Avantaje şi dezavantaje ale protezelor dentare flexibile

0 Shares
0
0
0

Atunci când vă lipsesc o parte din dinți, există câteva opțiuni pentru înlocuirea acestora. Probabil că sunteți deja familiarizaţi cu protezele dentare tradiționale, cu implanturile dentare și punțile. Dar ați auzit de protezele elastice? Această soluție este din ce în ce mai populară, dar din păcate nu este potrivită pentru toată lumea.

Iată câteva avantaje și dezavantaje ale protezelor dentare flexibile, pe care să le luaţi în considerare înainte de a lua o decizie.

Ce sunt protezele dentare flexibile?

Una dintre cele mai frecvente nemulţumiri pe care le au pacienții cu privire la protezele tradiționale este că sunt incomode. Cu baza acrilică, structura metalică de susținere și dinții din porțelan sau rășină, o proteză tradiţională este destul de rigidă, provocând adesea răni și iritații în gură. Protezele dentare flexibile au o bază moale și transparentă, care lasă gingiile să se vadă. Sunt realizate dintr-un material termoplastic de înaltă tehnologie și nu sunt necesare sisteme de prindere, rezultând o proteză mai confortabilă și mai flexibilă.

Avantajele protezelor dentare flexibile

Iată câteva dintre beneficiile protezelor dentare flexibile față de protezele tradiționale:

 • Protezele flexibile nu conțin BPA și, deoarece sunt fabricate fără metal, este mai puțin probabil să provoace reacții alergice.
 • Sunt subțiri, ușoare și flexibile, ceea ce înseamnă că sunt mai confortabile decât protezele tradiționale. Nu este nevoie de o perioadă lungă de acomodare atunci când începeți să purtaţi o astfel de proteză.
 • Protezele dentare flexibile nu absorb mirosurile sau petele.
 • Sunt mai durabile decât protezele tradiționale și pot dura chiar toată viața. Datorită flexibilității lor, nu se vor sparge sau crăpa dacă sunt scăpate pe jos.
 • Au un aspect mai natural decât protezele tradiționale datorită bazei lor transparente.
 • Se ataşează de gingii fără pastă, adezivi sau agrafe.
 • Sunt de obicei realizate mai rapid și necesită mai puține programări.

Cu atât de multe avantaje, este ușor de înțeles de ce pacienții aleg din ce în ce mai mult protezele dentare flexibile ca înlocuitor pentru dinții lor naturali.

Dezavantajele protezelor elastice

În ciuda numeroaselor beneficii, există şi câteva dezavantaje de luat în considerare atunci când vine vorba de protezele dentare elastice.

 • Protezele dentare flexibile costă adesea mai mult decât protezele tradiționale. Aflaţi mai multe despre pret proteza dentara elastica.
 • Protezele dentare flexibile nu se potrivesc cu puterea de mușcătură a protezelor susținute pe implant.
 • Sunt vulnerabile la acumularea de bacterii, ceea ce le face nepotrivite pentru pacienții care au antecedente de boli ale gingiilor sau nu își pot curăța proteza dentară în mod regulat.
 • Nu sunt la fel de ușor de montat ca protezele tradiționale și necesită un dentist calificat, familiarizat cu produsul.

În ceea ce privește acest ultim punct, este important să căutați un dentist care are experiență în proiectarea, montarea și ajustarea protezelor dentare flexibile, pentru a vă asigura că acestea se potrivesc și funcționează corect.

Aflați dacă protezele flexibile sunt potrivite pentru dvs

Dacă doriți să aflați mai multe despre acest tip de proteze dentare, precum și despre alte opțiuni pentru înlocuirea dinților lipsă, faceţi o programare cât mai curând pentru o consultație la cabinetul stomatologic.

0 Shares
You May Also Like