Vrei să îți remobilezi locuința? TOP 3 lucruri la care să fii atent

Vrei să îți remobilezi locuința? TOP 3 lucruri la care să fii atent

0 Shares
0
0
0

Schimbarea mobilierului din locuință este un proces destul de complicat, chiar dacă ai sau nu ajutor din partea unui profesionist. Stilul în care este concepută locuința și preferințele tale sunt lucrurile de care trebuie să ții cont atunci când începi un astfel de proiect. În funcție de buget, poți alege diverse stiluri de mobilier care să îți completeze armonios locuința. Pentru reușita acestui proiect este necesar să fii atent la anumite detalii. 

 

Iată 3 aspecte de care să ții cont 

 

  • Spațiul 

 

Pentru a face schimbări în ceea ce privește mobilierul, este necesar mai întâi să evaluezi corect spațiul din locuința ta. Dacă dispui de un spațiu mare, cu camere mari, aproape orice dimensiune de mobilier ai alege va arăta armonios. 

 

Provocarea intervine atunci când spațiul unde trebuie să remobilezi este unul mic. În acest caz trebuie să faci măsurători riguroase și să găsești mobilier potrivit pentru spații mai mici. Există numeroase variante pe piață și cu siguranță ai de unde alege, dar ține cont de faptul că mobilierul trebuie să fie și practic, nu doar aspectuos. Optează pentru mobilier cu spații de depozitare pentru a profita la maximum de spațiul pe care îl ai, cu ajutorul mobilierului. 

 

  • Tipul de mobilier 

 

Dacă optezi pentru o remobilare modernă, de obicei variantele sunt să cumperi mobilier deja prelucrat sau să ți-l faci pe comandă. Desigur, varianta cea mai bună este să optezi pentru mobilier la comandă, deoarece așa vei putea alege exact ceea ce îți dorești. 

 

Costul este posibil să fie ceva mai mare, însă această variantă te scutește de mult timp pierdut în căutarea pieselor de mobilier perfecte. Mai mult, dacă ești o persoană cu simț practic, îți poți monta chiar tu mobilierul și costul va fi sub cel al mobilierului de pe piață. De exemplu, găsești balamale aici, pe oscardeko.ro, pentru a-ți monta dulapurile din toată locuința. Montarea mobilierului este chiar considerată o metodă de relaxare, deoarece atenția este îndreptată spre lucrul practic. 

 

  • Total sau parțial

 

Dacă îți schimbi tot mobilierul din locuință, atunci nu este greu să integrezi diverse piese de mobilier sau să faci totul să arate armonios. Însă, dacă schimbi parțial mobilierul, e nevoie să fii atent la detalii și la mobilierul care va rămâne. Încearcă să găsești piese de mobilier noi care să se integreze armonios cu cele vechi, pentru a nu crea discrepanțe. 

 

Poți cere ajutorul unui specialist pentru a nu face greșeli sau pentru a te consulta privind mai multe variante alese deja de tine. Un designer te poate îndruma către variante de mobilier potrivite și chiar poate să introducă piese de mobilier atipice, care să aducă un plus de originalitate locuinței tale. 

 

Așadar, remobilarea locuinței poate fi un proces simplu, dacă ești atent la aspectele esențiale. Ai grijă să alegi mobilier practic, cu spații de depozitare, dacă locuința ta nu este una foarte mare. Pentru a economisi, poți să îți montezi tu mobilierul, dar ține cont de toate uneltele și accesoriile de care ai nevoie. Nu în ultimul rând, cere sfatul unui specialist pentru a face alegeri potrivite pentru locuința ta. 

 

Sursa foto: unsplash.com

0 Shares
You May Also Like