Ambarcatiuni de agrement: tipuri si permise necesare

Ambarcatiuni de agrement: tipuri si permise necesare

0 Shares
0
0
0

Stiti ce barci intra in categoria celor de agrement? Stiti permisiunile de care aveti nevoie pentru a  naviga? In acest articol va spunem tot ce trebuie sa stiti ! Vedeti aici  www.Skipperacademy.ro – Cursuri permis conducator ambarcatiuni de agrement.

Cand este considerata o barca de agrement?

Pentru inceput, cel mai bun lucru pe care il putem face este sa spunem ceea ce este considerat o barca de agrement. Legislatia actuala stabileste o serie de conditii pentru a face parte din acest grup. O rezumam in urmatoarele puncte:

 • Sunt cele de tot felul, indiferent de mijloacele de propulsie, care…
 • Au o lungime (lungimea unei barci de la prova la pupa) intre 2,5 si 24 de metri.
 • Scopul sau este de agrement si sport.
 • Acestea pot transporta maximum 12 pasageri. Cand vorbim de “pasageri” ne referim la persoanele care merg la bordul unei barci, cu exceptia: copiilor sub un an, capitanului, membrilor echipajului si persoanelor angajate la bordul barcii pentru a indeplini orice sarcina care este legata de activitatile aceluiasi.
 • Este optional sa-l utilizati pentruprofit sau in scopuri de formare.
 • Printre acestea se numara pescuitul neprofesionist.

Ce tipuri de barci de agrement exista?

Odata ce stim clar ce este o barca de agrement, este timpul sa clarificam tipologia pe care o putem gasi in ea. Luand in considerare conditiile stabilite in sectiunea anterioara, putem include in acest grup urmatoarele navigari:

 1. Barci plutitoare
 • Este obisnuit sa le gasiti oriunde pe coastele oraselor mari cu deschidere la mare.
 • Diferite scoli nautice ofera activitati pe mare cu unele dintre ele, desi pot apartine si persoanelor fizice. In aceasta sectiune putem include navigatie precum:canoe, caiace , barci  cu pedale (sau echipate cu un motor cu o putere mai mica de 3,5 kilowati), vele, placi glisante cu motor si instalatii plutitoare ancorate. Barcile gonflabile si placile de surf apartin, de asemenea, acestei sectiuni.
 1. Jet sau jet ski-uri

Nu exista nici o modalitate mai buna de a naviga rapid pe apa. Calitatile acestei barci va permit sa va deplasati in jurul marii ca si cum ati fi pe uscat. Inainte de a cumpara sau inchiria unul, ganditi-va la puterea acestuia, deoarece, in conformitate cu aceasta, vi se va cere sa aveti permise de navigatie diferite. Yamaha, Bombardier, Kawasaki, Polaris si Honda sunt unii dintre cei mai proeminenti producatori.

 1. Nave cu vele mari
 • Acest grup de barci cu vele perfect profitade briza marii care ne scuteste atat de mult de caldura din zonele de plaja. Catamaranele sunt la moda ca niciodata datorita navigarii fara probleme pe care ne-o ofera. Structura barcii este esentiala pentru ca aceasta calitate sa devina o realitate: doua coci unite de un schelet ofera o stabilitate ridicata care va va permite sa faceti o plimbare plina de bunastare.
 • Exista catamarane care ajuta doar la navigarea pentru a muta ceva si altele care includ doua motoare (unul pentru fiecare coca). Indiferent de alegere, calatoria prin apele marine este de obicei un lux pe care putine barci il pot oferi .
 • Barcile cu vele pot fi incluse in aceasta sectiune. Ele sunt utilizate in zonele in care exista un aer puternic si constant, desi se pot baza si pe motoare.
 1. Barci
 • Aceste barci se caracterizeaza prin faptul ca au un arc mult mai lat decat pupa. Acestea contin, de obicei, o carma pentru a se ocupa de directie si sunt perfecte pentru mai multe persoane sa se invecineze cu zonele de coasta. Vorbim despre un mijloc perfect de transport pentru a va deplasa rapid : prin urmare, vizitarea unui golf din apropiere sau practicarea anumitor sporturi nautice, cum ar fi pescuitul, sunt optiuni foarte recomandate pentru a se dezvolta in aceasta barca.
 • Barcile mici de agreement sunt incluse in tipologia barcilor. Acestea sunt de obicei barci de agrement si de weekend, desi permit mici excursii de cateva zile. In mod normal, acestea contin cabine si punti deschise, unde familia sau prietenii pot profita de zile in zonele calme, curate si insorite ale marii.
 1. Yahturi
 • Aceste barci de lux ofera o serie de posibilitati nautice care nu va ofera restul: navigarea pe distante mai lungi, deplasarea in jurul insulelor, ocalitate superioara a traseului si o gama de servicii interne rafinate.
 • Preturile lor stratosferice le fac cele mai dorite barci de catre toti iubitorii de navigatie si un adevarat capriciu la indemana pentru foarte putini.

De ce permisiuni aveti nevoie in functie de activitatea pe care urmeaza sa o dezvoltati?

 • Pe mare, ca si pe drumurile de pe uscat, este necesar sa aveti o serie de permise de navigatie in functie de barca condusa. Dupa cum veti putea vedea, dimensiunile si puterea sunt elementele fundamentale prin care se disting licentele care va sunt necesare.
0 Shares
You May Also Like