Lux și performanță la cote înalte: BMW Seria 4

0 Shares
0
0
0

Când spui BMW, spui calitate, performanţă, viteza, versatilitate, fiabilitate şi rezistenţă. Şi mai spui şi maşini de top, cu motoare foarte puternice, rezistente, cu uzură minimă în timp, care nu te dezamăgesc şi pe care le poţi conduce chiar peste tot pe unde te deplasezi fără să stai cu emoţii nicio secundă.

Când au apărut modelele BMW Seria 4?

BMW Seria 4 este o serie populară de maşini de la BMW, compacte, pe piaţă din 2013. La baza BMW Seria 4 au stat modele coupé şi convertibile cu două uşi din seria 3. Avem deja a doua generaţie de astfel de maşini, seria 4 originală a fost dezvăluită în ianuarie 2013 în Detroit, Michigan. Stilul corpului, caroseriei maşinii imită mult stilul coupé, convertibil şi maşini cu cinci uşi de la BMW. Dacă este să comparăm cu maşinile electrice BMW vom găsi similarităţi cu un BMW i4.

Motoarele puternice de pe prima generaţie erau tip inline-3, inline-4, inline-6, mergeau cu diesel sau benzină. La a doua generaţie s-a introdus grup motopropulsor hibrid plug-in. Dispunerea sistemului de propulsie al Serii 4 este cu tracțiune spate sau cu tracțiune integrală (“xDrive”). 

Performanţele BMW Seria 4 coupe sunt cele mai bune, stilul celei de-a doua generaţie, despre care discutăm în acest articol, este foarte asemănător cu G22, cu G23, cu G26, modele populare de pe piaţa auto. Generaţia actuală a fost lansată în iunie 2020 şi încă se produce. La nivel de design se distinge grila sub formă de rinichi din față, care a fost preluată şi stilizată de la BMW 328 din anii 1930.

BMW Seria 4: Design sofisticat, tehnologie avansată și experiență de conducere irezistibilă

Interiorul BMW Seria 4 şi principalele caracteristici

Locul în spate este mai mic pentru pasageri, dar ai loc mai mare de depozitare suficient. Motoarele sunt puternice pe BMW Seria 4 decapotabil, sunt de 255-hp turbocharged 2.0-litri patru cilindri, dar şi de 3.0 litri inline-6 cu asistenta din partea sistemului hibrid 48-volti pentru a ajunge la 382 hp. 

Suspensiile puternice, calibrarea bine făcută pe roţi şi centru de gravitaţie ceva mai jos ca la seria 3 transformă experienţa de condus într-una excelentă dacă te raportezi la maşina ca la una sport. Frânarea este puternică, rezistența la frânare este bună, deci siguranţă este garantată şi ea şi accidentele sunt uşor de evitat.

BMW Seria 4 are interior identic cu maşinile din Seria 3, de la materiale al finisajele, controale primare, tot este la fel ca la seria din trecut. Ce este diferit, poate, este partea de sus a caroserie din interior, care pare să fie ceva mai jos, deci locul din maşină pare mai înghesuit. Nici portbagajul nu mai este aşa de generos ca la seria 3, aşa că în vacanţe nu îţi lua prea multe cu tine dacă ai cumpărat deja un Seria 4 2020. Ai şi scaune încălzite în faţă.

Tot la interior avem un display de 12.3 inch de control şi unul de infotainment de 14.9 inch, ambele sunt cu touchscreen, ai acces rapid la melodii, conectezi ce vrei tu la bord şi asculţi orice în maşină, interacţionezi foarte uşor cu sistemul inteligent, ai până şi Wi-Fi uşor de folosit dacă ai o sursă de internet. 

Se poate controla tot ce ţine de entertainment şi infotainment şi cu vocea, există şi tehnologia iDrive. Pentru şoferii mai experimentaţi se pot accesa mai multe moduri de condus în funcţie de drumurile pe care se va merge şi de ce avem acolo.

Siguranţă şi garanţie

La capitolul siguranţă, BMW Seria 4 se remarca prin prezenta sistemului automat de frânare de urgenţă dacă sunt detectaţi pietoni aproape de maşină, avertizare la părăsirea benzii de rulare cu asistenţă pentru menţinerea benzii, control de rulare croazieră adaptabil.

Garanţia oferită de BMW este limitată şi acoperă doar 50.000 km, mentenanţa complementară este acoperită în limita a trei ani sau 36.000 km .Cel mai popular model BMW Seria 4 ar fi 420i M Sport. Între timp, în ultimii ani am avut BMW Seria 4 chemate în service pentru probleme la discurile de frânare şi la răcitorul de recirculare a gazelor de eșapament. Dar per total funcţionează foarte bine pe orice fel de drum şi îţi garantează siguranţă sporită şi confort în timpul condusului.

Într-adevăr, BMW Seria 4 coupe este o îmbinare perfectă de lux şi performanţă, maşina arată foarte bine, designul este unul deosebit, atent ales, iar similarităţile, cam multe, cu Seria 3 nu sunt deloc descurajatoare. Din contră, ele te fac să te gândeşti că ai tot ce îţi oferea mai bun seria respectivă, dar la alt nivel, demn de 2023. Deci te bucuri de noul tău BMW Seria 4 şi ştii că vei cheltui un buget destul de mare pe o maşină care chiar merită atenţia ta.

De unde cumpărăm BMW Seria 4?

Cumpără BMW Seria 4 decapotabil doar de la reprezentante autorizate, poţi să te orientezi şi spre maşinile rulate dacă ai deja disponibil şi acest model foarte puternic şi performant. Faci şi economii de timp şi bani şi te vei bucura de fix aceeaşi experienţă excelentă pe care o are şi şoferul care cumpără un BMW Seria 4 nou.

La alegerea unui asemenea autovehicul de top te vei uita cu atenţie la anul producţiei, la caracteristici şi performanțe, motor, la roţi şi sisteme esenţiale ale maşinii, dar te vei gândi şi la stilul tău de condus şi la drumurile pe care vei merge cu noua ta maşină Seria 4 2020. 

Când ai deja toate datele analizate şi documentaţia făcută poţi să cumperi sau să comanzi următoarea ta maşină BMW de pe Plus-Auto.ro şi să o foloseşti cum doreşti imediat ce o ai disponibilă în garaj sau în parcare şi te poţi urca la volanul ei.

0 Shares
You May Also Like
Ce este asigurarea auto?

Ce este asigurarea auto?

Asigurarea auto este o forma de protectie impotriva pierderilor financiare care pot rezulta in urma unui accident de…