3 motive bune pentru a manca stafide

3 motive bune pentru a manca stafide

0 Shares
0
0
0

Consumate ca gustare sau incorporate in produse de patiserie (de exemplu, pret pasca este pentru toate buzunarele), prajituri cu orez, müesli sau chiar in amestecuri de aperitive, stafidele au excelente beneficii nutritionale.

Un concentrat de energie

Strugurele este un fruct plin de aroma. Este un mare aliat al sanatatii cardiovasculare. Este, de asemenea, o sursa de multe vitamine si minerale esentiale pentru buna functionare a organismului.

Stafidele sunt prin definitie strugurilor proaspeti deshidratati din care rezulta o mai buna conservare. Intr-adevar, continutul lor de apa este scazut, deoarece trece de la 80% pentru strugurii proaspeti la aproximativ 25% pentru stafide.

Cine spune mai putina apa, spune mai multa energie! Stafidele sunt adevarate bombe cu mici calorii intr-un volum redus. Este nevoie de 275 de calorii/100g care este de 5 ori mai mare decat pentru 100 g struguri proaspeti. Acest lucru se datoreaza in principal carbohidratilor lor (fructoza, glucoza, zaharoza) care au un continut bun de aproximativ 70%.

Stafidele sunt ideale pentru o pauza de energie sau in caz de activitate fizica care necesita energie imediata. Ele sunt la fel de eficiente ca un supliment nutritiv pentru sportivi si chiar mult mai bine!

De asemenea, trebuie sa stii ca indicele lor glicemic, adica au capacitate de a creste secretia de insulina, este ridicat, deoarece este de 90. Evita sa le consumi izolat si mai ales sa abuzezi de ele in mod regulat.

Sunt lipsite de lipide la baza, dar sunt unse (ulei de floarea soarelui, palmier, partial hidrogenat) pentru a le face mai stralucitoare, atractive pentru papilele tale gustative, dar si pentru a le prelungi durata de valabilitate. Aceasta le da o nota falsa, cu exceptia cazului in care optezi pentru o versiune organica care are avantajul de a fi fara aditivi!

Boabe revitalizante: vitamina B, potasiu

Stafidele sunt intr-adevar esentiale ca revigorante. Fiind deshidratate, nu numai ca sunt extrem de energice, dar sunt si mari rezervoare de vitamine si minerale.

Vitaminele secundare, cele din grupa B sunt esentiale. Fiind esentiale pentru metabolismul zaharurilor, stafidele sunt perfecte pentru sportivi. Pe de alta parte, nu te baza pe vitamina C, nu exista. Intr-adevar, tratamentul de deshidratare va fi mai bun decat ea!

In ceea ce priveste mineralele si oligoelementele, lista este interesanta. Potasiu (760 mg/100 g), esential pentru a evita crampele musculare, calciu, magneziu etc. La fel ca si duo-ul fier-cupru, un cocktail de antioxidanti pe care ar fi pacat sa nu-l consumi deoarece intarzie aparitia oboselii musculare si mai ales, iti permite sa te recuperezi mai bine.

O sursa ideala de fibre impotriva constipatiei

Fibrele fac parte dintre carbohidrati, dar carbohidrati pe care organismul nu ii poate digera sau absorbi. Sunt esentiale pentru o buna reglare a tranzitului intestinal si joaca un rol in satietate. Iar stafidele au particularitatea de a fi dulci, deci ideale in caz de constipatie.

Conteaza pe un continut de 3 pana la 4%, ceea ce este departe de a fi neglijabil.

O sursa de fibre care este practic de transportat si consumat. Este un atu major. Gandeste-te la acel mic bob de fantezie!

0 Shares
You May Also Like