Cum se aleg luminile pentru Craciun

Cum se aleg luminile pentru Craciun?

0 Shares
0
0
0

Fie ca este vorba despre o instalatie perdea luminoasa sau de alt tip de lumina, recomandarea noastra este sa se tina cont de urmatoarele sfaturi.

Distantarea becurilor

Firele de lumini de Craciun cu mai mult spatiu intre becuri sunt ideale pentru infasurarea stalpilor subtiri si a ramurilor de copaci. Suvitele cu spatiu mai mic intre becuri sunt de obicei cele mai bune pentru a se infasura liber in jurul copacilor interiori sau pentru captusirea acoperisurilor.

Lungimea instalatiilor

Chiar daca instalatiile au acelasi numar de becuri, ele pot avea lungimi diferite. Este important ca atunci cand sunt lasate se curga pe langa pereti sau alte suprafete drepte sa fie gasite variante de lungimi identice.

Regula generala: pentru iluminat intens, planificati aproximativ 200 de mini lumini de brad pentru fiecare metru de arbore. Daca preferati iluminarea medie, 100 de mini lumini pe metru ar trebui sa fie suficiente.

Alte sfaturi pentru plasarea luminilor

 • Copacii subtiri vor necesita cel mai mic numar de lumini.
 • Copacii foarte densi, cum ar fi pinii, brazii si molidul, pot necesita mai multe lumini. Luati in considerare utilizarea unor becuri de dimensiuni mai mari pentru acestea.
 • Infasurand tufisurile si arbustii cu lumini sub forma de perdea, veti acoperi o zona mai mare cu mai putine fire si mai putina munca.
 • Cand acoperiti ramurile copacilor, utilizati lumini cu distante de 6 pana la 8 inci intre becuri, astfel incat sa puteti infasura bine firele.
 • Firele cu o distanta intre becuri de 4 inci vor lumina mai multa suprafata la un cost mai mic.
 • Firele cu o distanta intre becuri de 6 pana la 8 inci sunt cele mai bune pentru infasurarea stransa a ramurilor.
 • Luati in considerare cumpararea unor lampi de Craciun suplimentare in cazul in care aveti nevoie de mai mult decat credeati sau pentru a le folosi ca inlocuitoare.

Alegerea culorii potrivite

Unele persoane au o preferinta puternica pentru luminile de Craciun colorate sau albe si iata cateva consideratii:

 • Luminile albe de Craciun confera un aspect atemporal, in timp ce luminile colorate sunt distractive si festive. In plus, le puteti coordona pentru a crea modele complexe.
 • Nu toate luminile LED albe au aceeasi nuanta. Unele dau o stralucire galbena calda, in timp ce altele au o nuanta mai albastra.
 • Puteti pune culori pe suprafete mari imbinate cu fire de o singura culoare pentru un efect dramatic.
 • Implicati copiii permitandu-le sa acopere o zona alocata cu o schema de culori la alegere.

Utilizati temporizatoare automate pentru a opri si a porni afisajele de iluminat.

Alegeti luminile de Craciun cu LED-uri in loc de becuri cu incandescenta, mai ales atunci cand acoperiti suprafete mari. Utilizati cabluri prelungitoare in zone ascunse pentru a prelungi firele.

Cautati cleme si umerase de Craciun care pot simplifica decorarea cu lumini in interior si in exterior. Puteti gasi cleme care va permit sa atarnati cu usurinta lumini pe oglinzi, balustrade si multe altele. Pentru exterior, veti vedea cleme care va permit sa instalati lumini exterioare de Craciun pe jgheaburi, plafoane, balustrade, ferestre, usi, zidarie si chiar acoperis.

 

0 Shares
You May Also Like