Cat de important este somnul pentru copii?

Cat de important este somnul pentru copii?

0 Shares
0
0
0

Somnul este extrem de important atat pentru adulti cat si pentru copii, datorita numarului mare de avantaje pe care le are asupra acestora.

Stiati insa ca exista o multime de factori care afecteaza somul? In continuare vom discuta despre factorii care afecteaza somnul copiilor, dar si despre importanta somnului pentru cei mici.

Factori care afecteaza somnul copiilor

In mod evident, patul este cel care afecteaza somnul copiilor. Atunci cand patul este de o calitate slaba, somnul celor mici va fi afectat, iar acestia vor avea de suferit, mai ales daca in fiecare noapte se confrunta cu probleme privind somnul.

Apoi, exista alti factori care afecteaza somnul celor mici, cum ar fi lenjeria de pat, iar aici ne referim la calitatea materialului in primul rand. Acesta este motivul pentru care parintii trebuie sa isi indrepte atentia spre https://www.zenartdeco.com/lenjerii-de-pat/deluxe-pentru-copii.html, pentru a le alege celor mici o lenjerie de pat pentru copii, de cea mai buna calitate.

Lenjeria de pat de calitate superioara ii ajuta pe cei mici sa doarma fara probleme, permite ca pielea acestora sa respire (datorita calitatii materialului), iar cei mici nu vor mai transpira in somn.

Apoi, lenjeria este importanta si pentru buna dispozitia celor mici. Din acest motiv, paritnii ar trebui sa le aleaga acestora modele cu personaje din desenele animate imprimate. Exista diferite asemenea modele de lenjerii, care cu siguranta sunt pe placul celor mici.

Asadar, atat calitatea patului cat si lenjeria de pat sunt factori care dupa cum se poate vedea, afecteaza calitatea somnului pentru cei mici. Trebuie mentionat insa faptul ca somnul, mai ales pentru copii, este extrem de important, dupa cum se poate vedea in continuare.

Somnul este o parte foarte importanta a sanatatii mentale si fizice a copilului, deoarece permite mintii si corpului copilului sa se odihneasca si sa se refaca. Exista multe lucruri pe care le puteti face pentru a va ajuta copilul sa aiba un somn de calitate cat mai des posibil.

Puncte cheie

Lipsa somnului provoaca iritabilitate, stres crescut, uitare, dificultati de invatare si motivatie scazuta. In timp, poate contribui la anxietate si depresie.

Orientarile privind timpul de somn depind de varsta copilului. Fiecare copil este diferit, deci acordati-va timp pentru a afla ce functioneaza cel mai bine pentru copilul dvs.

Daca rutina de somn a copilului dumneavoastra este intrerupta, readuceti-l la un program de somn sanatos cat mai curand posibil.

Consultati-va medicul daca aveti ingrijorari cu privire la tiparele de somn ale copilului dumneavoastra.

Beneficiile de somn pentru sanatate mintala

Creierul copilului dumneavoastra are nevoie de somn pentru a restabili resursele care au fost consumate in timpul zilei. Un creier bine odihnit poate rezolva probleme, poate invata informatii noi si se poate bucura de zi mult mai mult decat un creier obosit. Unele zone ale creierului copilului dumneavoastra sunt si mai active in timp ce dorm.

Copiii care dorm in mod constant:

  • sunt mai creativi.
  • se pot concentra asupra sarcinilor pentru mai mult timp.
  • au abilitati mai bune de rezolvare a problemelor.
  • sunt mai in masura sa ia decizii pozitive.
  • sunt mai capabili de a invata lucruri noi si de a-si aminti diferite lucruri.
  • au mai multa energie in timpul zilei.
  • poate crea si mentine relatii bune cu ceilalti.

Care sunt semnele si simptomele lipsei de somn?

A nu dormi suficient in fiecare noapte poate avea consecinte negative pentru copilul dumneavoastra. Acestea nu pot fi sterse intotdeauna cu un somn suplimentar in noaptea urmatoare. De-a lungul timpului, faptul ca nu dorae suficient in fiecare noapte poate produce o serie de simptome comportamentale, cognitive (mentale) si emotionale.

Simptomele fizice includ: se trezeste greu dinineata, adoarme imediat dupa ce se trezeste si are nevoie sa fie trezit (in mod repetat), casca frecvent pe timpul zilei, prefera sa se intinda in timpul zilei chiar daca astfel nu mai face activitati cu prietenii sau familia, adoarme sau pare somnolent la scoala sau acasa, doreste sa consume mereu stimulente nesanatoase precum zahar sau cofeina.

Simptimele mentale includ uitarea crescuta, lipsa de interes, lipsa de motivatie si atentie pentru sarcinile din viata de zi cu zi, veerea neclara sau dificultatile de invatare.

Simptomele emotionale includ impulsivitatea rescuta, stresul pe tot parcursul zilei si cresterea iritabilitatii.

Somnul dupa cum se poate vedea, este extrem de important pentru cei mici, iar parintii trebuie sa se asigure de faptul ca le ofera acestora cele mai bune conditii pentru un somn de cea mai buna calitate.

Din acest motiv, este important sa isi indrepte atentia spre lenjerii de pat de cea mai buna calitate, iar cele din materiale naturale sunt fara doar si poate, optiunea numarul 1.

Exista lenjerii de pat confectionate din astfel de materiale, care sunt rezistente, durabile si care mai au si personaje din desene animate sau alte imprimeuri, si care cu siguranta sunt si pe placul celor mici. Acestea le pot influenta somnul celor mici.

0 Shares
You May Also Like