Apa cu hidrogen – este cu adevărat benefică?

0 Shares
0
0
0

Până acum, știința este clară: cea mai sănătoasă băutură pe care o puteți bea este apa. Este lipsită de zahăr, sare și substanțe chimice care pot dăuna și îmbătrâni celulele, atât timp cât este filtrată corect.

Creșterea conținutului de hidrogen din apa este sănătos?

Bineînțeles, dar există un mic impediment. Apa cu hidrogen pare să fie visul fiecărui vânzător: o modalitate de a vinde apă și mai scumpă. În concluzie apa cu hidrogen este foarte costisitoare.

Lucrul surprinzător este că acest concept este acum incredibil de popular și profitabil. Te poți aștepta să plătești de 5 ori mai mult pentru apă cu hidrogen decât  pentru apa obișnuită îmbuteliată. O opțiune mai ieftină pe termen mai lung ar putea fi cumpărarea unui generator de apa hidrogenata . De asemenea,  este o alegere excelentă pentru persoanele care doresc pur și simplu să încerce pe o perioada mai îndelungată apa cu hidrogen și să vadă o îmbunătățire a calității vieții.

Dar de ce ai vrea să cheltuiești bani pe un asemenea generator?

Datorita tuturor beneficiilor potențiale pentru sănătate.

Dr. Nicholas Perricone, care vinde ceea ce el numește o băutură antioxidantă naturală de recuperare a energiei, numită Dr. Perricone Hydrogen Water, poate admite că încă nu se știe exact cum adăugând hidrogenul în apă se pot îmbunătăți funcțiile organismului. Studiile efectuate pe animale și puținele studii efectuate pe oameni care au fost efectuate, în mare parte în Japonia, sugerează că poate funcționa ca antioxidant și pentru a reduce inflamația. Stresul oxidativ  produs de razele soarelui, de procesele normale ale corpului și expunerea la poluanți poate deteriora celulele și poate duce la îmbătrânire prematură și boli, chiar până la cancer.

Inflamația contribuie, de asemenea, la multe afecțiuni cronice, de la diabetul zaharat tip 2 la probleme cardiace și tulburări cerebrale. Hidrogenul pare să reducă ambele probleme cu care se confruntă adesea organismul nostru. Asta înseamnă, cel puțin în teorie, că apa cu hidrogen ar putea ajuta la reducerea apariției multor boli precum diabetul  sau boala Alzheimer, sau reducerea stresului  oxidativ de la nivelul vaselor, prevenind astfel un accident vascular cerebral sau chiar un infarct miocardic . Cu toate acestea, studii care să demonstreze acest fapt nu au fost realizate.

Chiar și fără această confirmare, apa cu hidrogen este următorul lucru important în wellness în Japonia. Ministerul Sănătății a aprobat perfuziile cu soluții saline infuzate cu hidrogen pentru a ajuta persoanele care se recuperează după infecții sau alte afecțiuni, iar scăldatul în apă cu hidrogen devine un tratament balnear popular pentru combaterea ridurilor și a afectării pielii.

Există efecte secundare ale apei cu hidrogen?

Până în prezent, nu au fost  găsite efecte secundare ale apei cu hidrogen. Este un produs natural și atâta timp cât apa nu este contaminantă, în prealabil, nu ar trebui să existe probleme.

Cu toate acestea, beneficiile sunt numeroase și în mare parte sprijinite științific. Dar chiar dacă doar jumătate din ceea ce se pretinde este adevărat, tot merită investiția. Mai ales că nu există efecte secundare sau dezavantaje cunoscute asupra sănătății.

„Concluzia este că nu suntem siguri și nu știm încă cât de util poate fi pentru sănătate”, spune Foroutan. „Nu pare a fi ceva riscant de încercat. Dar avem nevoie de mai multe cercetări”.

0 Shares
You May Also Like