4 modalitati usoare de a reduce colesterolul

4 modalitati usoare de a reduce colesterolul

0 Shares
0
0
0

Sunteti ingrijorat pentru ca aveti colesterolul in crestere? Nu va faceti griji: iata sfaturile dietetice care, potrivit expertilor de la Universitatea Harvard, s-au dovedit a fi cele mai eficiente pentru controlul grasimilor din sange .

Multi oameni isi pot reduce nivelul colesterolului pur si simplu prin schimbarea partiala a obiceiurilor lor alimentare. Oamenii de stiinta de la Universitatea Harvard sustin ca, chiar si un fan al cheeseburgerului daca reduce consumul de carne, alegand taieturi mai subtiri si il creste pe cel al legumelor, fructelor si cerealelor integrale poate reduce colesterolul total cu 25% sau mai mult.

De fapt, reducerea grasimilor saturate (gasite in carne si produse lactate) si a grasimilor trans (uleiurile partial hidrogenate tipice produselor industriale) poate reduce colesterolul cu 5% pana la 10%.

Iata cele patru sfaturi dietetice de la Harvard eficiente impotriva colesterolului ridicat

  1. Preferati grasimile nesaturate si evitati grasimile saturate si trans. Cele mai multe grasimi vegetale (uleiuri) sunt alcatuite din grasimi nesaturate, care sunt sanatoase pentru inima. Alimentele care contin grasimi sanatoase includ pestele gras, nucile , semintele si unele legume. In acelasi timp, este mai bine sa limitati aportul de alimente bogate in grasimi saturate (carne grasa, unt si produse lactate) si sa stati departe de grasimile hidrogenate.
  2. Cresterea aportului de fibre solubile. De exemplu, ele sunt cele prezente in ovaz, leguminoase si fructe. Acest tip de fibre poate reduce nivelul colesterolului din sange atunci cand este consumat in mod regulat, ca parte a unei diete echilibrate.
  3. Includeti steroli si stanoli de legume in meniuri. Acesti compusi naturali ai plantelor au o structura similara cu cea a colesterolului. Cand le mananci, ele ajuta la limitarea cantitatii de colesterol pe care corpul tau o poate absorbi. Sterolii si stanolii din plante se gasesc in alimentele vegetale (uleiuri vegetale, fructe, nuci, legume, cereale si leguminoase) si se adauga intr-un numar tot mai mare de produse alimentare, cum ar fi iaurtul, sucurile de fructe sau extracte bio PHYTO BIOPOLE.
  4. Gasiti o dieta care functioneaza pentru dvs. Cand un prieten sau o ruda va spune cat de mult a scazut nivelul colesterolului dupa ce ati incercat o anumita dieta, s-ar putea sa fiti tentat sa o urmati si dvs. Dar daca o faceti si dupa cateva luni va dati seama ca nu intampinati aceleasi beneficii, va trebui sa o atributi diferentelor genetice si fiziologice.

Nu exista o dieta universala pentru controlul colesterolului. Poate fi necesar sa incercati diferite abordari pentru a o gasi pe cea eficienta pentru dvs. Desi dieta poate fi o modalitate simpla si puternica de a imbunatati nivelul colesterolului, aceasta joaca un rol mai important pentru unii oameni decat pentru altii.

Nu va descurajati daca ati urmat o dieta, dar nu vati atins obiectivul. Pastrati-va optimismul. Desi poate ajungeti sa aveti nevoie de medicamente pentru a va tine colesterolul sub control, este posibil sa obtineti o medicamentatie redusa datorita schimbarilor alimentare.

Prin urmare, colesterolul poate fi stapanit pe cat posibil urmand aceste 4 sfaturi venite chiar de la expertii Harvard.

0 Shares
You May Also Like