De ce ai nevoie pentru construirea propriului sistem de irigații pentru grădina ta

De ce ai nevoie pentru construirea propriului sistem de irigații pentru grădina ta

0 Shares
0
0
0

Dacă îți dorești o curte sau o grădină perfectă sau dacă dorești să îți construiești propria seră de legume și să te bucuri de ea indiferent de anotimp, construirea unui sistem de irigare este o modalitate excelentă de a face acest lucru. Nu numai că îți va economisi timp și efort, dar te poate ajuta, de asemenea, să economisești apă și să îți păstrezi plantele sănătoase. 

Iată de ce ai nevoie pentru a începe construirea unui sistem de irigații modern!

  1. Programator

Primul lucru de care vei avea nevoie este un programator, care îți va permite să configurezi programul pentru sistemul tău de irigare. Adică la ce interval să pornească, cât să dureze procesul și când să se termine. Poți alege dintr-o varietate de opțiuni, inclusiv cronometre simple sau sisteme mai avansate care pot fi controlate de pe smartphone. Caută un programator care este ușor de utilizat, mai ales dacă nu ești familiarizat cu aceste dispozitive, și care are caracteristici care se potrivesc nevoilor curții sau serei tale.

  1. Electrovalve

Următorul element esențial în construirea unui sistem de irigații sunt electrovalvele. Electrovalvele sunt responsabile pentru controlul fluxului de apă prin sistemul proiectat. Acestea sunt disponibile într-o gamă largă de dimensiuni și stiluri, deci, asigură-te că alegi astfel de componente compatibile cu țevile și celelalte elemente prevăzute în proiect. Poți alege electrovalvele potrivite pentru sistemul tău de irigații din gama de electrovalve de apă de pe shop-einstal.ro. O opțiune populară este electrovalva de apă din inox, care este cunoscută pentru durabilitatea și fiabilitatea sa.

  1. Sursa de apă și hidroforul

Desigur, vei avea nevoie și de o sursă de apă pentru sistemul tău de irigare. Acesta ar putea fi un puț, o sursă de apă din rețeaua publică sau chiar un sistem de colectare a apei de ploaie. Vei avea nevoie, de asemenea, de un hidrofor, care este un dispozitiv care ajută la reglarea presiunii apei și asigură un flux constant de apă în sistemul tău.

  1. Țevile

Conductele sunt coloana vertebrală a oricărui sistem de irigare, deci este important să alegi țevi puternice, durabile și rezistente la coroziune. Țevile din PVC sunt o opțiune populară, dar poți opta și pentru țevi din metal sau din alte materiale în funcție de nevoile tale. Asigură-te că măsori grădina cu atenție pentru a ști care este lungimea corectă a țevilor pentru sistemul tău de irigații. 

  1. Aspersoarele

Sprinklerele sunt cea mai vizibilă parte a sistemului tău de irigare și vin într-o gamă largă de stiluri și dimensiuni. Caută aspersoare care sunt concepute pentru a acoperi zonele specifice, fie că este vorba de un pat de flori mic sau de un gazon mai mare. De asemenea, poți alege dintre diferitele tipuri de aspersoare, inclusiv aspersoare pop-up, aspersoare cu impact și multe altele.

  1. Piese auxiliare

În cele din urmă, vei avea nevoie de o serie de piese auxiliare pentru a finaliza sistemul de irigare. Ai putea avea nevoie de fitinguri, conectori, cleme și alte componente care ajută la asigurarea unei etanșări strânse și la prevenirea scurgerilor. Asigură-te că alegi piese de înaltă calitate care sunt compatibile cu celelalte componente.

 

Construirea propriului sistem de irigare poate fi un proiect distractiv și plin de satisfacții, dar necesită o anumită planificare și pregătire. Urmând aceste sfaturi și alegând componentele potrivite, poți crea un sistem care să îți mențină grădina sănătoasă și frumoasă pe tot parcursul anului. 

 

sursa foto: pexels.com

0 Shares
You May Also Like