Cand si de ce sa consultati un urolog?

Cand si de ce sa consultati un urolog?

0 Shares
0
0
0

Dificultati la urinare, disfunctie erectila, probleme de fertilitate: poate fi necesara o consultatie la un urolog. Acest medic este, de fapt, un specialist in sistemul urogenital masculin.

Barbatii sunt reticenti in a se consulta?

Barbatilor nu trebuie sa le fie teama sa consulte un urolog. El este cel mai bine plasat pentru a imbunatati calitatea vietii pacientilor care sufera de tulburari urinare, sexuale sau de fertilitate. Tabuul sau jena legata de localizarea simptomelor, dar si de desfasurarea consultatiei ii poate face pe unii barbati sa fie reticenti in a consulta.

Daca nu este intotdeauna usor sa discutati aceste subiecte cu cei din jur sau cu un profesionist din domeniul sanatatii, urologul este totusi un partener privilegiat. El este specialist in sistemul urogenital. El diagnosticheaza, trateaza si gestioneaza tulburarile care afecteaza organele urinare si de reproducere.

Disconfort, o schimbare: faceti o programare

Urinatul mai putin zgomotos, prea des sau, mai general, senzatia de pierdere a confortului mictional sunt semne care ar trebui sa dea alarma. De indata ce simtiti o schimbare, ceva neobisnuit, trebuie sa va consultati mai intai medicul de familie, in cadrul traseului de ingrijire coordonata, care va va indruma catre urolog Mures 2023.

Acest practician intervine, de asemenea, in cazul problemelor sexuale (disfunctie erectila sau ejaculare, satisfactie redusa etc.) care apar cel mai frecvent in jurul varstei de cincizeci de ani. De asemenea, el este competent in tratarea problemelor de fertilitate.

Iti pune intrebari pentru a intelege problema

Consultatia in urologie are loc in mod clasic. Acesta incepe cu o serie de intrebari despre starea generala de sanatate a pacientului, precum si despre istoricul sau medical si familial. Apoi il rog sa descrie in detaliu simptomele. Daca are probleme urinare, de ce fel? De asemenea, il voi intreba despre sexualitatea sa, deoarece cele doua probleme pot fi legate.

In mod similar, o preocupare legata de disfunctia erectila se poate dovedi a fi un simptom santinela al unei alte patologii, cum ar fi boala coronariana, diabetul, colesterolul etc. Aceasta este urmata de o examinare a zonei urogenitale sau chiar a intregului corp. Adesea, aceasta parte a consultarii, desi necesara, poate fi dureroasa pentru unii.

Barbatii nu sunt obisnuiti sa fie examinati, spre deosebire de femeile care merg regulat la ginecolog inca din adolescenta”, spune Antoine Faix. Nu trebuie sa ne fie teama si sa avem incredere in profesionistul din domeniul sanatatii care isi cunoaste bine meseria. Intr-o a doua faza, urologul poate solicita o evaluare biologica sau radiologica.

Cu toate aceste elemente, el poate apoi sa puna un diagnostic si sa propuna un tratament, fie medicamentos, fie chirurgical, adaptat situatiei.

Si femeile si copiii

Urologul nu trateaza doar tulburarile masculine. De asemenea, acestia pot diagnostica si trata tulburarile sistemului urogenital la femei, cum ar fi problemele urinare. Acestea nu reprezinta o preocupare doar pentru femeile in varsta, ci pot aparea la orice varsta.

Vezicula urinara poate aparea dupa nastere, de exemplu. Urologii specializati in pediatrie trateaza, de asemenea, copiii cu malformatii ale tractului urinar sau genital sau cu enurezis, sau “udatul in pat”.

0 Shares
You May Also Like