Avantajul unui leasing operational

0 Shares
0
0
0

Un contract de leasing este un contract de finantare care dureaza mai putin decat durata reala de viata a echipamentului. De exemplu, o aeronava cu o durata de viata de 25 de ani poate fi inchiriata unei companii aeriene pe o perioada de cinci ani in temeiul unui contract de leasing operational. In afaceri, leasingul operational este cel mai adesea folosit pentru a permite intreprinderii sa utilizeze echipamentele pe termen relativ scurt.

Acest articol te va ajuta sa intelegi beneficiile leasingului operational si sa iti dai seama daca este potrivit pentru afacerea ta.

In ce consta leasingul operational?

Operatiunile de leasing operational pot costa mai mult decat finantarea standard sau leasingul, deoarece locatarul inchiriaza echipamentul intreprinderii pentru o suma lunara fixa ​​si, de asemenea, isi asuma valoarea reziduala a echipamentului. Inchirierea de masini reprezinta un exemplu pe piata de consum. Consumatorul trebuie sa foloseasca vehiculul pentru o anumita perioada, insa, la sfarsitul contractului de leasing, vehiculul trebuie returnat dealerului.

Decizia daca afacerea ta poate beneficia de un contract de leasing depinde de situatia afacerii tale in momentul in care iei decizia.

Iata cateva intrebari pentru a te ajuta in luarea deciziei: cat doresti sa cheltuiesti, care este fluxul de numerar, cat timp ai nevoie de echipament, care este istoricul de intretinere a echipamentelor si impactul contractului de leasing asupra echipamentului? Ce taxe trebuie sa platesti.

Contabilul te poate ajuta sa te decizi daca inchirierea de echipamente va aduce beneficii financiare afacerii tale.

Inchirierea de echipamente este cea mai benefica pentru intreprinderi atunci cand:

  • Echipamentul nu va fi utilizat pe termen lung. Nu are sens sa cheltuiti foarte multi bani pe echipamente care vor fi folosite doar pentru o perioada scurta de timp.
  • Echipamentul va deveni rapid depasit. Daca progresele tehnologice din industria dvs. tind sa va faca echipamentul depasit dupa cativa ani, un contract de inchiriere pe termen scurt te poate ajuta sa va mentineti la curent.
  • Fluxul de numerar este strans. Cu un contract de leasing, eviti o taxa initiala mare si poti efectua plati atunci cand genererezi fluxul de numerar cu noul echipament.
  • Vrei sa-ti protejezi bilantul. O achizitie de echipament este inregistrata in bilant, ceea ce iti creste datoria si reduce disponibilitatea. In schimb, majoritatea contractelor de leasing nu sunt inregistrate ca datorii si sunt considerate cheltuieli de exploatare.

Beneficiile fiscale ale leasingului

Beneficiile fiscale potentiale sunt una dintre cele mai populare beneficii ale contractelor de leasing operational. Un contract de leasing iti poate permite sa va deduceti platile in cheltuielile de functionare in perioada in care le platesti. Daca cumperi echipament, este posibil sa poti deduce dobanda si costul deprecierii. Consulta-te cu consilierul fiscal pentru a afla care situatie este cea mai buna pentru afacerea ta.

Este posibil ca un contract de leasing operational sa nu fie pentru toata lumea.

Unele lucruri de retinut sunt:

  • Esti legat de plati pe durata contractului de leasing. Un contract de leasing este un angajament de a efectua plati pe durata contractului.
  • Nu vei construi capitaluri proprii. A cumpara ceva in mod direct va va oferi echitate. Doar asigurati-va ca vechiul echipament va oferi intotdeauna valoare afacerii tale.
  • Cu leasing, puteti plati mai mult pe termen lung. Platile de inchiriere includ impozitele, primele de asigurare si de risc, in timp ce locatorul isi asuma riscurile asociate achizitiei.
  • Stabilirea faptului daca leasingul este potrivit pentru afacerea dvs. poate fi complex, dar alegerea unui partener nu ar trebui sa fie.
0 Shares
You May Also Like