Avantajele si dezavantajele mobilierului din MDF

Avantajele si dezavantajele mobilierului din MDF

0 Shares
0
0
0

Stim cu totii ca mobilierul intr-o locuinta are atat rol practic cat si rol estetic, iar din acest motiv, fiecare dintre noi dorim sa ne alegem obiectele de mobilier potrivite.

Exista persoane care atunci cand vine vorba despre decorarea locuintei, isi indreapta atentia spre cele mai interesante obiecte de mobilier din lemn masiv, in ciuda faptului ca acestea au preturi foarte mari.

In schimb, pentru cei care au bugetul redus, exista diferite alte optiuni, iar alegerea obiectelor de mobilier din MDF poate reprezenta fara doar si poate cea mai buna optiune. Placile de fibra de densitate medie sunt un tip de produs din lemn compozit. Multi oameni se refera la acesta ca MDF.

Reziduurile din lemn sunt folosite la fabricarea placii MDF. Are o utilizare pe scara larga in constructia de mobilier, atat rezidentiala, cat si comerciala. MDF este economic si costa mult mai putin in comparatie cu lemnul masiv, iar din acest motiv exista o multime de persoane care aleg mobilierul din acest material in defavoarea celui din lemn natural.

In mod evident, se poate obtine un aspect natural precum cel obtinut datorita mobilierului fabricat din lemn masiv, insa cu mentiunea ca nu se vor cheltui bani pe lemn autentic. MDF se potriveste bugetului redus al celor mai multi oameni. Daca nu sunteti familiarizati cu obiectele de mobilier fabricate din MDF, va vom prezenta ceea ce este acest material, dar si modul in care este fabricat MDF-ul si avantajele si dezavantajele fibrelor de densitate medie.

Avantajele mobilierului din MDF

MDF are valoare economica pentru oamenii obisnuiti, deoarece este mai ieftin in comparatie cu lemnul masiv, dupa cum am mentionat deja in randurile anterioare. Deci, aceste obiecte de mobilier sunt la indemana tuturor care au nevoie sa isi poata cumpara un dulap, o comoda sau alte obiecte de mobilier.

Alegand sa folositi placi din fibra de densitate medie in anumite zone ale casei, puteti economisi bani pentru a-i folosi cumparand tot felul de diferite alte lucruri cum ar fi diferite decoratiuni living. Acest lucru va ofera multa flexibilitate atunci cand vine vorba de bugetul proiectului dumneavoastra.

Apoi, un alt avantaj in ceea ce priveste MDF-ul, este acela ca pentru fabricarea materialului se foloseste material 100% reciclat, inseamna ca nu este taiat niciun copac, deci este ecologic. Cand vine in schimb vorba despre fabricarea obiectelor de mobilier din lemn masiv, este cat se poate de usor de inteles faptul ca este nevoie de taierea copacilor.

Stejarul sau alti copaci de esenta tare vor fi taiati pentru fabricarea mobilierului de lux. Deci, acesta este un foarte mare dezavantaj al mobilierului din lemn masiv, si un mare avantaj al mobilierului din MDF.

MDF este usor de vopsit intr-o varietate de culori si mai usor de modelat decat lemnul solid. MDF este usor de terminat. Toate tipurile de vopsea pot fi utilizate pentru a acoperi uniform mobilierul din MDF. Deci, acesta este un alt motiv pentru a opta pentru mobilier fabricat din MDF.

MDF nu are noduri care pot afecta suprafata unei piese sau pot face componentele dificil de atasat. Acesta este motivul pentru care este usor de taiat si gaurit fara riscul de deteriorare. Densitatea sa il face potrivit si pentru masini.

MDF este rezistent la termite si alte insecte, datorita substantelor chimice utilizate in constructia sa in timpul procesului de fabricatie. MDF nu se va extinde si nu se va contracta la caldura si umiditate, spre deosebire de produsele naturale din lemn, cum ar fi usile.

Iata asadar cate motive exista pentru a alege obiectele de mobilier fabricate din lemn masiv. Fara doar si poate insa, dat fiind faptul ca este mai ieftin decat mobilierul din lemn masiv, mobilierul din acest material merita toata atentia, mai ales pentru ca economisiti bani pe care ii puteti folosi pentru a cumpara tot felul de decoratiuni pentru living.

De exemplu, va puteti alege un tablou pentru living, o oglinda eleganta pentru sufragerie, puteti alege diferite alte decoratiuni de perete sau decoratiuni de podea pentru living.

Exista insa si unele dezavantaje ale mobilierului din living, dupa cum urmeaza! MDF se poate umfla daca atinge apa. MDF absoarbe apa mai repede decat lemnul, iar acesta cu siguranta este un mare dezavantaj. In plus, lemnul masiv se poate intretine cu usurinta, pe cand MDF-ul nu, astfel ca un obiect de mobilier din acest material care se zgarie, cu siguranta va fi inlocuit, pentru ca nu se poate repara la fel ca si mobilierul din lemn.

MDF este mai slab in comparatie cu lemnul natural si nu este conceput pentru a rezista la stres extrem. Este predispus la crapaturi sau scindari sub stres extrem. Durata de viata a mobilierului din MDF este inferioara comparativ cu durata de viata pe care o are mobilierul din lemn natural.

Asadar, acestea sunt in mare parte avantajele si dezavantajele obiectelor de mobilier din MDF, iar cei interesati de obiecte de mobilier pot alege daca opteaza sau nu pentru mobila din mdf.

0 Shares
You May Also Like