Care este mai buna: vopsirea sau plasarea colantului pe masina?

Care este mai buna: vopsirea sau plasarea colantului pe masina?

0 Shares
0
0
0

Este intrebarea de un milion de dolari: Cat costa sa colantezi o masina? Si in cazul in care avem indoieli, cat costa sa pictezi masina?

Pentru prima intrebare va sfatuim sa consultati atelierul de incredere din orasul dv.

In cazul in care va decideti cu privire la colantare, va recomandam acest articol in care revizuim toate avantajele utilizarii colantului pe masina si care sunt aspectele de care trebuie sa tinem cont.

Pretul unei colantari auto

Desi poate parea ca este scump, colantul aplicat pe masina este deloc o achizitie care sa nu merite. Ba din contra. Daca iei in calcul toate avantajele oferite de colantarea auto, vei vedea ca o sa ramai cu ceva bani in buzunar, decat daca ai aplica o vopsea clasica. Colantarea masinii poate sa difere ca pret, in functie de tipul masinii dar si de culoarea sau modelul colantului aplicat. Pentru a sti pretul exact, va trebui sa luati legatura cu atelierul din orasul dv.

Interesat de colantarea masinii? Vezi aici cele mai bune preturi in colantari auto Carbon Systems.

Puteti face acest lucru singur?

Pentru a picta o masina ai nevoie de instrumente mult mai avansate si cunostinte (o cabina de vopsea nu ar strica). Pentru a plasa colantul nu aveti nevoie de mai mult de o spatula din pasla sau plastic, un taietor si un uscator de par dar ai nevoie si de experienta in domeniu. Desi poate parea un lucru simplu, nu este.

 Colantul protejeaza vopseaua vehiculului

Exista oameni care pun vinilul pe masina ca protectie, astfel incat vopseaua originala sa ramana ca in prima zi, fara a se decolora de-a lungul anilor prin actiunea soarelui, a ploii, a spalarilor etc. Nu este neobisnuit sa vezi o masina high-end, Ferrari, Porsche, Lamborghini etc., acoperita in intregime in vinil. Unii cumparatori protejeaza in acest fel vopseaua acestor vehicule pentru a le vinde dupa 1 sau 2 ani, cu ea practic intacta.

Reevaluati o masina cu vopsea uzata

Daca doriti sa reevaluati o masina in stare buna, dar care are vopseaua stearsa de soare si agentii meteorologici, o puteti realiza pentru foarte putini bani prin plasarea de vinil pe acele piese, de obicei capota sau acoperisul.

Veti putea obtine un beneficiu economic mai mare cu foarte putine investitii. Evident, nu se aplica pe urme de lovituri sau zgarieturi adanci, care trebuie corectate inainte de aplicarea vinilului. De asemenea, nu este recomandabil sa acoperiti oxidarea foii cu vinil. Nu va fi nimic mai mult decat un remediu de genul “ochi care nu vad…”. Rugina va deteriora, de asemenea, vinilul in timp.

A face bani prin aplicarea de vinil- cum sa faci

Unii dintre clienti au inceput prin a plasa vinil (colant) pe propriile vehicule pentru ca odata cu trecerea timpului si odata ce au obtinut experienta necesara, sa se dedice plasarii de colant pe vehiculele altor persoane si sa perceapa bani pentru acest lucru.

Cum poti proteja vopseaua de la masina

Vopseaua auto are nevoie de protectie – impotriva zgarieturilor, excrementelor de pasari si inainte de spalatoria auto. Specialistii  dezvaluie cele mai bune sfaturi pentru spalarea masinii si ingrijirea vopselei auto. Asa va aduceti masina la un luciu ridicat.

Daunatori de vopsea: excremente de pasari si co

Nu numai lucrurile bune vin de sus. Excrementele de pasari si alte excremente de animale sunt caustice. Si cu cat substantele caustice actioneaza mai mult pe vopseaua masinii, cu atat pot fi mai mari daunele, explica Martin Jaworski, Product Manager BMW ColorSystem.

De asemenea, daunator vopselei auto: folia lipicioasa care acopera masinile parcate sub tei primavara. Acest fenomen se numeste miere. Suna dulce, dar ii infurie pe soferi. Pentru ca mierea produsa de afide. Ele sug sucul din frunzele de tei si excreta zaharuri lipicioase. Acest film poate arde in vopsea in soarele arzator.

Asemenea daune sunt ireversibile si trebuie reparate profesional”, avertizeaza expertul in vopsea Martin Jaworski. De aici sfatul lui: spalati excrementele de pasari sau paduchi cat mai curand posibil!

Acelasi lucru este valabil si pentru insecte. Un insecticid special indeparteaza resturile de animale din vopseaua masinii, care pot fi apoi indepartate cu usurinta in timpul spalarii ulterioare.

Lipsa ingrijirii vopselei: cea mai frecventa greseala

Daca iti place masina, o speli la intervale saptamanale. Pentru ca, potrivit lui Martin Jaworski, neglijarea ingrijirii continue este cea mai frecventa greseala pe care o fac proprietarii de masini. Daca vopseaua auto este ingrijita corespunzator, aceasta este in general mai rezistenta la influentele externe. Reparatiile costisitoare cu spray de vopsea si stilou de retus pot fi astfel reduse semnificativ.

Cat de des ar trebui sa va spalati masina depinde de tipul si de utilizarea masinii, spune Martin Jaworski. Dar un lucru este cert pentru expertul BMW: Spalarea frecventa nu deteriora vopseaua masinii daca esti atent la cateva lucruri. Prin urmare, ideal ar fi sa aveti grija de masina constant si cat mai bine.

0 Shares
You May Also Like