu ar mai fi atat de raspandite si nu ar mai exista atat de multa confuzie in randul tinerilor.

Toata lumea vorbeste despre cel mai bun moment pentru inceperea vietii sexuale, insa esti singurul care poate decide cand te simti pregatit pentru acest lucru. Acest aspect nu trebuie sa ajunga subiect de discutie in contradictoriu pentru nimeni, chiar daca este vorba despre cineva din familie sau medicul ginecolog. Tot ce trebuie sa faci atunci cand simti ca este momentul potrivit, este sa folosesti protectie.

De ce este bine sa incepi sa faci sex doar atunci cand iti doresti cu adevarat?

Este foarte important ca atunci cand se ia decizia de a face sex cu cineva cu care iti doresti, aceasta persoana sa accepte si sa inteleaga daca vrei sa dai inapoi si sa renunti .  Acest lucru este la fel de important chiar si in cazul in care ai mai facut sex cu acea persoana, ai tot dreptul sa spui nu si sa nu iti ceri scuze sau sa te simti vinovat pentru asta. Tu esti singurul care decide legat de corpul tau si partenerul tau trebuie sa stie acest lucru.

De ce este important sa fii multumit cu corpul tau?

O daca cu schimbarile hormonale care apar in timpul adolescentei, foarte multi tineri ajung sa se simta rusinati de felul in care arata, insa trebuie ca acestia sa stie clar faptul ca fiecare om este diferit, de aceea este important ca tinerii sa isi cunoasca foarte bine corpul si toate partile acestuia si sa inteleaga ca sunt perfecti si nu trebuie sa se compare cu nici un alt adolescent din jurul lor.

0 Shares
You May Also Like