Avantajele citirii cartilor de dezvoltare personala

Avantajele citirii cartilor de dezvoltare personala

0 Shares
0
0
0

Cauti urmatoarea modalitate grozava de a-ti imbunatati viata? La fel sunt milioane de oameni. Exista o piata mare pentru cartile de dezvoltare personala, iar unele dintre ele fac promisiuni mari: te ajuta sa ai mai mult succes, sa fi mai increzator, mai asertiv.

Dar ele functioneaza? Si cum poti beneficia cel mai mult de pe urma unor carti dezvoltare personala Librariadonaris? Este intr-adevar atat de usor sa iti schimbi viata doar citind o carte? Poate – daca inveti sa o faci corect. Cartile de dezvoltare personala pot fi un instrument puternic atunci cand sunt utilizate corespunzator. Sunt mai ieftine decat terapia si pot fi la fel de eficiente. Poti progresa in timpul tau, iar majoritatea oamenilor considera ca este mai confortabil decat sa caute ajutor profesional.

A sti cand, cum si de ce sa beneficiezi de cartile de dezvoltare personala, te va ajuta sa eviti capcanele falsilor guru si sa profiti la maximum de timpul si banii tai. In acest articol, vom discuta avantajele cartilor de dezvoltare personala, pentru a va ajuta sa va realizati intregul potential fara sa cheltuiti foarte multi bani.

Cine poate beneficia de cartile de dezvoltare personala?

Toata lumea poate beneficia de cartile de dezoltare personala, dar nu neaparat in orice situatie. Potrivit unei recenzii a literaturii stiintifice, cartile de dezvoltare personala sunt mai eficiente in a ne ajuta sa invatam noi abilitati de viata, cum ar fi asertivitatea, rezolvarea problemelor si chiar ordinea.

Este o veste buna pentru toata lumea, deoarece toti putem beneficia de pe urma invatarii de noi abilitati care ne ajuta navigam in viata. Nimeni nu este perfect si toti avem domenii in care ne-am dori sa ne imbunatatim. Daca esti ca majoritatea oamenilor, uneori ti-ai dori sa fii mai rabdator sau mai deschis, mai rezistent sau mai putin preocupat de ceea ce cred altii. Poate ca doar cauti modalitati de a fi mai fericit. Acestea sunt genul de abilitati in care cartile de dezvoltare personala pot fi cu adevarat utile.

Cum poti beneficia de cartile de dezvoltare personala?

In ultimul deceniu, auto-imbunatatirea a crescut intr-o industrie de 10 miliarde de dolari numai in Statele Unite. Din ce in ce mai mult, oamenii isi iau propria bunastare si fericire in propriile maini. In acelasi timp, suntem mai precauti fata de escrocherii. Exista mii de carti de dezvoltare personala – deci cum o alegi pe cea potrivita pentru tine?

Gaseste cartea de dezvoltare personala potrivita pentru tine

Ca si in cazul altor practici de auto-imbunatatire, cum ar fi un jurnal, incepe prin a-ti identifica obiectivele. O modalitate usoara de a face acest lucru este sa faci o lista, incepand cu propozitia „Vreau sa invat sa fiu mai mult/mai putin/mai bine la ___________.” Gandeste-te la diferitele moduri din viata ta pe care ai dori sa le imbunatatesti. Poti realiza si tu o astfel de lista si asa iti vei da seama ce fel de carte de dezvoltare personala ti se va potrivi.

Cel mai important lucru este sa te bucuri de proces!

O mica si fascinanta parte din istoria scrisului

Scrisul a aparut in multe culturi diferite in epoca bronzului. Exemple sunt scrierea cuneiforma a sumerienilor, hieroglifele egiptene, hieroglifele cretane, logografiile chinezesti, scrierea Indus si scrierea olmeca din Mesoamerica. Scrierea chineza s-a dezvoltat probabil independent de scripturile din Orientul Mijlociu in jurul anului 1600 i.Hr. Sistemele de scriere mesoamericane precolumbiene (inclusiv scripturile olmece si maya) se crede, de asemenea, ca au avut origini independente.

Se crede ca prima scriere alfabetica adevarata a fost dezvoltata in jurul anului 2000 i.Hr. pentru muncitorii semiti din Sinai, dand in mare parte glifelor hieratice egiptene valori semitice. Sistemul de scriere Geʽez din Etiopia este considerat semitic. Este probabil sa fie de origine semi-independenta, avand radacini in sistemul ideogramelor sudaneze meroitice. Majoritatea celorlalte alfabete din lume de astazi fie au descins din aceasta inovatie, multe prin alfabetul fenician, sau s-au inspirat direct din designul sau. In Italia, au trecut aproximativ 500 de ani de la vechiul alfabet italic timpuriu la Plautus ( aproximativ  750–250 i.Hr. ), iar in cazul popoarelor germanice, intervalul de timp corespunzator este din nou similar, de la primele inscriptii ale Batranului Futhark pana la textele timpurii. precum Abroganii ( c.  200–750 d.Hr. ).

Sistemul de scriere sumerian original deriva dintr-un sistem de jetoane de lut folosite pentru a reprezenta marfurile. Pana la sfarsitul mileniului al IV-lea i.Hr. , aceasta a evoluat intr-o metoda de tinere a conturilor, folosind un stilou de forma rotunda infipt in lut moale la diferite unghiuri pentru inregistrarea numerelor.

Acest lucru a fost imbunatatit treptat cu scriere pictografica prin utilizarea unui stilou ascutit pentru a indica ceea ce a fost numarat. Pana in secolul 29 i.Hr., scrierea, la inceput numai pentru logograme , folosind un stilou in forma de pana (de unde termenul cuneiform ) s-a dezvoltat pentru a include elemente fonetice, inlocuind treptat scrierea cu stilul rotund si scrierea cu stilul ascutit in jurul anilor 2700–2500 i.Hr.

0 Shares
You May Also Like