Avantajele si dezavantajele autoturismelor cu motorizare diesel

Avantajele si dezavantajele autoturismelor cu motorizare diesel

0 Shares
0
0
0

Atunci cand au nevoie de un autoturism, soferii se gandesc daca sa aleaga o masina cu motor pe benzina, sau daca este mai eficienta o masina cu motorizare diesel. Chiar daca au aparut de ceva timp pe piata si masinile cu motorizare electrica sau masinile hibrid, inca tot masinile pe benzina si cele diesel sunt la mare cautare.

Multi sunt cei care isi doresc masini diesel dat fiind faptul ca acestea vin la pachet cu foarte multe avantaje (dar si cu unele dezavantaje). In randurile care urmeaza vom discuta despre masinile cu motoare diesel, vom prezenta cele mai importante avantaje ale masinilor diesel, dar si cele mai importante dezavantaje ale acestora.

Tinand cont de ceea ce vor citi in randurile care urmeaza, cei care au nevoie de un autoturism, pot stabili pe cont propriu daca isi vor cumpara sau nu o masina diesel. Haideti sa discutam asadar despre avantaje si dezavantaje diesel, pentru ca sunt multe de spus aici, desi vom incerca sa rezumam totul.

Avantaje si dezavantaje ale masinilor cu motorizare diesel

Combustibilul este semnificativ mai ieftin decat benzina, deci acesta este fara doar si poate un prim motiv pentru a cumpara o masina cu motorizare diesel, mai ales daca masina urmeaza sa fie folosita pentru a face naveta la locul de munca, sau pentru deplasari lungi in afara localitatii.

In plus, masinile diesel obtin un consum de carburant mai mic decat masinile pe benzina, deci din acest punct de vedere, este cat se poate de firesc ca o masina care are motorizarea diesel este mai potrivita. Cu toate acestea, si celelalte detalii discutate mai jos, au o foarte mare importanta.

In ceea ce priveste emisiile de CO2, masinile diesel au un scor mai bun decat motoarele pe benzina: motorina emite mai putin dioxid de carbon decat motoarele pe benzina, deci acesta poate fi de-asemenea un alt motiv intemeiat care sa determine persoanele care au nevoie de un autoturism, sa isi indrepte atentia spre o masina cu motorizarea pe motorina.

Un autoturism care are in dotare un motor diesel este mai puternic decat un autoturism care are motor pe benzina (aceiasi masina, aceiasi capacitate cilindrica, acelasi an de fabricatie). Cuplul este relativ ridicat datorita turbocompresoarelor sau compresoarelor incorporate in motoarele diesel moderne. Ca rezultat, un motor diesel accelereaza mai bine chiar si in intervalul de viteza redus.

Turbo face diferenta, iar atunci cand functioneaza fara probleme, soferii care au masini diesel, nu pot decat sa se felicite pentru alegerea facuta. Problema apare insa odata cu defectiunile, pentru ca daca este vorba despre o eventuala defectiune a turbo, soferii trebuie sa caute rapid o turbosuflanta 2021 in cel mai scurt timp, sau trebuie sa opteze pentru o reconditionare turbosuflanta.

Cand discutam despre un model de la Audi, BMW sau Mercedes, o defectiune turbo si o reparatie turbo sau o inlocuire turbosuflanta, cu siguranta costurile sunt destul de mari. Aici, soferii de masini diesel nu vor mai fi cu siguranta fericiti ca detin o masina pe motorina. Cu toate acestea, nu in fiecare zi se defecteaza turbo, deci acesta nu este sau nu ar trebui sa fie un argument impotriva alegerii unei masini diesel.

Un alt dezavantaj al masinilor diesel insa, poate fi reprezentat de costul mai mare la achizitie, decat al masinilor pe benzina. Pentru cei care nu au un buget foarte mare, acesta este un motiv intemeiat pentru a renunta la diesel in favoarea motorizarii pe benzina.

Asadar, atat avantajele cat si dezavantajele masinilor diesel sunt importante, iar in functie de acestea, fiecare poate decide daca alege sau nu alege o masina cu motorizare pe motorina.

0 Shares
You May Also Like